Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
6584
5

Шахтар продовжує суперечки з Сарагосою по боргу за Матузалема

Тепер іспанському клубу заплатити за боргами заважає пандемія коронавируса ...

Шахтар продовжує суперечки з Сарагосою по боргу за Матузалема
Twitter. Франселіно Матузалем

«Шахтар» і «Сарагоса» продовжують суперечки щодо виплати боргу за трансфер бразильця Франселіно Матузалема, повідомляє El Periodico de Aragon.

За інформацією джерела, «Сарагоса» звернулася до місцевого арбітражного суду з метою домогтися скасування виплати платежів по справі про банкрутство в нинішньому році і перенесення їх на наступні періоди. Свій запит в «Сарагосі» мотивують пандемією коронавірусу, яка завдала серйозних фінансових втрат клубу, в тому числі і позбавивши можливості заробітку на продажу квитків і атрибутики фанатам на стадіоні.

Звернення до суду «Сарагоси» датоване 26 червня, а 2 липня клуб повинен був здійснити виплату 2,4 мільйонів євро боргу із загальної суми в 27,2 мільйонів. Всього арагонский клуб, за раніше затвердженим планом, повинен розрахуватися з боргами до 2025 року. При цьому, в 2018 і 2019 роках «Сарагоса» вже виплатила кредиторам 1,36 і 1,679 мільйонів євро відповідно.

«Шахтар» не є єдиним кредитором «Сарагоси» в цій справі. Відзначається, що нинішнє прагнення піти від платежу в 2020 році оскаржили чотири кредитори, серед яких, крім «гірників», джерело виділяє і «Мілан».

Також наголошується, що «Шахтарю» «Сарагоса» винна 40% (5,4 мільйони євро) від раніше присудженої суми в 13,5 мільйонів євро.

Поки невідомо, як складеться справа, тому як суди в Іспанії не працюватимуть до середини серпня. Однак «Сарагоса» пропонує і варіант повного скасування виплат за боргами до моменту повернення клубу в Ла Лігу. Це нібито дасть арагонцями можливість відразу отримати близько 40 мільйонів євро, після чого клуб одномоментно розрахується по боргах. Також «Сарагоса» має намір апелювати до існуючої в Іспанії судової і юридичної практики, згідно з якою виплати за боргами для компаній, які постраждали від пандемії коронавірусу, переносяться на 2021 рік.

Нагадаємо, влітку 2007 року Франселіно Матузалем в односторонньому порядку розірвав контракт з «Шахтарем», перейшовши в «Сарагосу» фактично на правах вільного агента. Згодом донецький клуб провів ряд судових позовів в різних інстанціях, в тому числі Спортивному арбітражному суді Лозанни і Федеральному трибуналі Швейцарії, де домігся рішення на свою користь, за яким Матузалем і «Сарагоса» зобов'язані були компенсувати «гірникам» 13,5 мільйонів євро. Однак іспанський клуб згодом оголосив про процедуру банкрутства, в результаті чого йому вдалося скостити чималу частину боргів.

Відзначимо, що «Сарагоса» зайняла 3-е місце за підсумками регулярного сезону в Сегунді, потрапивши в плей-офф за право пробитися в Ла Лігу, проте матчі цієї стадії були перенесені не невизначений час через спалах коронавірусу в клубах ліги.

Джерело El Periodico de Aragon
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
На цьому прикладі,Ахметов добре вчитьТайсона і іншіх гравців
Вадим Максимов
Команда из Сегунди, яка за вартістью дорожча за нашу УПЛ, 300 проти 283 млн евро.
Могли б зразу заплатити 13 і не тянути, тоді б і було 13 а не 27) На наші команди, якщо затягують з виплатами, то накладають трансферні бани і знімають очки. А то гроші на трансфери і брати в оренду гравці з хороших кулубів є, а виплатити борги немає. Наприклад Кагаву купили минулим літом. А ти більше в Іспанії зовсім другі гроші.
umnuy2
Молодцы,додавят
Вадим Максимов
Команда из Испании, а какие то 13 лямов заплатить не может уже 13 лет.
Наверное эти нищеброды, рассчитывали на хяляву взять, а тут еще бабку нужно платить)
Shevchenka2019
За лещука касу віддайте)