Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 березня 2021, 08:49
8035
188

За римським сценарієм. Шахтар впевнено обіграв Десну

Підопічні Луїша Каштру показали, як будуть відповідати римській «Ромі»

| Оновлено 15 березня 2021, 08:49
8035
188
За римським сценарієм. Шахтар впевнено обіграв Десну
ФК Шахтар Донецьк

Волею календаря в 18 турі української Прем'єр-ліги в двох матчах зустрічалися учасники лідируючого квартету. У Запоріжжі луганська «Зоря» приймала столичне «Динамо». В цей же час в Києві на НСК «Олімпійський» проходив домашній поєдинок донецького «Шахтаря» проти чернігівської «Десни». Зрозуміло, за підсумками цих зустрічей ситуація вгорі турнірної таблиці могла помінятися, але при цьому кожна з команд вирішувала свої власні завдання.

«Десна», схоже, вийшла на матч проти «гірників» з однією метою - не пропустити. Тому перший тайм почався цілком очікувано: «Шахтар» заволодів м'ячем і почав розхитувати оборону суперника. Вже на 7-й хвилині красивий момент ледь не завершився голом: Мораес в падінні через себе добивав відскік, але Паст впевнено зловив м'яч. Були й ще напівмоменти біля воріт гостей, в той час як Трубін перебував практично без роботи.

А ключовий момент першої половини зустрічі трапився на 31 хвилині. Кривцов пішов до штрафного на подачу, і його прихопив за корпус Імереков. Арбітр залишив епізод без уваги, але при першій же зупинці гри послухав підказку відеоасистента. Після чого подивився повтор - і призначив пенальті. Вирок у виконання привів Тете, потужно пробивши в правий від себе кут. Паст вгадав напрямок удару, але до м'яча не дотягнувся - 1:0. Що цікаво, в нинішньому чемпіонаті це третій м'яч бразильця, і всі три рази він відкривав рахунок в поєдинках.

Зрозумівши, що план «не пропустити» не спрацював, «сіверяни» нарешті пішли вперед. І дуже скоро ледь не зрівняли рахунок. «Десні» вдалася контратака «5 в 3», яку завершував ударом низом Гуцуляк: Трубін по-хокейному, ногою парирував удар! Пішла гра на зустрічних курсах, команди обмінювалися гострими атаками. І вже в компенсований час гості упустили найвірніший момент. Після удару Тотовицького м'яч влучив у штангу, в спину воротарю, знову в штангу - і відскочив за ворота. З огляду на загальну статистику першого тайму (56:44% за володінням м'ячем, 5:3 за ударами), мінімальна перевага «Шахтаря» в рахунку виглядає цілком логічною.

Друга половина зустрічі почалася ураганно. Команди обмінювалася атаками - небезпечними і видовищними. Паст в красивому стрибку потягнув з-під поперечини м'яч після щільного удару Соломона. Трубін зловив м'яч після удару Гуцуляка і тут же на виході випередив Тотовицького, котрий вискакував сам на сам. Воротар «Десни» відбив удар Мораеса, на добивання кинувся Алан Патрік, обіграв Паста, який встиг підвестися, пробив - Полегенько вибив м'яч з лінії воріт!

Ну а те, що «гірники» створили на 75-й хвилині, виглядає маленьким футбольним шедевром. Трубін вибив м'яч зі штрафної до центрального кола. Пас прийняв Соломон, віддав правіше на Марлоса, той - ще правіше на Тете. Потім послідувала серія передач в зворотну сторону, справа наліво, причому Марлос віддав пас п'ятою, Дентіньо знову ж п'ятою викотив на Соломона, який розстріляв ворота. І тут же зробив рахунок великим, причому знову пройшла атака «Шахтаря» від свого штрафного. Але тепер передачі були поздовжніми, Алан Патрік вивів Манора практично сам на сам, той «розгойдав» опонента і оформив дубль - 3:0.

Два пропущені голи за три хвилини деморалізували гостей. І незабаром дубль записав на свій рахунок ще й Тете. Він поборовся за м'яч на половині поля суперника, відібрав його - і сміливо кинувся сам-один на ворота «Десни». Обіграв чотирьох, увірвався в штрафний і пробив без шансів для голкіпера - 4:0.

Упевнена перемога дозволить «гірникам» здобути психологічну впевненість, адже кілька попередніх результатів не роблять їм честі. Але, можливо, невдала серія вже позаду. «Шахтар» набрав 39 очок і продовжує погоню за київським «Динамо», в 19 турі команда їде в гості до «Львова». «Десна» крупно програла в УПЛ вперше з вересня 2018 - тоді тут же, на «Олімпійському» «сіверяни» також пропустили 4 м'ячі, але від іншого гранда, «Динамо». Проте, зараз команда залишається з 30 очками на четвертій сходинці турнірної таблиці. У наступному турі в Чернігові буде гостювати «Дніпро-1».

Українська Прем'єр-ліга. 18-й тур.

«Шахтар» – «Десна» - 4:0

Тете, 34 (пен.), Соломон, 75, 77, Тете, 80

 Матвієнко, 40, Додо, 68 – Огиря, 29, Імереков, 34

«Шахтар»: Трубін – Матвієнко, Бондар, Кривцов, Додо – Майкон, Маркос Антоніо (Марлос, 60) – Соломон (Коноплянка, 81), Алан Патрік (Судаков, 81), Тете (Тайсон, 81) – Мораес (Дентіньо, 71).

«Десна»: Паст (Літовка, 88) – Мостовий, Тамм, Імереков, Полегенько – Огиря – Картушов (Сухоцький, 84), Гуцуляк, Чепурненко (Дегтярьов, 46), Калітвінцев (Арвеладзе, 77) – Тотовицький (Безбородько, 84).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Удари (у площину): 13 (10) – 7 (3)
Кутові: 6 – 5
Оффсайди: 0 – 4.

ШАХТАР-ДЕСНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 5°C

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 188
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
d3wolta
Эх если бы кротам со своим ВАРом в Европу выиграли бы у всех
BaZia
Не ну если с таким же счётом Рому вшкварить то отлично будет. Единственное что вряд ли такой фарт с пенальти пройдет
Семенец, Иванисеня @ Манчини СПАСИБО!
Хоть какая-то радость перед очередным влетом от Ромы
SerjMakovey
Даже Сабо признал, что пеналя не было.... Тьфу!
VAD
Бгг, во позорники, ни матча без помощи чучела со свистком, хотя нет,в Риме было видно шо происходит когда некому подсобить.
Зы
АГРО! БИЗНЕС!
1ая лига!
axylinam
Как для второго места-Шахтёр выдал хорошую игру,но не более того
руслан зайченко
десна це не рома !з ними также не прокате
Константин Павлюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Darkness1984
Ска, ни одного комментария от этих полудурков, об игре их команды.. тупо словесный понос и друг другу плюсики ставят
zzg77
Чтобы обыграть Рому нужно ставить судьей Пасхал, а на VAR сажать Катрусю!!!
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
d3wolta
У нас с ВАРом ещё прикольные чем без....и возможно у нас первый ВАРчемпион появится
d3wolta
с ВАРом у кротов есть реальный шанс стать чемпами, а если такой же ВАР будет с Ромой то тоже еще не все потеряно, по одному варовскому голу кротам или не забивают либо одинадцать бьют почти в каждом матче в чемпе украины, значит и в европе может попереть
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
"В 19 туре команда едет в гости в Львов"....Прям в гости в Харьков? Ближе к Львову павелкинская банда стадик не обнаружила. И понятно, что в Харькове скорее шлюхтер будет хозяином. Кабинетный чемпион, надеюсь скоро стая бибизьян чемпионство уступит настоящему чемпиону - Динамо Киев
avk2307
А чего Десна вратаря поменяла на 88 минуте?
Український Крим
Сьогодні Рома знатно відгребла від Парми!)))) Так що у Києві може бути все що завгодно
avk2307
Джеймс Гудвин был уроженцем штата Канзас, в молодости работал в театре и цирке.
В сказках Волкова Гудвин предстаёт довольно трусоватым и жуликоватым человеком.
Проходят годы, и Гудвину становится скучно в Волшебной стране. В конце концов он решает вернуться домой в Канзас на восстановленном воздушном шаре. До этого он даёт Страшиле мозги и назначает его новым Правителем Изумрудного города.
Александр Ад
черниговская великая дресна обдристалась, благодаря богу, что больше не пропустили..Сидорчук забил Заре, один из лучших голов сезона.
Vbolivalnyk-Peter
По якому римському сценарію? Який суддя в ЛЄ буде ставити такий лівіший пеналь при рахунку 0:0 та ще й в ворота Роми? Хіба що аґАзметову вдасця домовитися, щоб судив Іванов з Бойком на ВАРі...