Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 16 березня 2021, 06:51
1612
1

Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: «Фонсека нокаутував Каштру»

Фахівець вважає, що «Шахтар» провалив гру проти «Роми»

| Оновлено 16 березня 2021, 06:51
1612
1
Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: «Фонсека нокаутував Каштру»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній захисник збірної України Володимир Єзерський поділився думкою про поразку донецького «Шахтаря» в матчі 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Роми» (0:3).

- «Шахтар» за Луїша Каштру, якщо і програє в єврокубках, то незмінно з великим рахунком. У команди немає характеру?
- Це треба запитати у головного тренера «гірників», чому так. Наприклад, в минулу гру ми побачили тільки одну команду - «Рому». Італійці за всіма статтями переграли «Шахтар». Перед матчами наших клубів на цій стадії змагань, я припускав, що у донеччан більше шансів на вихід до наступного раунду, а виявилося, що «Шахтар», маючи більш збалансований основний склад і більший єврокубковий досвід, в порівнянні з нинішнім «Динамо», провалив гру в Римі.

- «Шахтар» створив вкрай мало моментів біля воріт «Роми». Фонсека розгадав всі ходи Каштру?
- Криза «Шахтаря посилюється. Наставник «Роми» нокаутував свого візаві. Забивши м'яч, господарі організовано зіграли в обороні. Вони віддали ініціативу «гірникам», зустрічаючи їх в середині поля. Гості левову частку часу володіли м'ячем на своїй половині поля. Італійці контролювали весь простір, який був за спиною своїх захисників. А самі добре використали свої шанси за рахунок вертикальних передач і швидкості.

- Спад у грі «гірників» триває?
- У грі з «Ромою» було чітко помітно, що футболісти «Шахтаря» не готові функціонально. До того ж здалося, що не дивлячись на кілька створених небезпечних моментів, я не побачив у «гірників» бажання боротися в такому матчі. Згадайте осінь і матчі в Лізі чемпіонів. Тоді це був справжній «Шахтар».

- У цій парі теж практично все вирішено?
- Тут знову доводиться говорити про диво. Однак з таким підходом до справи, шансів у «Шахтаря», на мій погляд, набагато менше, ніж у «Динамо».

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sergii Novykov
Какие шансы? Шахтека как команды нет на поле уже давно.. как не было и вчера. Были отдельные вспышке в игре отдельных играков, но команды нет вообще.
Смотря на большую часть костяка Шахтера мне туманно видятся перспективы Шахтера. ИЛи не стаблиные молодые.. или старики пешеходы, которых больше. Второго состава нет вообще (что показал матч с агробизнессом).
Если летом не будет кардинальных изменений в команде, то думаю шахтер ждет дальшее угасание... с тем набором и тренера и играков что есть будущего не много.