Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 12 березня 2021, 17:43
8259
14

Іспанські ЗМІ: «Найкращий напад — оборона. Вільярреал вже в 1/4 фіналу»

Sport.ua представляє огляд іспанської преси після поразки «Динамо» від «жовтої субмарини» (0:2)

| Оновлено 12 березня 2021, 17:43
8259
14
Іспанські ЗМІ: «Найкращий напад — оборона. Вільярреал вже в 1/4 фіналу»
ФК Динамо Київ

У четвер, 11 березня, в Києві на НСК «Олімпійський» відбувся перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи, в якому «Динамо» з рахунком 0:2 поступилося іспанському «Вільярреалу».

Ліга Європи — не найпрестижніший європейський клубний турнір, але мимо виступу своєї команди іспанські ЗМІ пройти не змогли.

«Голи двох центральних захисників, Пау і Альбіоля, дозволили «Вільярреалу» перемогти у Києві в поєдинку проти «Динамо», — йдеться в заголовку видання AS.

«Після кількох вдалих перших місяців сезону «Вільярреал» почав здавати, видавши серію з восьми ігор без перемог в Ла Лізі.

За довгоочікуваної присутності глядачів на трибунах у Києві, «Вільярреал» продемонстрував надійність, гру в один-два дотики, що дозволило йому мати перевагу над суперником, лідируючим у чемпіонаті України. Престижна перемога була здобута завдяки голам двох центральних захисників — Пау Торреса (30-а хвилина) та Альбіоля (52-а хвилина). Завжди кажуть, що найкраща оборона — це напад. Але також варто відзначити, що найкращий напад — це хороша оборона.

«Жовта субмарина» продемонструвала властивий Унаї Емері зухвалий малюнок гри. Віра в основний склад команди, незважаючи на втому гравців і різке погіршення результатів, спрацювала. Трігерос міг відкрити рахунок вже на 4-й хвилині зустрічі після подачі кутового. У будь-якому випадку, перший забитий гол також став наслідком розіграного кутового удару, коли Жерар Морено підніс Пау розкішний подарунок у вигляді відмінного пасу. Це була нагорода «Вільярреалу» за його цілеспрямованість і відвагу. Найгіршими моментами у грі гостей були індивідуальні помилки при виході з оборони в атаку. Часом іспанці дарували шанси «Динамо», у складі якого в першому таймі був небезпечний тільки Родрігеш.

Після перерви «Динамо» намагалося посилити тиск і більше дорожити м'ячем. Але це ні до чого не призвело, тому Луческу, легендарний 75-річний тренер, який змусив затихнути критику з боку вболівальників «Динамо» за своє минуле в «Шахтарі», обурився. Але Емері, його давній колега, виграв цю шахову партію, коли зробив належні корективи у другому таймі. Гол Альбіоля, який вдало скористався відскоком після чергової флангової подачі, заспокоїв «Вільярреал», який виграв тільки три матчі з останніх одинадцяти. Команда Емері, яка невдало виступає в Ла Лізі, впевнено грає в Лізі Європи», — пише AS.

«Пау: і пан, і пропав у Києві.

Центральний захисник відкрив рахунок у матчі, але залишив поле через м'язову травму, яка може коштувати йому виклику до збірної Іспанії», — переживає видання Marca.

«Центральний захисник «Вільярреала» Пау Торрес став головною дійовою особою матчу, спочатку забивши, а потім залишивши поле через травму.

Гол Пау був його першим голом в єврокубках. До цього футболіст, який проводить всього лише другий сезон в основному складі «Вільярреала», забивав чотири рази, але все його голи припали на Ла Лігу. Матч проти «Динамо» у Києві був лише п'ятим у Лізі Європи в кар'єрі Пау, саме в ньому він забив цей особливо важливий гол.

Захисник отримав травму в кінцівці першого тайму і в сльозах пішов з поля. Пау може пропустити черговий матч чемпіонату Іспанії в найближчі вихідні. Також під загрозою знаходиться його виклик до збірної Іспанії, яку тренує Луїс Енріке, хоча останнім часом він став основним гравцем іспанської національної команди.

Всього через рік після того, як вибухнула пандемія коронавірусу, і стадіони були закриті для відвідування, «Вільярреал» повернувся у звичний формат проведення матчів. Поєдинком у Києві насолоджувалися близько 20 тисяч глядачів, надавши грі колорит, на жаль, вже майже забутий іспанською командою.

Українська асоціація футболу дозволяє доступ глядачів на трибуни, в той самий час коли УЄФА обмежує кількість уболівальників 30% від місткості стадіонів. У підсумку, трибуни НСК «Олімпійський», що вміщає 70 тисяч глядачів, прийняли близько 20 тисяч уболівальників», — розповідає про поєдинок Marca.

«Вільярреал» розігрівся і обіграв київське «Динамо».

Тріумф підопічних Унаї Емері з голами Пау Торреса та Альбіоля забезпечив прохід у чвертьфінал», — не сумнівається в успіху «Вільярреала» Mundo Deportivo.

«Звичайно, цього ще не сталося, тому що у матчі-відповіді на наступному тижні може трапитися всяке, але «Вільярреал» добився дуже хорошого результату на виїзді проти київського «Динамо», завдяки чому команда розраховує на вихід у чвертьфінал Ліги Європи. Це була найкраща версія «жовтої субмарини», якій ніяк не завадила серія з восьми ігор без перемог у чемпіонаті Іспанії. «Вільярреал» обіграв підопічних Мірчі Луческу з рахунком 2:0. Жерар Морено, який зіграв ключову роль в обох голах, сам не зумів забити, як і інші атакувальні гравці гостей. В результаті роль бомбардирів на себе взяли центральні захисники — Пау Торрес і Рауль Альбіоль.

Ані майже 20 тисяч уболівальників, які заповнили трибуни НСК «Олімпійський» (в Україні дозволяється заповнення до 30% місткості стадіонів), ані холод (-2ºC на початку гри) не зупинили «Вільярреал». Команда на чолі з Унаї Емері билася з першої до останньої хвилини, усвідомлюючи важливість гри, і повертається додому з хорошим результатом.

Хоча «Вільярреал» забив першим, голу довелося почекати. Він був забитий, коли спливали перші півгодини матчу, і став наслідком ігрової стратегії гостей. Морено підібрав м'яч, що відскочив, і віддав передачу практично паралельно лінії воріт, де на дальній штанзі його підстеріг Пау Торрес.

На перерву команди пішли за рахунку 0:1, але Пау не зміг продовжити гру через м'язову травму лівої ноги. Ступінь серйозності пошкодження поки невідома, але воно цілком може залишити Торреса без виклику до збірної Іспанії, останнім перед Євро-2020.

Повернувшись у гру, маючи перевагу на табло, «Вільярреал» грав з позиції сили і на 52-й хвилині подвоїв рахунок у матчі за допомогою Альбіоля. Жерар Морено не зміг з першого разу переграти Бущана, але м'яч відскочив до Альбіоля, який і переправив його у сітку.

До кінця матчу Трігерос був близький до того, щоб зробити рахунок 3:0 на користь гостей. Футболіст «Динамо» Віктор Циганков (23 роки, стукає в одну з європейський топ-5 ліг) був єдиним, хто турбував голкіпера Рульї...», — йдеться в матеріалі Mundo Deportivo.

Традиційно максимум уваги іспанських ЗМІ зосереджений на своїй команді, її проблемах і досягненнях. Деякі журналісти вже абсолютно впевнені, що путівка до чвертьфіналу Ліги Європи у «Вільярреала» в кишені. Мабуть, у всьому матчі їм найбільше запам'яталися заповнені (нехай і далеко не на 100%) трибуни НСК «Олімпійський» — в Європі від цього видовища вже давно відвикли.

У матеріалі використані фото ФК «Динамо» Київ.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна
Футбол | 30 квітня 2024, 23:29 12
ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна

Андрій пропустив від Гаррі, який реалізував 11-метровий у матчі Баварія – Реал

Чорноморець – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 01 травня 2024, 04:10 0
Чорноморець – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після нещодавнього подвійного протистояння із «Зорею» гірники тепер двічі зіграють із одеситами

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Серега Кукалец
Динамо, спасибо за игру
Trasher311987
Хорошая игра не было пофига грубых ошибок.
Да проиграли команде из топ лиг.
Я не встречал ещё команду которая в первый сезон без трансферов при новом тренере выиграет чемпионат Ле кубок.
Это не нереально.
Но мне такая игра больше понравилась чем игра с Брюгге хотя я всегда за результат
Oliynuk_sport
Поразка . Гаряча іспанська преса. Перша "шахова" поразка Луческу. В принципі, було мало глядачів. Перемога 2:0 не забезпечує Вільярреалу прохід в чвертьфінал. Взагалі субмарини чорні. Прикра помилка динамівських захисників привела до пропущеного голу. Другий гол іспанської команди, на жаль, був теж забитий після помилки тепер вже воротаря Динамо Георгія Бущана.
POWER
Со стратегией лохануись! СМИ напугали, что они страшный такой соперник, а когда Динамо вперед пошло и прессинга добавило под конец, то они начали теряться. Надо было изначально играть не от защиты, а прессинговать. Они не такая сильная команда оказались, тут не Вильяреал выиграл, а Динамо подарило им голы из за боязни. СМИ наши запугали просто, а на деле с ними можно было играть в футбол и брать мяч под контроль и прессинг включать. И нападающих не тех выставили. Нужно было ставить вместо Родригеса Де Пену, а вместо Беседина Супрягу. Не Вильяреал победил Динамо, а Динамо проиграло прежде всего самим себе!
Юрий Карпенко
Десткий сад играл, 0 ударов в створ ворот
Barsa2019
Испанцы действительно в шоке от зрителей на трибунах. И это при том, что они понятия не имеют какими темпами сейчас растёт корона в Украине...
Tеllur
Подводники дома хорошо пообедали, выспались и прилетели на игру.
Забили пару банок и улетели домой ужинать.
Орест Орищишин
Український футбол деградую. Наші "лідери" чемпіонату Динамо К та Шахтар виглядають немічно на полі з середняками европейських грандів. Без УАФ. Лучі і судді Іванова вони ні на що не здатні.