Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 березня 2021, 03:56
5804
6

Марк ГІНЗБУРГ: «У Динамо є шанс стати технологічним лідером Європи»

Віце-президент «Динамо» - про те, як реалізується проект токенізаціі клубу

| Оновлено 12 березня 2021, 03:56
5804
6
Марк ГІНЗБУРГ: «У Динамо є шанс стати технологічним лідером Європи»
ФК Динамо. Марк Гінзбург

10 березня, напередодні гри «Динамо» - «Вільярреал», віце-президент київського «Динамо» з питань інновацій Марк Гінзбург став гостем програми «Люди великого міста» на телеканалі KYIV LIVE. Бесіда Марка з журналісткою Юлією Литвиненко тривала годину і була повністю присвячена його діяльності на новій посаді. А саме - тому, як реалізується заявлений в кінці січня проект токенізаціі «Динамо» (Київ), чого в найближчому майбутньому очікувати уболівальникам і чия, власне, ідея - токенізувати біло-синіх?

На думку Марка, рано чи пізно світовий спорт повсюдно прийде і до токенізаціі, і до такого явища, як фентезі-спорт, тому що «людям мало бути сторонніми спостерігачами, їм потрібно брати участь. Просто дивитися футбол, сидячи біля телевізора, - доля старшого покоління, але це, на жаль, вже зникаюча натура».

Мегапопулярний в Америці фентезі-спорт, за словами Гінзбурга, в доступному для огляду майбутньому обов'язково торкнеться київського «Динамо», а ось токени будуть випущені вже в нинішньому році - швидше, ніж з цим завданням свого часу впоралися ПСЖ і «Барселона». «У  «Динамо» є шанс стати технологічним лідером Європи, і я хочу цьому сприяти», - переконує новий віце-президент.

В інтерв'ю він розповів, як складаються його стосунки з Григорієм та Ігорем Суркісами і згадав їх перше спілкування з приводу цифровізації клубу. «Стосунки у нас дружні, взаємно поважні. Розмова з братами Суркісами тривала хвилин п'ять. Я сказав: «Питання не в тому, чи буде токенізовано київське «Динамо». Питання в тому, яким за рахунком: 214-м, 165-м ... Або першим у Східній Європі? Сьогодні у вас є шанс стати першими на пострадянському просторі, першими в Східній Європі, зрозуміло, першими в Україні і увійти в першу десятку європейських клубів». Вони відповіли: «Якщо це віяння часу і у нас є шанс стати лідерами - прекрасно!». Вони не задали мені питання: «Ми заробимо на цьому?». Або «а скільки ми заробимо і заробимо взагалі?». «Нас тільки одне питання цікавить - репутаційне. Чи не буде загрози репутації київського «Динамо», чи буде все зроблено правильно, відповідно до законодавства? Ми знаємо тебе як професіонала і як людину, тому дій».

«У мене не було ні одного проекту, якому я приділяв би стільки часу, скільки київському «Динамо», - зізнається Марк.

«Останнім часом читаю різні спортивні сайти, блоги, де пишуть про «Динамо», і побачене мене дуже засмучує, - прокоментував Гінзбург протистояння між ультрас і офіційним кубом. - Київське «Динамо» - легендарний клуб з майже 100-річною історією, вічний супротивник московського «Динамо» і «Спартака», перший немосковський клуб, який став чемпіоном СРСР, за версією «Франс Прес», найкращий клуб Східної Європи ХХ століття. Здавалося б, треба пишатися цим! Особливо зараз, в світлі протистояння України і Росії. Для мене абсолютно не зрозумілий цей накал ненависті, це болісно і дико. Ці тони бруду, які виливають на прекрасного титулованого тренера Луческу, стільки зробив для українського футболу... Давайте на рівні країни, держави говорити: донецький «Шахтар» теж наш, український, клуб! Але ця недоброзичливість, яка існує в середовищі уболівальників... Це дуже прикро.

Те, що я скажу, теж викличе, напевно, негативну реакцію, але якби не брати Суркіси, сьогодні не було б київського «Динамо». Перетворилося б на локальний, регіональний клуб. Треба називати речі своїми іменами: ми знаємо, яке фінансування українського спорту взагалі та футбольних клубів зокрема... Найбільш оптимістично налаштований інвестор, зваживши ризики, не зіграв би в цю гру».

Оскільки Гінзбург відомий і як президент Федерації робототехніки України і в 2018-м привозив до Києва знаменитого робота Софію, ведуча програми не забула запитати його, чи можливий штучний інтелект в київському «Динамо», а простіше кажучи: чи зможе коли-небудь робот вийти на футбольне поле і відіграти матч нарівні з людьми?

«Хіба що як елемент якогось шоу в перерві, - відповів Марк. - Чому ми так вболіваємо за улюблені команди, чому такі високі зарплати футболістів і тренерів? Тому що під час кожного матчу ми хочемо бачити: чи є межа людських можливостей? І що це за межа? Ми хочемо бачити перемогу духу і сили - людських. Тому я вважаю, що чемпіонати з футболу серед роботів напевно будуть, але щоб в складі живих гравців грав робот ... Технологічно це можливо, але, мені здається, не цікаво».

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MBTUkraine
Що це за брєдятіна???
YOU OK?
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
umnuy2
Это галограма Саркиса на фото?
Forever-smart-1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
turist86
«У «Динамо» є шанс стати технологічним лідером Європи».
А Нью-Васюки будуть технологічним лідером світу.
nicksaf
Якщо не зрозуміло, то значить маячня. Тоді Вам за парту та спробувати ще раз зрозуміти логарифми.