Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 10 березня 2021, 17:00
5899
0

Україна – Фарерські острови. Прогноз та анонс матчу кваліфікації ЧЄ

На нашу збірну чекає зустріч з небезпечним аутсайдером групи

| Оновлено 10 березня 2021, 17:00
5899
0
Україна – Фарерські острови. Прогноз та анонс матчу кваліфікації ЧЄ
handball.net.ua

Поєдинок Україна – Фарерські острови відбудеться в середу, 10 березня, в Києві. Початок зустрічі о 17.30. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал «Xsport».    

Sport.ua також проводить текстову онлайн-трансляцію матчу.

Цього тижня чоловіча збірна України продовжить боротьбу за вихід до фінальної частини Чемпіонату Європи-2022. Нашим гандболістам за п'ять календарних днів належить провести одразу два поєдинки проти збірної Фарерських островів, яка вважається аутсайдером відбіркової групи за участю української національної команди.

Незважаючи на початкову позицію андердога всього кваліфікаційного квартету, острів'яни були одними з найбільш небажаних суперників з четвертого кошика при жеребкуванні відбору на континентальну першість. Попри те, що в складі команди немає жодного особливо відомого за європейськими мірками гравця, це не заважає фарерцям постійно прогресувати і потихеньку дертися вгору в ієрархії континентального гандболу.

Найкращим доказом цього факту служить відбір на вже минулий чемпіонат Європи-2020, коли Фарерські острови також опинилися в одній групі з нашою збірною, а також з командами Чорногорії та Данії. Тоді українці з дуже великими труднощами обіграли острів'ян в гостях, а ще більш повноцінно розвиток гандболу на Фарерах відчула збірна Чорногорії, яка в стартовому турі кваліфікації у себе в Подгориці не змогла обіграти гандболістів з півночі Європи - 24:24. Причому по ходу поєдинку Фарерські острови мали перевагу над учасником фінальних частин останніх чемпіонатів Європи в шість м'ячів.

Що ж до матчів нашої збірної проти Фарерських островів у відборі на минулу континентальну першість, то тоді Україна також грала проти фарерців двічі протягом одного тижня. У домашньому поєдинку, який також відбувся в Києві (і був зіграний рівно один рік і одинадцять місяців назад від сьогоднішньої дати - 10 квітня 2019 року) українці не зазнали особливих проблем, оформивши впевнену перемогу - 30:19. А ось з гостей, як уже згадувалося вище, збірна України могла привезти один з найнеприємніших результатів у своїй історії. Наші гандболісти несподівано провели важкий поєдинок і лише на останній хвилині схилили шальки терезів на свою користь - 27:26.

До нової дуелі з Фарерськими островами тренерський штаб збірної України викликав наступних гравців:

Воротарі: Геннадій Комок («Мотор»), Антон Терехов («Погонь Щецин», Польща), Віталій Шиманський («Університет Нєва», Росія)
Праві крайні: Едуард Кравченко, Юрій Кубатко (обидва - «Мотор»), Андрій Акіменко («Азоти Пулави», Польща)
Праві напівсередні: Тарас Міноцький, Владислав Донцов (обидва – «Мотор»)
Розігруючий: Олександр Кириленко («Пермські ведмеді», Росія)
Ліві напівсередні: Дмитро Горіга («Мотор»), В'ячеслав Садовий («Сучава», Румунія), Євген Буйненко («Пермські ведмеді», Росія), Леонід Михайлютенко («Донські казаки», Росія)
Ліві крайні: Олександр Касай, Захар Денисов (обидва – «Мотор»), Євген Жук («Пермські ведмеді», Росія), Станіслав Плясун («ЦСКА-ШВСМ»)
Лінійні: Іван Бурзак («Мотор»), Дмитро Дорощук («Спортінг», Португалія), Дмитро Ільченко («ЦСКА», Росія), Едуард Захаров («Пермські ведмеді», Росія)
   
У порівнянні з листопадовими матчами проти збірної Росії звертає на себе увагу істотно посилена воротарська позиція. Геннадій Комок та Антон Терехов, мабуть, на сьогодні є найсильнішим нашим дуетом на останньому рубежі.

З втрат варто відзначити відсутність основного лівого напівсереднього Станіслава Жукова з московського ЦСКА, він отримав серйозну травму і вибув до кінця сезону і не приїзд до збірної ще одного гравця задньої лінії Олександра Тільте, який знаходиться в Польщі на самоізоляції, оскільки в його клубі були виявлені випадки захворювання на коронавірус. Також звертає на себе увагу відсутність правого крайнього Артема Козакевича, але на його позиції в нашій національній команді дуже сильна і якісна конкуренція.

Варто відзначити, що наша відбіркова група поки найбільше з усіх відстає від графіка кваліфікаційного турніру. На сьогоднішній день в ній зіграно тільки два поєдинки між збірними України і Росії. А збірній Фарерських островів, так само, як і збірній Чехії, яка також сьогодні зіграє з росіянами, ще тільки належить вступити в боротьбу.

Через таку малу кількість проведених матчів поки рано робити прогнози на весь відбірковий турнір, але вже зараз зрозуміло, що Україні для досягнення поставленої мети і виходу на чемпіонат Європи просто необхідно двічі обігрувати Фарери. Так, аутсайдер групи не найпростіший і може піднести сюрприз, однак у нашої національної команди є всі необхідні ресурси для того, щоб не стати автором сенсацій в березневому кваліфікаційному вікні. Збірна України є фаворитом спарених матчів проти Фарерських островів і повинна довести даний розклад сил в сьогоднішньому поєдинку.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Росія

2

1

1

0

57:55

+2

3

2.Україна

2

0

1

1

55:57

-2

1

3.Чехія

0

0

0

0

48:53

0

0

4.Фарерські острови

0

0

0

0

41:59

0

0

10 березня
Україна – Фарерські острови
Росія – Чехія
 

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.