Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

09.03.2021 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:2 3 : 2
Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 березня 2021, 14:54
34982
31

Герой у Турина, герой у драконів. Порту вибив Ювентус з Ліги чемпіонів

Команда Андреа Пірло грала в більшості, але не зуміла вийти до чвертьфіналу

| Оновлено 10 березня 2021, 14:54
34982
31
Герой у Турина, герой у драконів. Порту вибив Ювентус з Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

«Ювентус» і «Порту» провели матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. У першому поєдинку португальський клуб здобув перемогу з рахунком 2:1.

Команди почали зустріч на зустрічних курсах, швидко долаючи центр поля. І небезпечні моменти біля воріт не змусили себе довго чекати. Вже на 3-й хвилині Мората головою замкнув навіс Куадрадо, а Марчесін продемонстрував реакцію. Відповідь гостей була не менше небезпечною. Занусі технічно зіграв на лівому фланзі і прострілив точно на Таремі, після удару якого вже Щесни блиснув майстерністю, ногою відбивши м'яч.

«Дракони» вельми добротно огризались і таки домоглися свого. Демірал в штрафному вдарив по нозі Таремі, після чого арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті точним ударом реалізував капітан «Порту» Олівейра.

«Ювентус» опинився в дуже непростій ситуації. Тепер потрібно було забивати більше одного гола, а ще один пропущений м'яч міг зробити місію нездійсненною. Розуміли це і португальці, які на хвилі успіху ледь не подвоїли свою перевагу. Втім, Щесни зіграв надійно після ударів Корони і Отавіо. Гості другий не забили, але стратегічної мети досягли: небезпека контратак суперників змусила «чорно-білих» діяти з оглядкою на свої тили.

До перерви господарі створили зовсім небагато гольових ситуацій біля воріт «Порту». Найкращий шанс виник у Морати: Манафа помилився, і форвард розстрілював голкіпера. Але відстань була занадто невеликою, що дозволило Марчесіну заблокувати удар суперника.

Португальці в першому таймі впевнено контролювали хід подій, але на початку другої половини зустрічі ситуація змінилася. Куадрадо закиданням в штрафний знайшов Роналду, який залишив м'яч К'єзі, котрий пробив точно в «дев'ятку». Незабаром Таремі протягом двох хвилин примудрився заробити дві жовті картки, залишивши свою команду в меншості. При цьому другий «гірчичник» футболіст «Порту» отримав за те, що вибив м'яч після свистка арбітра. На реалізацію чисельної переваги «чорно-білим» знадобилося менше десяти хвилин. Закидання Куадрадо головою замкнув все той же К'єза, який забив третій гол у двоматчевому протистоянні з португальським клубом.

Після цього господарі поля дещо знизили оберти. «Чорно-білі» володіли перевагою, намагаючись добити збентеженого суперника. Ще один момент не реалізував К'єза, який не переграв голкіпера в лівому куті штрафного. А вже в компенсовані хвилини вирвати для своєї команди путівку в чвертьфінал міг Куадрадо, який влучив у поперечину.

У додаткових таймах малюнок гри особливо не змінився. А розв'язка стала шикарним закінченням цієї двоматчевої битви. Португальці заробили штрафний метрах в 30 від воріт. Олівейра завдав сильного удару, і Щесни не встиг зреагувати на м'яч, що вилетів з-під «стінки». Примітно, що футбольний снаряд пролетів між ногами у Роналду, котрий підстрибнув.

Здавалося, це фініта для «Ювентуса». Але через дві хвилини Рабьо замкнув навіс з кутового і подарував надію «чорно-білим». Останні хвилини ознаменувалися хаотичними наскоками туринців на штрафну «драконів». Здійснити камбек не вдалося: «Порту» вистояв і вийшов до наступної стадії Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

«Ювентус» - «Порту» - 3:2

Перший матч - 1:2

К'єза (49, 63), Рабьо (117) - С. Олівейра (19, 115)

К'єза (90+3), Федеріко Бернардескі (103), Рабьо (114) - Отавіо (45+2), Таремі (52), Олівейра (97), Мбемба (123)

Таремі (54, дві жовті картки)

«Ювентус»: Щесни, Сандро, Демірал, Бонуччі (де Лігт, 75), Куадрадо, Ремсі (Маккенні, 75), Рабьо, Артур (Кулусевскі, 102), Мората, К'єза (Бернардескі, 102), Роналду

«Порту»: Марчесін, Мбемба, Манафа, Занусі (Л.Діас, 71), Пепе, Отавіо (Сарр, 62), Урібе (Груїч, 90), С. Олівейра (Лум, 118), Корона (Лейте, 118), Таремі, Марега

Арбітр: Бьорн Куйперс (Нідерланди)

«Ювентус Стедіум» (Турин, Італія)

ЮВЕНТУС - ПОРТУ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(112)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pike1
Да нормальное судейство, поверьте, была бы цель избавиться от Порту, наши бы за что зацепиться, да первое это не назначили бы пенальти в ворота Юве или нарисовали бы в ворота Порту или защитали бы гол Мораты с оффсайда, завтра без эмоций пересмотрите матч, были небольшие ошибки в обе стороны, но предвзятости не видел. Порту браво, просто сделали мой вечер!!!
Vytas Meskauskas
Вот как надо играть против грандов а не бояться играя полностью от защиты.
Vytas Meskauskas
Представляю если бы Порто выбрал играть от обороны, как минимум 4 пропустили . Юве думал что Порту такую тактику и выбирит не тут то было самим защищаться и мячи отбирать пришлось.
Поручик Ржевский
Кстати, судья пару-тройку раз про карточки игрокам Юве за срыв атаки забывал...
Поручик Ржевский
Гол на совести Кристины - отвернулся, поднял ногу - под ним мяч и прошёл.
Стоял бы, как вкопанный - отбил бы мяч ногой.
Сергей Чёрный
Убогие полосатики в очередной раз облажались , это вам не в Италии покупать судью и быть бумажным чемпионом .
Alex1976
Огромное спасибо Ювентусу ,что так красиво и смачно обосрался!!! После удаления и второго пропущенного гола хотел идти спать. Но таки решил досмотреть и не жалею!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pas2012
Але знову будуть сунути Роналду на номінації)))
анатолий чорнобук
Приплив Ювентус.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Микола Унгурян
Порту молодці, і навіть бонус від рефері більше години грати в більшості не допоміг
Panda1818
Гниль кругом. 1/8 ЛЧ а судейство предвзятое. Позор УЕФА
Oliynuk_sport
Класний матч, багато голів, як для матчів плей-офф. Були хороші швидкості. Ювентус домінував і створював моменти, але Порту вистояв і забив потрібні мячі. Драматична розвязка в додатковий час. В цей вечір фортуна посміхнулась "Драконам". Впевнений команда Сержіу Консейсау побореться за кубок.
Predator
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pol Chopa
Тренер Юве проиграл тактически,наверное полагал что Порту уйдет в глухую,но начало матча их огорошило,а потом великий ПЕПЕ и пять *пепенят*выстроили*строгую линейку,за шиворот которой никто не мог забросить мяч,хотя некоторые пытались делать забегание,но там полное напонимание между собой.Голандец как по мне судил спокойно и достойно,каждый ключевой момент проверял.
vvm2068
Надо Буффона срочно отправлять торжественно на пенсию. Над ним зависло проклятие лиги чемпионов
Barsa_che
Порто молодцы! Переиграть Ювентус с Роналду, дорогого стоит.
vovast
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
scorpio16
Что-то мне кажется ,что полетят головы и пострадает от этого Пирло только...