Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 березня 2021, 06:04
7950
14

Не залишили шансів. Десна розгромила Рух у дебютному матчі на СКІФі

П'ятдесята перемога в «еліті» для Олександра Рябоконя в якості головного тренера

| Оновлено 09 березня 2021, 06:04
7950
14
Не залишили шансів. Десна розгромила Рух у дебютному матчі на СКІФі
УПЛ

Після поєдинку в минулому турі з «Колосом» тренерський штаб «Руху» зробив чимало ротацій в стартовому складі. До речі, головний тренер Іван Федик через дискваліфікацію перебував на трибунах стадіону СКІФ, який вперше прийняв матч УПЛ. Тож замість дискваліфікованого Мисика, а також Климчука, Стаменковича та Притули на поле вийшли черговий новачок «жовто-чорних» ісландець Сігурдссон, Мартинюк, Гліха та Бойчук. Керманич «Десни» Олександр Рябоконь після перемоги над «Інгульцем» вдався лише до однієї зміни: замість Білошевського на поле вийшов Чепурненко.

Гості активніше розпочали цей поєдинок, і в дебюті гри Будківський намагався головою завершити флангову передачу Мостового, але пробив в руки Мисаку. Активно діяв і Чепурненко, який спочатку здалеку пробив над поперечиною воріт «Руху». А згодом помилився в штрафному Сігурдссон, м’яч підхопив Тотовицький, який відкинув м’яч під удар Чепурненку, і Євгеній пробив у незахищений кут воріт, забивши свій перший гол в УПЛ – у 3-й грі.

В середині тайму знову міг відзначитися Будківський, котрий у падінні не зумів замкнути передачу під гострим кутом від Коноплі. Одна з атак господарів поля завершилась падінням у штрафному Кондракова, якого атакував Гітченко, проте арбітр матчу вважав, що порушення правил не було. Обидві команди намагалися швидко переходити від оборони до атаки і небезпечних моментів було достатньо. Зокрема, Чепурненко намагався знову влучно пробити низом, але Мисак розгадав намір нападника. І все ж, під кінець тайму «Десна» закріпила свою перевагу в рахунку. Після передачі Тотовицького на ударній позиції опинився Картушов, котрий пробив низом у ближній кут – 2:0.

Під час перерви в складі «Руху» відбулося одразу три заміни, і в складі «жовто-чорних» дебютував в УПЛ Сич, який у минулому сезоні виступав за «Карпати». Господарі поля, намагаючись змінити хід поєдинку, більше контролювали м’яч, проте небезпечні моменти біля воріт Паста не виникали.

Одна з атак «Десни» завершилась влучним ударом головою Тотовицького, але арбітр Романов гол відмінив, вважаючи що нападник порушив правила проти Гагуна. Господарі поля відповіли дальнім, але надто неточним ударом Сича. А згодом рахунок таки змінився: після передачі Будківського зіграв рукою Білий, і сам Будківський чітко пробив з «позначки». Нападник «Десни» 3-й раз в УПЛ виконував пенальті, забивши другий гол.

Не встигли гравці «Руху» оговтатися від такого розвитку подій, як пропустили ще один гол. Гуцуляк на правому фланзі атаки обіграв захисника і підкрутив м’яч низом у дальній кут воріт. Для Олексія це був перший гол в складі «Десни», а раніше він забивав лише за «Карпати».

У підсумку «Десна» повторила свій клубний рекорд, вже 6-й раз перемігши в чемпіонатах з різницею у чотири м’ячі. Ця перемога, до речі, стала для Олександра Рябоконя ювілейною, 50-ю, в чемпіонатах біля керма різних клубів УПЛ: 37 – в «Десні», 11 – в «Борисфені» та 2 – в «Оболоні». А «Рух» повторив клубну найбільшу поразку, при цьому вперше поступившись на своєму полі з різницею у чотири м’ячі.

 Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

«Рух» – «Десна» - 0:4

  Чепурненко, 21, Картушов, 43, Будківський, 64 (пен.), Гуцуляк, 65

Кондраков, 37, Ґлига, 41, Федорчук, 85 – Будківський, 12, Мостовий, 78

«Рух»: Мисак – Сіґурдссон (Гагун, 46), Зец, Білий – Ґлига, Карасюк, Мартинюк (Сич, 46), Федорчук, Бойчук (Карабін, 85) – Кондраков, Борячук (Климчук, 46).

«Десна»: Паст – Мостовий (Сухоцький, 82), Тамм, Гітченко, Конопля – Огіря, Чепурненко (Єрмаков, 76) – Гуцуляк, Тотовицький, Картушов (Калітвінцев, 76) – Будківський (Дегтярьов, 82).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «СКІФ» (Львів).

Удари (у площину): 5 (2) – 12 (7)
Кутові: 7 – 5
Оффсайди: 0 – 0.

РУХ-ДЕСНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Юрій Назаркевич
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Михайленко розповів, чому син Шевченка мало грав за збірну України U-19
Футбол | 29 березня 2024, 11:41 0
Михайленко розповів, чому син Шевченка мало грав за збірну України U-19

Головний тренер юнацької команди вважає, що Крістіану не вистачало адаптації

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Голяченко
Молодцы. И без нытья о не готовом поле
Привет кабинетным слабакам
Trasher311987
Нет исскуственно созданным командам.
Реально блин жалко из деграндов Карпат нет.
Очень хочется чтобы клуб вернулся все таки история как никак
Орест Орищишин
Федик - "тренер з досвідом" який хоче грати з "Карпатами". Є шанс через рік здійснити мрію.
Dmytro Dmytro
Гуцуляку величезне ДЯКУЮ за гол у ворота розпіарених... Зате супер базу і школу мають,але не вболівальників,ні фанатів вірних і не стадіону....)
dudigo78
Рух клуб пантів та піару. Поки що так. А з базою халепа вийшла. Майже всі будівлі там не мають ніякого відношення до клубу і футболу і належать третім особам. Лохторат як завжди розвели
Batya
Дивина та годі, два дні поспіль команди із юридичною реєстрацією у Львові попадають 0-4, а я щиро вітаю із перемогою їхніх суперників.
YOU OK?
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sasha18
А де оцінки футболістам?
Петро -Во!
Уютный стадиончик. Нехай там и ФКЛ бегает. Это ж как раз для физкультурников.