Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 березня 2021, 07:46
4362
9

Полтавська битва конкурентів. Ворскла завдала поразки Олександрії

Команда Юрія Максимова здобула першу перемогу в чемпіонаті в новому році

| Оновлено 03 березня 2021, 07:46
4362
9
Полтавська битва конкурентів. Ворскла завдала поразки Олександрії
ФК Ворскла

У матчі 16-го туру української Прем'єр-ліги в Полтаві зустрілися прямі конкуренти в боротьбі за єврокубкову зону – «Ворскла» і «Олександрія», тому важливість зустрічі з турнірної точки зору складно було переоцінити.

«Ворскла» Юрія Максимова підійшла до поєдинку з серією з п'яти матчів без перемог, в той час як «Олександрія» в останніх двох іграх набрала максимальні шість очок. Тому якщо полтавчани мали намір перервати свою серію, то підопічні Володимира Шарана, навпаки, хотіли здобути чергову перемогу.

На початку поєдинку кілька непоганих моментів мав Дмитро Шастал, але до взяття воріт справа не дійшла. Спочатку полтавчан врятував Пуцлін, який виніс м'яч з лінії воріт. А в двох інших моментах Шасталу забракло влучності – м'яч пролетів над поперечиною після ударів головою і через себе.

Але відкрила рахунок в матчі «Ворскла». На 39-й хвилині Валерій Бондаренко невчасно послизнувся, завдяки чому Владислав Кулач вийшов один на один з Юрієм Паньківим і переграв голкіпера. Цей гол став першим пропущеним для «Олександрії» в 2021 році.

На перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів, але «Олександрія» вже в дебюті другої половини зустрічі зуміла відновити статус-кво. Після подачі з кутового м'яч «застряг» у воротарському «Ворскли», і Владислав Бабогло ідеально скористався можливістю забити перший гол у нинішньому сезоні.

Але обидві команди грали на перемогу, а тому рахунок на табло не влаштовував жодну з команд. Було очевидно, що голи ще будуть, що і сталося. На 70-й хвилині Ігор Пердута продемонстрував чудеса акробатики, і, коли м'яч, здавалося б, безальтернативно йшов за межі поля, не тільки дотягнувся до нього, а й віддав в один дотик класну передачу на Тілля, якому залишалося лише завдати точного удару з забійної позиції – 2:1.

А ще через 7 хвилин «Олександрія» пропустила третій м'яч. При подачі з кутового Банада в боротьбі потягнув за корпус Челядіна, що чітко було зафіксовано на відеоповторі. Після перегляду VAR Денис Шурман без вагань вказав на «крапку», і Владислав Кулач оформив дубль, реалізувавши пенальті.

«Ворскла» перервала невдалу серію і закріпилася на п'ятій сходинці турнірної таблиці УПЛ, відірвавшись від «Олександрії» на три очки. Команда Шарана програла багато в чому через помилки в обороні, якими успішно скористалися полтавці.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Ворскла» - «Олександрія» - 3:1

Владислав Кулач (39, 77, пенальті), Олів'є Тілль (70) - Владислав Бабогло (55)

Бредлі Де Ноойєр (89) - Дмитро Гречишкін (2), Роман Вантух (52), Дмитро Шастал (57), Артем Сітало (79)

«Ворскла»: Дмитро Різник, Альюн Ндіайе, Володимир Чеснаков, Ігор Пердута, Олександр Скляр, Давид Пуцлін, Георгій Цітаішвілі (Вадим Сапай, 65), Олівьє Тілль (Бредлі Де Ноойєр, 82), Ібрахім Кане (Луїзао, 65), Руслан Степанюк (Артем Челядин, 71), Владислав Кулач

«Олександрія»: Олег Білик, Валерій Бондаренко, Владислав Бабогло, Кирило Ковалець (Богдан Мишенко, 88), Денис Мірошниченко, Валерій Лучкевич (Максим Третьяков, 46), Дмитро Гречишкін, Роман Вантух (Тимур Стецьков, 80), Євген Банада (Андрій Новиков, 80), Артем Сітало, Дмитро Шастал (Денис Устименко, 67).

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)

Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 6
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Чудовий матч. Взагалі сьогодні класні ігри в УПЛ.
Trollface
У Максимова отличная команда. Получил удовольствие от игры. Открытый футбол.
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Work W1901
Игра классная получилась! Спасибо командам!
Не унылое гвоно, которое получается у всех команд так, что болельщикам тошно смотреть. На такой футбол хочется ходить, болеть.
Poltfut
Хороший матч в целом, Ворскла молодец! Надеюсь, что начинает набирать ход, ведь игроки подобрались перспективные
Tеllur
Рановато мабуть полиграфы сравняли счёт. Хотя у Полтавы такая банда, что они потом будут ногти грызть за раздаренные очки.
roman75zpr
Не подскажите, я матч не видел, у Ворсклы сегодня никто демонстративно не падал, как с Ингульцом? Там несколько актеров такого жанра