Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 лютого 2021, 10:09
3972
46

ШУМСЬКИЙ: «Хочу спілкуватися рідною мовою, а мені за це дають жовту картку»

Наставник «Львова» – про мовний скандал в УПЛ

| Оновлено 27 лютого 2021, 10:09
3972
46
ШУМСЬКИЙ: «Хочу спілкуватися рідною мовою, а мені за це дають жовту картку»
ФК Львів. Віталій Шумський

Виконуючий обов'язки головного тренера «Львова» Віталій Шумський розповів, коли можна очікувати рішення комітету етики та чесної гри УАФ щодо інциденту, який мав місце в календарному матчі львів'ян з «Колосом» (0:2), коли наставник був покараний попередженням за те, що попросив четвертого арбітра розмовляти з ним українською мовою.

«Кілька днів тому зі мною контактували представники УАФ і я детально розповів про те, що сталося.

Коли буде прийнято рішення з цього резонансного інциденту? Якщо відверто, то мені це вже не цікаво, адже я впевнений в своїй правоті. Суддівській бригаді не грубіянив, поводився коректно, якщо і дозволяв собі давати з технічної зони вказівки, то тільки своїм підопічним. Це ж правилами не забороняється.

До четвертого арбітра я звернувся лише один раз, поцікавившись, чому за одні й ті ж порушення, одну команду карають, а іншу - ні. Коли ж Микола Кривоносов почав мені відповідати російською мовою, я запитав, чому він розмовляє російською? А він відразу передав по рації головному арбітру, що Шумському - попередження. За що? Я хочу спілкуватися рідною мовою, а мені за це дають жовту картку», - сказав Шумський.

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 46
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K_Sarioglo@i.ua
Тут по суті важливе одне питання - чи дозволено на офіційних заходах, таких як футбольний матч, за уставом ФФУ розмовляти російською?
Якщо ні - Шумський правий на всі 100%.
Якщо так - ніхто не заважав Шумському на відповіді російською (дуже сумніваюся, що він її не розуміє) продовжувати розмовляти українською, але без закидів і мовних претензій до арбітрів. В такому випадку ця жовта абсолютна зрозуміла - тренер не має права вказувати арбітру робити те, чого той за правилами робити не зобов'язаний.
Владимир Копяк
В Украине наблюдается ползучее возвращение ко временам януковича и его шестерок. Идет полный саботаж по всей стране, недобитые мертвейчуки,лукаши,бондаренки,рабинович
temamx2727
Ой, как же ты уже все заколебал, разговаривай на каком хочешь языке, всем пофигу. Только и людям не указывай на каком им языке говорить и думать, кретин.
syrkis-shybkis
Это у тебя на Западенщене родной язык
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Руслан Луценко
Як же все це реально втомило. Хочеш спiлкуватися украiнською, спiлкуйся. Але, чого я повинен спiлкуватися с тобою взагалi. Якби арбiтр пiслав Шумського пiд три чорти, то був би правий. Гадаю надалi з цим недорозвиненим так i треба спiлкуватися.... Питання? Та пiшов ти на х.., або жестами, або Червону впаяв i до побачення. Виродки зi схронiв зовсiм знахабнiли.... 😁
Игорь Петров
Людей, верящих в эти исторические сказки, действительно жаль и афоризм -" тот кто не помнит своего прошлого, не имеет будущего" никто ещё не опроверг. Никому ничего не хочу здесь доказывать, каждый в этой жизни сходит с ума по-своему, но ближайшее будущее все расставит по-своим местам. Превращение из великого и зажиточного в ничтожное и нищее (как в физическом так и моральном измерении) никогда и не кому не приносило успеха.
Larry007
Виталий ШУМСКИЙ: «Хочу общаться на родном языке, а мне за это дают желтую»
Чувак не хочет общаться на родном языке, он хочет заставить других на нем общаться. За это не только желтую за это надо и дискву влепить
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
andre_lui
Не гарно вчиняє Шумський. Те, що не професіонал - взагалі зрозуміло. Щодо мовного питання. Шумський перекручує! Навіть якщо він говорить правду, то сам собі перечить. Говорить що хоче говорити українською мовою, але ж він нею і говорить! Тоді питання мабуть в іншому. Можливо йому потрібно змінити сферу діяльності. Мені здається, що футбол, то не його. Публічні шоу - можливо! Експерт з мовних питань - також може бути!
Игорь Петров
Никогда не будет процветающим государство, когда насильно пытается одна часть (причём не самая большая) населения , навязать свою культуру ( в том числе и лингвистическую) другой части.
axylinam
Плохому танцору всё время что то мешает,даже язык стал мешать
wojsergivan
судя по шнобелю и фамилии родной или иврит или идиш?
Tеllur
Да кто ж тебе не даёт??? После игры пригласи арбитра в кавьярню и болтай с ним сколько угодно.
Но не у бровки поля!!! Когда человек при исполнении, да ещё и ничего не решает!
На поле бы вышел и всё главному высказал! А потом бы пожаловался на него за мову.
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Лившиц
Страна ждёт героев. п@зда рожает дураков