Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 26 лютого 2021, 15:31
22831
53

Бельгійські ЗМІ: «Знекровлені. Не Динамо перемогло Брюгге, а коронавірус»

Sport.ua представляє огляд бельгійської преси після виходу киян до 1/8 фіналу Ліги Європи

| Оновлено 26 лютого 2021, 15:31
22831
53
Бельгійські ЗМІ: «Знекровлені. Не Динамо перемогло Брюгге, а коронавірус»
Getty Images/Global Images Ukraine

У матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи київське «Динамо» на виїзді обіграло бельгійський «Брюгге» з рахунком 1:0. Після нічиєї 1:1 у Києві такий рахунок дозволив українському клубу вийти до наступного раунду змагань.

Бельгійські ЗМІ докладно розповіли про поєдинок, особливо відзначаючи проблеми «Брюгге», які не мають прямого відношення до футболу.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Пошарпаний «Брюгге» поступається хитрому «Динамо» в кінцівці і вибуває з єврокубків», — пише у заголовку видання Nieuwsblad.be.

«Найбільш боягузлива команда дочекалася пізнього шансу і здобула перемогу над пошарпаним «Брюгге». 0:1 після 1:1 в Україні — і бельгійський клуб залишився за бортом 1/8 фіналу Ліги Європи.

Катастрофа останніх тижнів, викликана епідемією коронавірусу в команді, перевела клуб у режим виживання. Головний тренер Філіп Клеман знову був змушений керувати командою зі свого будинку у Ваасланді. З кожним днем ​​він все менше нагадує футбольного тренера і все більше — кризового менеджера.

«Динамо» було зобов'язане забивати, щоб зберегти шанси на вихід у наступний раунд Ліги Європи. Але підопічні Мірчі Луческу не поспішали, незважаючи на те, що оборонна тактика румунського тренера піддалася критиці після поєдинку в Києві.

Гості чекали на помилки «Брюгге». Коссуну дозволив втекти Бєсєдіну, але герой першого матчу Мехеле зупинив небезпеку в зародку. На правому фланзі Клінтон Мата стримував португальця з Люксембургу Жерсона Родрігеша.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Брюгге» був хороший в обороні, але не дуже помітний в атаці. Едуарду Соболю довелося виступати проти своїх співвітчизників у якості атакувального гравця на лівому фланзі. У нападі господарі могли розраховувати на Баса Доста, але, схоже, нідерландський футболіст має потребу у відпочинку через нескінченну низку матчів. Гравець вибув по ходу другого тайму через м'язову травму.

Саме на рахунку нідерландського нападника були найкращі моменти «Брюгге». Спочатку хороший пас видав Дірар, а незадовго до перерви Дост після прострілу Мати послав м'яч у руки Бущану.

Господарі продовжували володіти м'ячем. Набіль Дірар передачею знайшов Юсуфа Баджі, який замінив Доста, але молодий сенегалець влучив прямо у воротаря.

Коли другий тайм перевалив за середину, у справу втрутився Луческу. Велика небезпека була пов'язана із виходом Шапаренка, одним з найбільших українських талантів. Саме Шапаренко завдав перший небезпечний удар по воротах Міньйоле.

У «Брюгге» були свої шанси, в тому числі у Баджі, але саме пасивний Родрігеш раптово закинув м'яч на Циганкова, той прострілив на Буяльського, і найнебезпечніший український футболіст у першому матчі відправив м'яч під поперечину.

Фінальний штурм «Брюгге» ні до чого не привів. В команді не знайшлося гравця, здатного переламати хід зустрічі. «Брюгге» перемогло не київське «Динамо», а коронавірус. В одному «чорно-синіх» точно не можна звинувачувати: вони не відступили і не здалися», — вважає Nieuwsblad.be.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Буяльський вибиває «Брюгге» з Ліги Європи», — попросту пише у заголовку Voetbalkrant.com.

«Брюгге» не зміг вийти до 1/8 фіналу Ліги Європи. Знекровлений клуб на своєму стадіоні програли київському «Динамо» з рахунком 0:1.

Поєдинок між «Брюгге» і київським «Динамо» точно не буде названий найбільш видовищним матчем. «Рейнджерс» і «Антверпен» забили 14 м'ячів на двох у двох поєдинках, але на стадіоні «Ян Брейдел» футбол був куди більш прагматичним.

На щастя для «Брюгге», участь у поєдинку зміг взяти голкіпер Сімон Міньйоле, який здав псевдопозитивний тест на коронавірус у середу. У першому таймі не було по-справжньому небезпечних моментів, за винятком удару головою Баса Доста. Однак м'яч летів занадто близько до центру воріт, щоб серйозно потурбувати голкіпера Бущана.

Щоб вийти до наступного раунду, київське «Динамо» мало забивати, але хороша гра в обороні, де чергувалися Мехеле і Коссуну, не надала гостям шансів.

Начебто у «Брюгге» було мало проблем зі складом, Баса Доста довелося замінити завчасно. У нідерландського футболіста, судячи з усього, м'язова травма.

Getty Images/Global Images Ukraine

Баджі, який вийшов на заміну, мав хороший шанс після передачі Дірара, але Бущан виручив. Після повторної подачі Вормер зміг пробити по воротах, але неточно.

«Динамо» почало грати активніше. Шапаренко, який вийшов на заміну, першим випробував Міньйоле. Голкіперу довелося потрудитися, але з ударом українця він впорався.

Вихід Шапаренка призвів до більшого володіння м'ячем у київського «Динамо». За десять хвилин до фінального свистка це знайшло вихід у хорошій атаці гостей. Родрігеш передачею знайшов Циганкова, той зміг прострелити назад на Буяльського. Футболіст зумів відправити м'яч під поперечину.

На останніх хвилинах «Брюгге» спробував зрівняти рахунок, але великої небезпеки біля воріт «Динамо» не створив. Зате Міньйоле врятував свою команду від 0:2 після удару Шапаренка. На цей раз «Брюгге» не зміг вийти до наступного раунду змагань», — розповідає про перипетії матчу Voetbalkrant.com.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Динамо» поклало кінець європейській кампанії «Брюгге», — підбиває підсумки зустрічі VoetbalNieuws.be.

«Брюгге» зустрівся із київським «Динамо» у вирішальному матчі за вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи. Цього тижня «чорно-сині» зіткнулися з новими втратами через коронавірус, але перед матчем на команду чекали гарні новини.

Другий тест воротаря Симона Міньйоле виявився негативним, і воротареві дозволили зіграти проти українців. Але навіть з урахуванням повернення Міньйоле список відсутніх гравців «Брюгге» вийшов вражаючим. Зате до складу повернувся Едуард Соболь, який пропустив перший матч з «Динамо» через дискваліфікацію.

З огляду на велику кількість гравців, які вибули, і рахунок 1:1 у Києві, «чорно-сині» вважали за краще спокійно контролювати хід матчу. У першому таймі це спрацювало непогано, хоча і не додало поєдинку видовищності. Темп був досить млявим, а рахунок до перерви був 0:0. У господарів був один хороший шанс, але Дост вдарив дуже близько до центру після навісу Мати. З боку «Динамо» небезпеки не було взагалі.

Другий тайм, схоже, складався на користь «Брюгге». Баджі, який з'явився на заміну, мав відмінний шанс, але ані він, ані Вормер з добивання не змогли переграти Бущана. З плином часу напруга посилилася, і «Динамо» зловило свій шанс. Буяльський зробив рахунок 1:0. Часу на відіграш було мало, і господарі так і не змогли оговтатися.

«Брюгге» вилітає з Ліги Європи. Багато в чому завдяки епідемії коронавірусу. Будь у «Брюгге» найсильніший склад, результат, ймовірно, був би іншим», — підсумовує VoetbalNieuws.be.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Брюгге» не винен, винен коронавірус», — саме така суть висловлювань багатьох бельгійських ЗМІ. З цим не посперечаєшся, клуб зазнав дуже серйозних втрат. Але така вже наша коронавірусна реальність. А рахунок — на табло, і далі йде «Динамо».

 
Оцініть матеріал
(81)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 53
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladdal
Всю бельгийскую печаль понимаю, особенно после проблем с нашими командами из-за короны. Но не понимаю почему Динамо обозвали трусливой командой.
Если Динамо трусливая команда, то кто тогда сборная Швейцарии?
BaZia
Вони назвали ДК боягузами, за те що немає агресивних дій в атаці, майже увесь час м'яч переконується по полю, а ж доки команда суперника не допустить якусь тактичну помилку. А от реалізувати такі шанси досить складно, хоча ДК поки це вдається.
msv
Пусть скажут спасибо, что главврач Шевчкенковского р-на не запретил им, смелым, играть в Киеве.
Саша Яковенко
"В одном «черно-синих» точно нельзя винить: они не отступили и не сдались", — считает Nieuwsblad.be.
___________________________________________________________________________
_____________
они играли по счёту. рациональная но трусливая тактика. а когда надо было прибавлять, то ни времени ни сил у них уже не осталось. Это тренерская тактическая победа Луческу.
Surkis-fuflo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
hidalgo65
как-то не очень достойно высказываются газеты-это уже некрасиво
Богдан Саженко
Тільки не потрібно про такє розказувати Динамо .Знаємо, проходили!
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
Кто-то знает откуда у бельгийцев (прессы/болел) такое самомнение и спесь? Такое ощущение будто они каждый год в полуфинале ЛЧ играют и обсирают на чем свет стоит соперника. А что показали сами бельгийцы, кто им мешал идти и пробовать забить, в конце концов они играли дома, а то что были игроки ротации, то они там тоже не самые плохие если поглядеть, да и что за бред вы забили 1, вам забили 2. Чего должны были бы проходить вы? А разговоры если бы да кабы, это все равно ромашка недоказуемая.
Муґунот Уух
сколько раз соперники, итальянцы например, выбивали наших подобным образом: весь матч тянули кота за яйца, а в концовке забивали нужный гол. и что-то никто не обзывал их трусами. наоборот, говорили о тактике, об умении выждать и взять свое. наоборот, оугали наших
Istm
і ви цю боягузливій команді програли. Звісно, підгорає.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vbolivalnyk-Peter
Шахтар при такій самій ситуації з Коронавірусом "хлопнув" РЕАЛ!!!! Причому на виїзді та примудрився зіграти в нічию з Ітером... Так що нєфіг нярити, що не було основи. Гадаю що навіть основним складом Друге не пройшло би Динамо. Кияни грали до огидності прагматично. Вони що в першому, що в повторному матчі більше ніж на один гол впринципі не розраховували, однак були націлені зіграти на "0" в захисті. Тому бувби склад Брюге основний - Динамо грало би в "глухий автобус", а свій 1-2 шанси на контратаках мали би тому вважаю, що циган просто повністю тактично переграв бельгійців...
Михаил Степанов
конечно, короновирус внес свою лепту, но «Самая трусливая команда" от Nieuwsblad.be. это обычное хамство!
Роберт Левандовски
Пусть говорят все что угодно. Как говорил ВВЛ - смотрите табло!
Robert Monroe
ДК з куди більш значними втратами виглядало набагато краще у Барселоні, наприклад, ніж Брюгге у цих двох матчах. Проблему бельгійці повинні шукати у своїй слабкій грі.
Istm
словом, то вже не наші проблеми, а бельгійців.
Для нас зараз треба чекати жеребу і сподіватись на більш-менш прийнятний для обох команд.
Микола Гуцуляк
То це коронавірус забив, а не Буяльський?
Сергей Иванамофф
Как побеждать сборную Украины вообще без игры, прикрываясь короной, они типа белые и пушистые. А когда проигрывают более сильной команде, так начинается нытье про корону.