Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 24 лютого 2021, 20:58
8579
5

Аталанта – Реал. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Феєричні бергамаски проти знекровлених мадридців

| Оновлено 24 лютого 2021, 20:58
8579
5
Аталанта – Реал. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

24 лютого на «Гевісс Стейдіум» в Бергамо відбудеться перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між місцевою «Аталантою» і «Реалом». Поєдинок стане першим в історії протистоянням цих команд.

Напередодні гри в Бергамо чемпіони Іспанії потрапили в жорстокий кадровий цейтнот. І викликаний він небувалим за резонансом травмопадом, через який мадридський клуб був змушений навіть провести внутрішнє розслідування. Через дрібні і більш серйозні ушкодження в першому матчі проти «Аталанти» Зідан не зможе розраховувати відразу на дев'ятьох виконавців, велику частину з яких можна вважати гравцями основного складу. Судіть самі. Поза списком мадридської делегації опинилися Рамос, Азар, Марсело, Карвахаль, Вальверде, Родріго, Одріосола, Мілітао і Бензема. Наставник «вершкових» зумів нашкребти лише 19 футболістів в розширену заявку на гру. Коли таке було?

Проте, останні результати «Мадрида» в чемпіонаті Іспанії дають привід його шанувальникам до обережного оптимізму. Схоже, команда подолала ігрову кризу, в яку обрушилася на початку зими, і поступово стає на переможні рейки. Перед виїздом в Бергамо підопічні Зідана обіграли на виїзді непростий «Вальядолід» 1:0 і займають друге місце в чемпіонаті.

«Аталанта» в серії А зараз на п'ятому місці. У порівнянні з минулим сезоном це, може, відкат назад, але слід розуміти, що зараз щільність у верхній частині турнірної таблиці досить висока. Як то кажуть, один неправильний рух - і ти лузер, а один правильний - і ти знову в грі. Так що у команди Гасперіні ще є шанси фінішувати і в цьому сезоні не гірше, ніж в попередньому.

Головна репетиція напередодні гри з «Реалом» бергамаскам вдалася на славу. «Аталанта» в домашній грі проти дуже міцного «Наполі» відвантажила в ворота суперника відразу чотири м'ячі. Правда, і в свої пропустила двічі. Загалом, атакуюча ланка «чорно-синіх» традиційно залишається головною, основною і такою, що робить різницю.

Італійські аналітики відзначають, що якщо в подібному ключі бергамаски зіграють і проти «Реала», шансів встояти у команди Зідана просто не буде, настільки сильна зараз «Аталанта» в атаці. Але, разом з тим, фахівці відзначають і вразливість захисних порядків «богині»: якщо мадридцям вдасться забити на виїзді, їхні шанси пройти далі серйозно збільшаться.

Щодо шансів наших зіграти проти «королівського клубу». Новачкові «Аталанти» Коваленку це, на жаль, не світить. З тієї простої причини, що бергамаски не заявили українського півзахисника на плей-оф чемпіонської Ліги. А ось шанси Маліновського досить непогані. Може, Руслан і не з'явиться в основі, але на заміну напевно вийде.

Якщо говорити в цілому, тобто про претензії на вихід в наступний раунд, то «Мадрид» виглядає явним фаворитом на тлі «Аталанти». І фаворитство це пов'язано, в першу чергу, з величезним досвідом «вершкових». Якщо для італійської команди нинішня участь в головному континентальному турнірі лише друга за ліком, то для іспанської - 51-а. Однак обов'язково потрібно робити знижку на непередбачуваність колективу Гасперіні: якщо у нього піде гра, він здатний розірвати будь-якого гранда. З іншого боку, потрібно робити поправку і на велику кількість травм в «Реалі», і на певну ігрову кризу команди Зідана. Та й на ту обставину, що два останні сезони «Мадрид» незмінно вилітав уже в першому раунді плей-оф.

Джан-П'єро ГАСПЕРІНІ, головний тренер «Аталанти»:

- Ми бачили матчі «Реала», знаємо, що у них видатні гравці, технічні і швидкі, незважаючи на період поганої форми. Це дуже престижний матч для «Аталанти». Ми не можемо спробувати виграти чемпіонську Лігу, але ми можемо набратися досвіду і перенести його в серію А.

Зінедін ЗІДАН, головний тренер «Реала»:

- Ми знаємо, що це за команда, ми дуже поважаємо її. Це ще одна чудова нагода для нас. Незважаючи на кадрові проблеми, команда в порядку і не думає про сторонні речі. Нічого не змінилося, ми працюємо день за днем, і ми хочемо продовжувати в тому ж дусі.

Орієнтовні склади:

«Аталанта»: Голліні, Толой, Ромеро, Джимшиті, Меле, де Роон, Фройлер, Госенс, Пессіна, Ілічіч, Сапата

«Реал»: Куртуа, Васкес, Варан, Начо, Менді, Кроос, Каземіро, Модріч, Асенсіо, Вінісіус, Діас.

24 лютого, середа

«Аталанта» - «Реал»
Бергамо. «Гевісс Стедіум». 22:00
ТБ-трансляція «Футбол 2» і MEGOGO
АТАЛАНТА - РЕАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:1
 

 

 
  • 2.35
  • 3.76
  • 3.076
Сделать ставку
 
  • 2.29
  • 3.90
  • 3.15
Сделать ставку
 
  • 2.30
  • 3.80
  • 2.95
Сделать ставку

 

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил