Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 лютого 2021, 22:11
67584
102

Великий скандал в УПЛ через мову! Арбітр подає до суду на тренера Львова

Микола Кривоносов подасть позов до суду на Віталія Шумського за наклеп

| Оновлено 22 лютого 2021, 22:11
67584
102
Великий скандал в УПЛ через мову! Арбітр подає до суду на тренера Львова
fcmariupol.com. Віталій Шумський

Надійшла нова інформація з Будинку футболу щодо мовного скандалу навколо матчу 15-го туру УПЛ «Львів» – «Колос» (0:2).

Четвертий арбітр матчу Микола Кривоносов збирається подавати позов до суду на тренера «Львова» Віталія Шумського за наклеп!

Арбітри матчу вже написали пояснення епізоду до Комітету арбітрів УАФ, і тепер ці документи відправлені в КДК УАФ. За словами арбітрів, попередження Віталій Шумський отримав за системні зауваження в грубій формі арбітрам та публічні претензії протягом гри.

Раніше головний тренер ФК «Львів» Віталій Шумський заявив, що отримав жовту картку від головного рефері матчу Віктора Копієвського через зауваження до четвертого арбітра, щоб той спілкувався з ним українською мовою. У медіа розпочалася дискусія щодо мовного питання.

Оцініть матеріал
(634)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 18
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

ФОТО. Рідкісне видовище! Лунін привітав вундеркінда Реала після гри Ла Ліги
Футбол | 27 квітня 2024, 02:32 0
ФОТО. Рідкісне видовище! Лунін привітав вундеркінда Реала після гри Ла Ліги

Королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0, єдиний гол забив Арда Гюлер

Коментарі 102
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
I_LOVE_UKRAINE
Оберіть вже пару модераторів з активних користувачів, щоб як не срачі, то хоч отих ботів могли забанити, бо це якийсь треш в комментарях. Насилу змусив себе зайти, щоб комментар написати.
П.С. накидайте, там репортів на тих "павліків морозових", може зранку побанять їх
Archie FireLion
Эта новость не могла обойти стороной всякую ватную мразь в комментах))
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Denmark1107
БЛДь... Коли вже цій г*н*и*д*і - 𝙈@𝙠𝙨7777,- НАЗАВЖДИ заблокують IP, щоб ця амебоголова третьосортна напівлюдина ЗНИКЛА з поля зору назавжди???
Ало, пліснява каТцапського ГЕТТО, це вже десь 20-й твій Акк, котрий зараз відправиться в ІГНОР.
der_MaiStier
Мокшанське нарєчіє штучної староцерковної мови від негро-мокши (Пушкіна) сьогодні є ознакою дебіла. На 99,9%. Всі вони мають зараз стояти у своїй улюбленій позі і щогодинно БЛМити на негрів, один з яких створив їм літературу, поки ті з лаптя заливались боярою і скломиєм. Коли батьки Пушкіна ще сиділи на пальмі, вже писались твори укрмовою. І на Параші всі ці обставини нічим крити
Александр Федько
Дуже великі в мене сумніви з приводу того, що тренер ФК Львів ласково и досить ввічливо ні з того, ні з сього попросив перейти на українську мову, щось мені здається що тренер або грубо сказав або ще щось. Бо дуже дивно, грають люди у футбол і тут посеред матчу тренер кричить арбітру: "Перейди будь ласка на українську мову". Тренер явно щось недоговорює
Андрій Карась
совкодрочєри за порєбрік гоу
Саша Зардунов
И еще из истории русского языка. В средние века в Европе общей письменностью для всех стран был латинский язык, но народы говорили на своих языках. На Руси письменным языком был болгарский церковнославянский язык, но народы говорили на своих языках. В Украине-Руси народ говорил на русинском, то есть на украинском языке. Во время оккупации татарами Московии, Москва говорила на татарском, а письменным оставался болгарский язык. После Петра во главе России стали немцы и Петербург говорил на французском и немецком языках. Ломоносов в 1755г создал российский язык, на котором никто не говорил, он был письменным языком. Екатерина переименовала его в русский язык и начала внедрять его как и разговорный. Элита не хотела на нем говорить, считая его языком рабов. Пропагандистом русского языка стал эфиоп Пушкин, который в детстве говорил только на французском языке. В 19 веке и началась активная русификация финских народов Московии, которые сейчас забыли своих предков и носят имя своих поработителей
vok_vok
Синку, скажи - ПАЛЯНИЦЯ.
Vytas Meskauskas
Разобраться и наказать если была попытка осквернить государственный язык.
Владимир Копяк
Странно, неужели тренер не знал, что с украинской судейской мафией очень опасно связываться? Павлов,Кварцяный и еще с десяток тренеров испытали на себе, что такое открывать рот на людей в черном. Теперь еще одного тренера потеряем, жаль...
Саша Зардунов
Что самое интересное, так называемые русские это единственный народ в мире, который не говорит на языке своих предков и носит имя своих поработителей. И страшно этим гордятся. Да и самого русского языка в природе не существовало. Это Ломоносов в 1755г на основе разговорного татарского языка и "Словенской грамматики" церковнославянского языка созданного украинцами, создал российский язык, который в 19 веке и назовут русским языком. Но государственным языком фактически были французский и немецкий, а порабощенный народ говорил на своем финском языке.
Саша Зардунов
Что самое интересное, первых русифицировали так называемых русских.
"На юге сидели славяне, а во всей Великороссии финны разных помолений... они обрусели в глазах наших и нынешнее поколение более не знает своего языка,"- В.Даль в письме Максимовичу.
"Обрусение финнов продолжалось неуклонно и продолжается да наших дней,"- пишет историк 19-20вв С.Н.Платонов в своих лекциях.
Саша Зардунов
Кстати, большевики сделали все, чтобы украинцы начали забывать свою историю и приобщаться к истории единого советского народа, для которых становились героями Ярослав Мудрый и Владимир, а не для украинцев. И это у большевиков получилось.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Minolt
Кто, как ни главный тренер, имеет право аппелировать к судье. Ну, а лучшая оборона - нападение. Камера все рассудит
DKTheBest2
А чому для вас така проблема, використовувати мову залежно від ситуації?
DKTheBest2
В любій країні, в повсякденному житті використовувати любу мову не забороняється, але якщо ти звертаєшся до кого-небудь, то в випадку якщо хочеш спілкуватися на своїй мові, то маєш спитати, чи та людина на ній розмовляє? Якщо ні, то або спілкуйся державною, або через перекладача.
Вся документація і всі звернення до установ у всьому світі виключно на державній мові.
Тут без варіантів.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил