Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 лютого 2021, 18:33
2533
8

Інгулець і Ворскла не виявили переможця в Полтаві

Зимово-весняний матч рівних команд пройшов результативно

| Оновлено 21 лютого 2021, 18:33
2533
8
Інгулець і Ворскла не виявили переможця в Полтаві

Полтавська «Ворскла» дуже непогано почала нинішній чемпіонат України. До зимової перерви підопічні Юрія Максимова довгий час йшли на другому місці. Але ближче до настання холодів результати команди стали помітно гірші - поразки від прямих конкурентів за місце в Європі - «Десни» і «Зорі», і досить невпевнений початок другої частини сезону у Львові, де полтавці розписали нічию з «Рухом».

Плюс до всього - не дрімають інші конкуренти, яких вистачає. Суботні перемоги «Олександрії» і «Колоса» змістили «Ворсклу» з п'ятого аж на сьоме місце в турнірній, тому «виїзний» матч проти «Інгульця» для Максимова і Ко був надзвичайно важливий.

На руку полтавчанам був той факт, що через неготовність стадіону в Петровому, матч проходив саме в Полтаві, та ще й за присутності уболівальників - допускалося 50% від загальної місткості стадіону.

«Ворскла», яка до матчу була фаворитом, почала формально виїзний для себе поєдинок активніше. Полтавчани забрали м'яч під свій контроль і почали пробувати створювати позиційні атаки. Втім, перші півгодини гри до небезпечних моментів біля воріт суперників справа не доходила і молодий воротар петровчан Малиш відверто нудьгував.

А ось «Інгульцю» вдалася контратака. Сітчінава втік від опонента і вже хотів було обіграти і Скляра, але півзахисник сфолив на форварді. ВАР на цьому матчі не було, тож футболістам довелося змиритися з вердиктом рефері, який вказав на «точку». Бартулович з лівої пробив сильно і точно, Різнику не вистачило зовсім небагато - 1:0.

Вступити в гру Малишу довелося лише ближче до кінця тайму. Спочатку воротар впевнено розрядив небезпечний навіс з кутового, а потім парирував удар головою від Цитаішвілі.

Після перерви подій на полі додалося. Вже на 48 хвилині Тілль навісив зі штрафного, Чеснаков скинув на Степанюка і Руслан з лівої зрівняв рахунок - 1:1! Полтавчани продовжували плести мережива своїх позиційних атак, але пропустили контратаку. Запорожець з центру поля віддав на Сітчінаву, Ніка протягнув м'яч, хитнув Яворського і пробив у дальній кут - 2:1!

Формальні гості все ж відігралися. Ось тільки зробили вони це з досить спірного пенальті. Арбітр угледів фол на Степанюку під час подачі з кутового і Кулач холоднокровно розвів м'яч і Малиша по різних кутах - 2:2.

Підсумковий результат досить закономірний. На перемогу не награли ні ті, ні інші. Втім, нічия дозволила «Інгульцю» піднятися на десяте місце, а «Ворсклі» на п'яте.

Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур.

«Інгулець» - «Ворскла» - 2:2

 Бартулович, 21 (пен), Сітчінава, 62 - Степанюк, 48, Кулач, 76 (пен)

 Сітчінава, 17, Кучеренко, 38, Малюк, 95, Балан, 96 - Челядин, 59, Яворський, 63, Пуцлін, 90

«Інгулець»: Малиш, Квасний, Кучеренко, Ковальов, Балан, Бартулович, Козак (Синегуб, 89), Запорожець (Сейтхалілов, 94), Шишка, Коваленко (Щедрий, 65), Сітчінава

«Ворскла»: Різник, Чеснаков, Яворський, Пердута, Скляр, Цитаішвілі (Челядин, 58), Пуцлін, Тілль (Кравчук, 69), Кане, Кулач, Степанюк (Де Нойер, 80)

Арбітр: Дмитро Бондаренко, Одеса

Стадіон: «Ворскла ім. Бутовського»

ІНГУЛЕЦЬ-ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fan_007
Левейший пенальти конечно! Полтава отскочила...
Vladislav Pohily
Треба швидше полтавцям приходити в себе, а то щільність в таблиці не дає довго входити в сезон. Можна не те що з боротьби за бронзу випасти, а й взагалі повз єврокубки пролетіти.
Tеllur
Вот и видим что Ингульцу кубок был до одного места.
А тут приехали опять в Полтаву из Петровововово,
с арбитрами не розмовляли,
и взяли хоть 1 балл, абы отдалиться от дна.
SeM077
Все Ворскла сдулась, буде десь в середині таблиці йти. Повезло їм, що лівий пеналь поставили.