Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 лютого 2021, 14:32
900
0

Інгулець – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Робота на зборах може зійти нанівець?

| Оновлено 21 лютого 2021, 14:32
900
0
Інгулець – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Ворскла

Ще на самому почтаку поточного сезону за полтавською «Ворсклою» мало хто пильно спостерігав, із огляду на не найбільш вдалі виступи цієї команди зразка попередніх років. Однак Юрій Максимов, як виявилося, зумів зробити диво, і розвинув фіналіста минулого розіграшу Кубка України до повноцінного лідера турнірної таблиці на певний період. Оскільки календар Української Прем'єр-ліги не є дзеркальним, від сенсаційних на старті полтавчан очікували ледь не продовження банкету, але на ділі вийшло трохи інакше.

Свій перший матч у другому колі «Ворскла» завершила гостьовою нічиєю проти львівського «Руху», що викликало певні питання щодо претензій команди Максимова на боротьбу у верхній частині турнірної таблиці. Наступним за календарем у «біло-зелених» знаходиться петровський «Інгулець», із яким їм доведеться зіграти на полі рідного стадіону в Полтаві, але вже в якості номінальних гостей. Судячи з усього, організатори і клуби зробили висновок із технічної поразки новачкам «елітної» першості у не зігранному матчі на стадіоні «Зірка» у Кропивницькому проти донецького «Шахтаря» наприкінці минулого року.

Колектив Сергія Лавриненка зумів зберегти за собою статус найбільш миролюбного клубу УПЛ в першому колі – 8 із 13-и матчів завершилися нічиєю – однак це не особливо допомагало їм виконувати турнірні завдання. Ситуацію серйозно обтяжила поразка від дніпровського «Дніпра-1» у минулому турі, за підсумком якої колектив Ігора Йовічевіча зрівнявся за очками з петровської командою, формально випередивши її за додатковими показниками.

З огляду на це, виходить, що «Інгулець» опинився затиснутим між двома щільними за своїм змістом зонами УПЛ, із кожної з яких команди прагнуть просунутися виключно наверх. Сумно спостерігати, що саме трійка представників Першої ліги зразка минулого сезону нині утворює конкурентну боротьбу за право залишитися в «еліті», але в нинішніх реаліях українського футболу таку ситуацію легко обумовити.

Можливо, команда Юрія Максимова і хотіла б надати підтримку своєму суперникові за майбутньою грою в плані набраних очок, однак у «Ворскли» просто немає простору для маневру. Позаду залишилися тільки команди, які навряд чи зможуть претендувати на потрапляння в потенційну зону єврокубків, а ось колективи, які стоять вище в турнірній таблиці, цілком здатні утворити серйозний відрив від полтавчан уже в найближчих турах. До слова, гра буде проходити з 50%-ю доступністю кількості квитків, від загального обсягу місць на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського, до продажу.

У майбутній грі «Інгулець» не зможе розраховувати на Михайла Плохотнюка, який на 89-й хвилині матчу проти дніпровського «Дніпра-1» був вилучений, тому змушений пропустити один тур. Подібних санкцій на адресу гравців «Ворскли» не спостерігається.

Головним арбітром майбутнього поєдинку був призначений 36-річний одеський рефері Дмитро Бондаренко, на рахунку якого вже є 22 поєдинки в УПЛ. Помічник Феміди працював на трьох матчах «Інгульця», кожен з яких припав на окремий турнір: Перша ліга, Прем'єр-ліга та Кубок України, і лише в одному з них команда з Петрового не святкувала перемоги – у грі першого кола проти «Олександрії» (1:4). В останній раз матч полтавської «Ворскли» цей арбітр обслуговував ще 2018 році, коли полтавці зіграли внічию проти «Маріуполя» (1:1).

Кількість жовтих карток в середньому за гру у Бондаренко перебуває у межах медіанного значення серед арбітрів ліги – 5,14. Вилучення досить рідкісні – усього два за 28 проведених поєдинків, а ось із пенальті картина виглядає трохи більш яскравою – 6 призначених одинадцятиметрових.

Орієнтовні склади:

«Інгулець»: Кринський – Квасний, Ковальов, Семенко, Шишка – Кучеренко – Козак, Запорожець, Бартулович, Коваленко – Сітчінава.

«Ворскла»: Різник – Ндіайе, Яворський, Чеснаков, Пердута – Кане, Пуцлін, Тілль, Цітаішвілі – Луїзао – Кулач.

 
  • 4.52
  • 3.50
  • 1.83
Сделать ставку
 
  • 4.75
  • 3.50
  • 1.80
Сделать ставку
 
  • 4.60
  • 3.50
  • 1.81
Сделать ставку

21 лютого, неділя

«Інгулець» — «Ворскла»
Полтава. «Ворскла» ім. О. Бутовського. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ІНГУЛЕЦЬ-ВОРСКЛА. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Прогноз Sport.ua — 1:3
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.