Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 19 лютого 2021, 16:08
14858
66

Бельгійські ЗМІ: «Динамо нічого не показало. У Брюгге є всі шанси»

Sport.ua представляє огляд бельгійської преси після нічиєї киян із «синьо-чорними» (1:1)

| Оновлено 19 лютого 2021, 16:08
14858
66
Бельгійські ЗМІ: «Динамо нічого не показало. У Брюгге є всі шанси»
ФК Динамо Київ

У четвер, 18-го лютого, відбувся перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи, в якому київське «Динамо» вдома зіграло внічию з «Брюгге» (1:1). Бельгійські ЗМІ приділили поєдинку чимало уваги. На жаль, гра «Динамо» не була удостоєна компліментів.

«Брендон Мехеле розморозив морозилку: «Брюгге» має вигідну позицію для матчу-відповіді після 1:1 із київським «Динамо», — говорить заголовок видання Nieuwsblad.be, натякаючи на українські морози.

«Не замерзли. «Брюгге» пережив п'ять позитивних ПЛР-тестів, температуру в мінус 16 градусів і відставання в рахунку 0:1 у Києві, щоб повернутися до Бельгії, виконавши важливу задачу. Брендон Мехеле забив вирішальний гол, зробив рахунок 1:1 і «розморозив морозилку» «Брюгге».

В середині другого тайму Руд Вормер подав кутовий, а Брендон Мехеле зробив рахунок 1:1 ударом головою.

За п'ять хвилин до того температура в «морозилці» на «Олімпійському» опустилася ще на декілька градусів нижче. За першу годину гри «Динамо» мало що вдалося продемонструвати. Кияни більше намагалися покарати «Брюгге» за помилки, ніж відкрити рахунок. Але після години гри Віталій Миколенко знайшов передачею Віталія Буяльського. «Прихований форвард» і так був найнебезпечнішим українським гравцем у першому таймі, завдавши двох ударів головою по воротах Міньоле. Але в цей раз він пробив ногою, здивувавши Міньоле красивим обвідним ударом у дальній верхній кут. Варто відзначити і успішний блок у виконанні нападника Артема Бєсєдіна.

Пропущений гол був незаслуженим, але «Брюгге» це не засмутило. Де Кетеларе і Вормер постаралися на славу, використовуючи підтримку захисників Федеріко Рікка і Клінтона Мата, які замінили гравців, що вибули через позитивні тести на коронавірус. Бас Дост намагався загострювати гру в атаці.

«Динамо» ж вперше створило враження, що хоче забити гол, тільки за десять хвилин до перерви. Двічі лівий захисник Томаш Кендзьора виконував простріли, створюючи хороші моменти для Буяльського.

Після того, як «Динамо» повело в рахунку, здавалося, що ситуація ускладнилася. Але «Брюгге» пощастило, що Мехеле забив такий важливий гол всього через п'ять хвилин. Те, що це було зроблено після подачі кутового, цілком типово для «Брюгге». Подачі Вормера завжди допомагають, коли клуб цього потребує.

Зрештою, саме «Брюгге» виявився ближчим до того, щоб забити другий гол. І знову це сталося після подачі кутового, але Бас Дост вклав забагато сили в свій удар.

У майбутній четвер «Брюгге» сподівається завершити розпочату справу на своєму домашньому стадіоні. «Динамо» доведеться атакувати, що буде на руку господарям. При цьому наставник «Брюгге» Філіп Клеман сподівається, що знову зможе керувати командою особисто, а не зі своєї вітальні у Ваасмунстері», — розповідає про матч Nieuwsblad.be.

«Хороший старт. Проти такого Києва у Брюгге є всі шанси наступного тижня», — вкрай оптимістично підходить до справи видання Voetbalkrant.com.

«Брюгге» просто зобов'язаний домогтися потрібного результату наступного тижня. Київське «Динамо» не справило особливого враження на пошарпаний склад «синьо-чорних». А завдяки Брендону Мехеле в активі західних фламандців є такий важливий гол на виїзді. Бас Дост міг і зовсім нокаутувати господарів.

«Брюгге» тримав хід матчу під контролем, хоча роботи у гостей було не дуже багато.

Вболівальники-реалісти ще перед матчем знали: в цей раз не варто розраховувати на видовище. Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу — хитрий лис, і він вже точно не збирався грати у відкритий футбол. А після всього, що сталося у «Брюгге» в останні дні, збереження своїх воріт на замку було найважливішим завданням.

Якщо дві третини креативності команди залежать від Ланга і Ванакена, то позитивний результат у виїзному єврокубковому матчі буде бонусом, але не зобов'язанням. Так що навіть атака «Брюгге» відпрацьовувала в обороні. У підсумку, єдиними моментами «Динамо» в першому таймі стали два удари головою у виконанні Буяльського.

Здавалося, що все йде за планом, поки Буяльський несподівано не залишив Міньоле поза грою красивим ударом. Це був фактично гол з нізвідки! Але «синьо-чорні» не опустили голови і вже за п'ять хвилин зрівняли рахунок зусиллями Брендона Мехеле. Важливість цього м'яча важко переоцінити.

При розіграші кутового, поданого Вормером, захисник бездоганно влучив у дальній кут. Київ нічого не міг створити, саме «Брюгге» був тією командою, яка більше шукала перемоги. Дост цілком міг зробити рахунок 2:1 на користь гостей. Все повинно вирішитися наступного тижня», — вважає Voetbalkrant.com.

«Брюгге» добре стартував у Києві», — не мудрує лукаво VoetbalNieuws.be.

«Після рівного матчу «Брюгге» здобув важливу нічию і забив виїзний гол в Україні. Після першої години здавалося, що гості контролюють хід гри, але після несподіваного голу киян «Брюгге» може бути вдячний Мехеле за такий важливий виїзний м'яч.

«Брюгге» зустрівся з «Динамо» в дуже ослабленому складі через низку позитивних тестів на коронавірус у стані бельгійців.

Гості стартували непогано, і вже після п'яти хвилин гри Мата при першій нагоді пробив з гострого кута. Через півгодини гри Буяльський не реалізував перший шанс «Динамо», головою пробивши вище воріт. «Брюгге» зберіг контроль над грою, але зміг створити дуже мало моментів. Українці теж майже нічого не показали, так що рахунок 0:0 до перерви був цілком логічним.

Після перерви глядачів теж не балували небезпечними моментами. Київське «Динамо» не могло грати краще, і «Брюгге» без проблем контролював хід гри. Гол міг тільки з неба впасти, але саме це і сталося. Буяльський отримав м'яч на краю штрафного, а потім обвів Міньоле, зробивши рахунок 1:0 на користь господарів. «Динамо» недовго насолоджувалися перевагою. Через декілька хвилин Мехеле головою зрівняв рахунок після кутового у виконанні Вормера. Наприкінці матчу Дост упустив хороший шанс», — пише VoetbalNieuws.be.

Варто відзначити, що бельгійці зовсім не вражені грою київського «Динамо» і чекають, що в матчі-відповіді «Брюгге» забезпечить собі вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи. У складі киян бельгійські журналісти відзначають тільки Буяльського, який став автором ледь не всіх небезпечних моментів у виконанні української команди. Гол Мехеле в провину голкіперу «Динамо» Бущану не ставить ніхто. Навпаки, наголошується, що подача Вормера і удар Брендона були дуже вдалими.

У матеріалі використані фото ФК «Динамо» Київ.

Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 28
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Коментарі 66
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
За оставшуюся неделю ещё куча бельгийцев может заболеть короной,так что не всё ещё потеряно для Динамо
Kevko
Качество состава Динамо низкое. Это факт. Луческу ничего не сможет сделать существенного с этими игроками
samird
Динамо вчера выглядело явно тяжело. Классический весенний футбол - играли примерно также, как и в последних спаррингах. Но Брюгге выглядел ещё хуже. Бельгийцы вообще ничего не создали в атаке - полный ноль. Я их с прошлого сезона не видел в деле, и, честно говоря, думал (судя по результатам в ЛЧ), что это команда уровнем повыше (может замёрзли конечно). Если Динамо ещё как-то пыталось что-то создать в атаке, и иногда это получалось, то бельгийские потуги в атаке Попов с Забарным съели с потрохами. Основным оружием бельгийцев в этом матче была грубость. Не знаешь, что делать - лупи по ногам А финский лыжник этому активно помогал, не замечая явные фолы, и не наказывая игроков Брюгге абсолютно заслуженными предупреждениями. Зато, когда Миколенко не выдержал и ответил (напрасно, но понять можно), - сразу тут как тут с надутыми губками и карточкой.
Не знаю, что там увидели бельгийские журналисты, а я увидел, что Динамо немного повыше уровнем Брюгге. И, если динамовцы выложатся в Бельгии на максимум - должны проходить дальше.
polesse2000
Согласен со многими , что бельгийцы на пике своей формы ничего особенно не показало подтверждение тому статистика (с ней не поспоришь). Совершенно равные команды и ДК прервало выиграшную серию Брюгге. Если в следующем матче Бущан не будет чудить (постоянно одни и те же ошибки) , а сыграет как за сборную, Попов не привезет пенальти, Сидорчук не заработает красную, а Цыганков с Родригашем сыграют на порядок выше ШАНС ПРОЙТИ ДАЛЬШЕ ЕСТЬ!
Главное что-бы Десна в следующем матче чемпионата не покалечила игроков Динамо. Желаю всем нашим клубам пройти максимально дальше и хороший жребийю
NM16071
Але і Брюге нічого не показало. Тому дві слабенькі команди. а як впаде, буде видно. Звичайно, що обом далі нічого не світить.
Jaroslav5999
Динамо пройде брюгге не скуліть,а вболівайте!!!
vitaha33
Статистика по грі
Удари 3-4(1-1)
Володіння 48-52
Кутові 3-4
Фоли 8-16
Відбори 18-12
Паси 462-478
Точність пасів 76-77%
В мене питання, в чому Брюге було краще?
Але нам така оцінка наруку, може бути недооцінка. І ще одне зауваження, останні роки ДК краще виглядає саме на виїзді, з Лаціо зіграли 2:2, в себе програли 0:2, з Фенером і Барсою теж краще зіграли на виїзді. Якщо б вчора зіграли 0:0, то я б поставив 60 на 40 на прохід, а так 55 на 45 на Брюге, хоча шанси є
Vbolivalnyk-Peter
Те, що бельгійські ЗМІ вважають Динамо слабенькими у порівнянні з Брюге - нам на руку. Нехай вони і далі підносять свою команду до небес, та недооцінюють киян. Луческу - хитрий лис - він повинен щось придумати. Як на мене гра була повністю рівною. Брюге також не мав якихось моментів, а той, що вважають за гольовий, виник через те, що бельгійській "сніжок" тупо пхнув нашого гравці двома руками перш ніж скинути м'яча Доступ. Якби креглий залетів в чіткі - після перегляду ВАР і так би гол відмінили. Проте варто таки визнати, що Динамо грало слабкувато, особливо якщо порівнювати з грою Шахтаря (можливо і рівень суперника відіграв якусь роль в цьому).
Al Zolo
все по делу не придерешься-еслиб не мастерский удар Буяльского и вспомнить нечего
Сергей Иванамофф
Надеюсь динамовцы прочтут эту статью и проснутся наконец то.
В принципе, согласен. Активности и остроты не увидел у Динамо. Спишем на начало сезона.
andre_lui
Кендзера левый защитник?А Миколенко тогда кого играл?Мне нравиться найстрой бельгийцев. Это хорошо для Динамо, что они не берут в учет, что киевляне будут прибавлять, а Брюгге уже га ходу. Надеюсь бело-синее разберутся в Брюгге с Брюгге!
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vitaha33
Але чому бельгійські ЗМІ не говорять, що і Брюге абсолютно нічого не створило? Скільки у них було моментів чи ударів по воротам? Як на мене Брюге, яке грало з командою Хацкевича було сильніше, вони тоді домінували, нагнітали і тд. Якщо Динамо перше заб'є в Брюсселі, а моменти будуть точно, то пройде. Є ще варіант, що до наступного матчу ще у декількох бельгійців буде позитивний результат, тому не розділяю песимізм, адже Брюге нічого не показало
Kherson384
Всё печально. Где характер команды?
Орест Орищишин
"Брюгге" вище класом і команда на хорошому ходу . Тільки чудо може врятувати Динамо К від поразки в Бельгії. Шанс маленький, але надія є.
Andrii_MKh
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
George Abuladze
Где бельгийские сми увидели преимущество Брюгге?
Команда постоянно сидела в обороне, ставили автобус, а лишь пару человек выбегало в нападение, опять же качество поля было ужасным, это был футбол на катке, футболисты падали на ровном месте. скорости минимальные. В Бельгии однозначно будет тяжело, кто быстрее сломается психологически, тот и проиграет. а наши команды очень любят уже в начале матча выглядеть обреченно. Надеюсь, что тренерский штаб подготовит динамовцев психологически
Sauron
Надо работать над стандартами, т.к. Брюгге имело моменты только после угловых.
Надеюсь, в Бельгии Цыганков и Де Пена сыграют ярче.
Та и вся команда сейчас должна добавлять с каждой игрой.
1 гол на выезде точно забъем.