Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 19 лютого 2021, 15:19
20941
117

Успіх на Землі Обітованій. Шахтар обіграв Маккабі в першому поєдинку

Донеччани довершили перевагу у контролі двома влучними ударами

| Оновлено 19 лютого 2021, 15:19
20941
117
Успіх на Землі Обітованій. Шахтар обіграв Маккабі в першому поєдинку
ФК Шахтар Донецьк

Після нульової нічиєї з «Колосом» в 14-му турі чемпіонату України складно було передбачити в якому стані підопічні Луїша Каштру зіграють в Ізраїлі. Але все ж, з огляду на багатий досвід гірників в єврокубках і рівень майстерності суперників, шанси «Шахтаря» виглядали краще.

Матч розпочався досить жваво. Перші дві хвилини гості провели на половині поля «Маккабі», однак до удару справа так і не дійшла. А ось ізраїльтяни на початку зустрічі попереду діяли набагато гостріше. За стартовий відрізок часу вони заробили три кутових і нанесли кілька ударів по воротах. Більш того, на 12-й хвилині Пешич вибіг сам на сам із Трубіним, але обіграти його не зумів. Втім, вже після закінчення цього епізоду суддя на лінії підняв прапорець і зафіксував офсайд.

Далі ігрова перевага повністю перейшла до «Шахтаря». Ось тільки по-справжньому небезпечну атаку йому вдалося провести лише на 23-й хвилині, коли після передачі зліва від Алана Патріка із забійної позиції бив Жуніор Мораес. Господарів поля врятував голкіпер Даніель, який відбив м'яч, пущений приблизно метрів з восьми. А на 29-й хвилині спробував нанести прицільний удар з лінії штрафного майданчика Тайсон, але після рикошету, м'яч втратив швидкість польоту і потрапив прямо в руки воротарю.

А потім на 31-й хвилині відбувся гол. Він вийшов досить красивим та ефектним. Марлос довгою передачею на лівий фланг вивів до воріт Матвієнка, а той зробив простріл на Алана Патріка. Бразилець пробив у дотик точно в лівий від себе кут воріт. І буквально за дві хвилини Марлос здійснив слаломний прохід з м'ячем у штрафному майданчику господарів крізь стрій оборони «Маккабі». Однак в останній момент один з захисників зумів вибити круглого за лінію воріт.

Був ще один епізод в першому таймі, про який варто сказати. На 38-й хвилині вже в штрафному майданчику гірників в боротьбі з Кривцовим впав Пешич. Арбітр матчу Франсуа Летесьє із Франції спочатку отримав сигнал про те, що VAR розглядатиме момент, після чого сам пішов дивитися монітор. На щастя для українців, суддя порушення правил не побачив.

На початку другої половини матчу суперники обмінялися гострими атаками. На 48-й хвилині Перец зліва опинився один з м'ячем на ударній позиції і сильно пробив, цілячись в ближній кут, але не влучив. А через чотири хвилини Алан Патрік точною передачею знайшов поблизу воріт Марлоса. Здавалося, що гола не минути. Однак наш гравець послизнувся і впав, а м'яч прикатился в руки голкіперу.

Футболісти «Маккабі» на якийсь час перехопили ініціативу і за рахунок швидких контратак створили деяку напругу біля воріт Трубіна. Щоправда, до гольових моментів справа не дійшла. Гості теж не особливо проявляли активність в нападі, намагаючись більше контролювати м'яч. Тим більше, що розвиток подій на полі їх цілком влаштовував. Тому свого першого удару по воротах після перерви вони завдали лише на 72-й хвилині, але Манор Соломон запустив м'яч значно вище цілі.

Намагаючись пожвавити гру, обидва наставники зробили кілька замін і Коноплянка, який вийшов на поле на 79-й хвилині мав шанс збільшити перевагу гірників, проте пробив у голкіпера. Хоча були непогані моменти і у ізраїльтян, але Блекмен, Пешич і Ернандес їх не використали. А на останній хвилині основного часу другого тайму Фернандо вискочив сам на сам з Даніелем та не зумів обіграти його.
І все ж таки «Шахтар» забив другий м'яч уже в компенсований арбітром час. Фернандо промчав по лівому флангу і видав прекрасну передачу на Тете, а той технічно лівою ногою з-під захисника пробив у сітку воріт.

2:0 на користь гірників і у підопічних Луїша Каштру перед матчем-відповіддю в Україні хороші шанси на вихід до 1/8 фіналу.

Ліги Європи УЄФА. 1/16 фіналу. Перший матч.

«Маккабі Тель-Авів» – «Шахтар» - 0:2

 Алан Патрік, 31, Тете, 90+3

  Глазер, 65, Перец, 82 – Марлос, 42, Тайсон, 75

«Маккабі Тель-Авів»: Даніель – Саборіт, Тібі, Ернандес, Жералдеш – Перец, Рікан (Голаса, 64), Глазер – Бен-Хаїм II (Блекмен, 64), Пешич (Герреро, 84), Бітон (Хозез, 46).

«Шахтар»: Трубін – Матвієнко, Вітао, Кривцов, Додо – Степаненко – Тайсон (Коноплянка, 78), Алан Патрік (Маркос Антоніо, 89), Марлос (Майкон, 77), Соломон (Тете, 73) – Мораес (Фернандо, 89).

Арбітр: Франсуа Летеcьє (Франція).

Стадіон: «Блумфілд» (Тель-Авів, Ізраїль).

Удари (у площину): 12 (4) – 9 (4)
Кутові: 5 – 3
Оффсайди: 4 – 1.

МАККАБІ ТЕЛЬ-АВІВ-ШАХТАР.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 117
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Morice_Torez
Молодцы!
Ilya
О чем я писал еще после жеребьевки, что НЕЛЬЗЯ недооценивать противника.
Видно, что не хотели тратить много сил,но итогу могли и в ничью сыграть.
Нужно быть более сконцентрированными, против любого противника.
По матчу особо нечего сказать, видно, что выше классом, но нужно что-то с реализацией придумывать.
Дальних ударов должно быть больше.
Всех с победой!
Двигаемся дальше!
wladimir_skidan
Хороший задел перед домашней игрой. С победой Шахтер
ManUtd
Тот случай, когда уверенно переиграли соперника "на классе"
ya_3
С победой всех болельщиков ШАХТЁРА!
Хороший результат, да и игра смотрелась. Были ошибки в обороне, снова переигрывали Марлос с Тайсоном, но спишем это на начало сезона и просто порадуемся!
mayakovskiy1
0-2 на выезде и после зимы это хорошо.
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Орест Орищишин
Я не вболівальник "Шахтаря" в УПЛ але завжди бажаю їм успіхів у єврокубках. Команда провела хороший матч і є результат. А це престиж українського футболу.
Алексей Голяченко
Ну что тут можно сказать... С победой Шахтер. Хорошая игра
Ilya
И да, Тайсон играет, будто его заставляют.
Почему он так важен, мне не понять.
Surkis-fuflo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
asus
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
syrkis-shybkis
Красавчики!
UKRAINE FAN
Победа есть , игры нет. Опять пытались занести мяч в ворота . Бьют только из вратарской. Мораес совсем плох. С такой игрой и таким нападающим далеко шахтер точно не пройдет!
fifa89
ВИТАЮ ШАХТАР ТА ЕГО ФАНИВ ИЗ ПЕРПЕМОГОЮ!!!ШАХТАР ПОКАЗАВ ДУЖЕ ГАРНУ ГРУ АЛЕ ТРЕБАЕ ЩЕ НАЛАГОДЫТЫ ГРУ В ОБОРОНИ
wladimir_skidan
Хороший задел перед домашней игрой. С победой Шахтер
_ENJOY
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kvlad200760
Є чергові 0,4 очки в загальний залік України від чемпіона! За виключенням відрізку в 10 хвилин в другому таймі Шахтар виглядав впевнено.Єдине що мене трохи засмучувало це відсутність швидкості як командної так і окремих гравців. Гравці дуже довго вовтузились з м*ячем,особливо Тайсон і Патрік.Чомусь замість того аби віддати передачу на вільного гравця робилось пару кроків з м*ячем в напрямку вільного гравця а потім вже робилась передача.Це все гальмувало атаки Шахтаря і дозволяло Маккабі повертатися в захист в повному складі.Попри впевнену гру зазначу що в моменті Коноплянки такі моменти потрібно вирішувати.Чому він не дав передачу на вільного гравця а сам пробив для мене загадка. Попри то все є перемога і можна переключитись на чемпіонат.Завдання потрапляння в наступний етап вирішено десь на 80%. І це добре.
K_Sarioglo@i.ua
Молодці! Запас зроблено, тепер головне не надто розслаблятися і надолужувати втрачене в чемпіонаті. І чекаймо на те, хто випаде Шахтарю далі. Особисто я триматиму кулаки за одну з 3 пар: Славія-Лестер, Антверпен-Рейнджерс та Олімпіакос-ПСВ. А також за ДЗ як ті пройдуть Краснодар та Брюгге якщо ті (хоч тут не дай Боже!) пройдуть Динамо.