Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 лютого 2021, 03:02
2130
0

Луїш КАШТРУ: «Практично весь матч був повністю під нашим контролем»

Наставник «Шахтаря» – про перемогу над «Маккабі Тель-Авів»

| Оновлено 19 лютого 2021, 03:02
2130
0
Луїш КАШТРУ: «Практично весь матч був повністю під нашим контролем»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер донецького «Шахтаря» Луїш Каштру поділився думкою про перемогу в Ізраїлі над «Маккабі» (2:0), складнощі в кінцівці і широкий вибір флангових футболістів.

– Що сталося протягом останніх 10 хвилин?
– Справді, впродовж останніх 10 хвилин команда, можливо, трохи збавила, проте це цілком нормально. Через усі заміни, зупинки в матчі ігровий темп, можливо, дещо знизився. Утім ми далі створювали моменти, і навіть протягом цього короткого відрізку створили два – Коноплянки та Фернандо. Попри те що в цей час більше оборонялись, ніж атакували, ми створили ці моменти, з чим можу привітати команду. Майже весь матч був цілковито під нашим контролем.

– Вихід Манора Соломона – це здебільшого аванс і приємний сюрприз для нього? Є бажання підтримати, адже, здається, він дещо не ввійшов до гри.
– У нас на фланги є Соломон, Тете, Тайсон і Коноплянка. Усі ці хлопці демонструють дуже високий рівень. Плюс Мудрик, не слід і його забувати. Усі вони можуть грати на цих позиціях, виявляти себе дуже гідно. Соломон відпрацював досить непогано, я ним задоволений. Він був свіжим, адже не надто багато часу провів на полі в попередньому поєдинку, тому йому вистачило сил виявити себе протягом усього часу, що він провів на полі. Соломон відмінно відповідає за флангову гру, доходить до лицьової лінії, чудово подає на партнерів у зоні завершення до штрафного. Манор мав певні проблеми, коли він звужувався, заводив м’яч у середину і йшов напролом на суперника, – тоді йому було складно. Та втім я задоволений його грою. Вітаю його і всю нашу команду, всіх, хто нас підтримував.

– Чи вдоволені ви ставленням своїх підопічних до гри в першому таймі? Чи не було відчуття, що команда діє дещо необачно?
– Ми були дуже безпечною командою протягом усього першого тайму, цілковито контролювали гру. Якщо не помиляюся, мали понад 70 відсотків володіння м’ячем до перерви. Ми зовсім не надавали «Маккабі» нагод дістатися до наших воріт. Так, у них було два-три кутові, однак на цьому, в принципі, їхня атакувальна гра й завершилась. Ми ж мали безліч відмінних моментів. Наші вінгери займали правильні зони між лініями оборони та півзахисту суперника, крайні захисники приблизно в цих самих зонах відповідали за флангові атаки, Степаненко чудово виконував усі функції опорного півзахисника, а Жуніор відтягував якнайглибше лінію оборони «Маккабі», що відкривало нам ще більше зон. Завдяки нашій варіативній грі, зміні флангів, атакам в усіх трьох секторах усе виходило добре. Завдяки одному з таких моментів ми й забили перший м’яч. Певно, що в першому таймі, коли суперник глибоко закривається поблизу власного штрафного, складно розвивати якийсь швидкісний футбол. У другому таймі зон було значно більше, суперник забезпечував нас більшим простором, тому гра була швидшою.

– Євген Коноплянка не вийшов у старті, хоча здавалося, що після зборів він уже завоював місце в основі. Із чим це пов’язано і як загалом ви оціните його виступ на новій позиції праворуч?
– Якщо говорити щодо Коноплянки, я дещо повторюватимусь. Він, як і всі інші гравці цих позицій, як Тайсон, Тете й Соломон, провів відмінні збори та добре себе виявляв. Усі четверо готові виступати на сто відсотків. Коли мені потрібно обрати двох вінгерів у стартовий склад, це завжди дається дуже складно. І ще ми можемо асоціювати з цією позицією Мудрика й Марлоса. Загалом можу сказати, що ми чудово забезпечені фланговими півзахисниками. Тете, Коноплянка, Тайсон, Соломон – усі гідно виявляють себе на полі, всі гідні грати. Зараз ми побачили їх усіх. Не слід забувати, що ми зустрілися з командою, яка не програвала 10 матчів поспіль, чудово виявляє себе у своєму чемпіонаті. Нам вдалося перемогти цього суперника, перервати цю серію «Маккабі» без поразок, із чим можу привітати свою команду. Подолали пів шляху, попереду матч-відповідь, і це добре, що ми веземо додому перемогу.

Матч-відповідь відбудеться 25 лютого в Києві.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 0
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.