Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 13 лютого 2021, 06:15
12865
12

Еліна Світоліна - Юлія Путінцева. Прогноз і анонс на матч Australian Open

Перша ракетка України проти однієї з найскандальніших тенісисток світу

| Оновлено 13 лютого 2021, 06:15
12865
12
Еліна Світоліна - Юлія Путінцева. Прогноз і анонс на матч Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine

В ніч з п'ятниці на суботу перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) зіграє матч третього кола основної сітки Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. Суперницею українки стане Юлія Путінцева з Казахстану (№28 WTA). Матч розпочнеться о 02:00 за Києвом.

Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток близько 81 тисячі американських доларів призових на додаток до $166 тисяч, які вже завойовані. Хтось із дівчат точно заробить 110 очок до рейтингу WTA, так як минулого року обидві вибули на стадії третього кола. Світоліна тоді програла Гарбінє Мугурусі, Путінцева поступилася Сімоні Халеп.

Суперниця

Путінцева захищає кольори Казахстану, але народилася і живе в Москві, а до 2012 року грала за Росію. Відома не тільки своїми успіхами, а і своєрідною поведінкою на корті. Практично кожен її матч супроводжується бурхливими сплесками емоцій, приправленими добірною лайкою, киданням ракетки або нецензурними жестами. По ходу турніру вона вже встигла вилаяти свого тренера в матчі першого кола, назвавши його «шматком дов******». Дивно, але така поведінка часто допомагає їй під час матчів виходити з важких ситуацій. Такий вже у неї характер, у кожного свої методи досягнення результату.

Ось це історичне відео дозволить ближче познайомитися з поведінкою Юлії Путінцевої під час матчів:

При зрості 1,63 м (найнижча в топ-30) головними козирями Юлії є швидкість пересування по корту і бойовий дух, про який згадувала Еліна Світоліна перед матчем. Путінцева завжди бореться до кінця, бігаючи за кожним м'ячем. При цьому вона не тільки збирає помилки суперниць, але ще і частенько контратакує сама.

На її рахунку є вже три чвертьфінали турнірів Великого Шолома (двічі на Ролан Гаррос і один раз на US Open), але найчастіше вона не потрапляє у другий тиждень мейджорів. На рівні WTA виграла один турнір, вище 27-го місця в рейтингу не піднімалася. Має вісім перемог над тенісистками з топ-10. Цікаво, що на недавньому Відкритому чемпіонаті Франції, як і Світоліна, програла Наді Подоросці з Аргентини.

Шлях на турнірі
Стадія  Світоліна  Путінцева
1-й круг    Боузкова (6-3 7-6) №50 WTA  Стівенс (4-6 6-2 6-3) №41 WTA
2-й круг  Гауфф (6-4 6-3) №48 WTA  ван Ейтванк (6-4 1-6 6-2) №67 WTA

Статистика на турнірі

   Світоліна  Путінцева
матчі 2 2
середній рейтинг суперниць 49 54
середній час матчу 1:38:30 2:02:30
витрачено секунд на одне очко 41 45
виграно очок на подачі, % 62.7 62.1
ейси/гейм 0.17 0.08
подвійні помилки/гейм 0.08 0.06
% першої подачі 59.2 64.7
виграно очок на першій подачі, % 74.0 68.7
виграно очок на другій подачі, % 46.4 50.0
виграно очок на прийомі, % 36.2 40.6
реалізовано брейкпойнтів, % 57.1 37.5
виходів до сітки/гейм 0.83 0.35
очки, виграні біля сітки, % 64.7 50.0
віннерси/гейм 1,12 0.77
невимушені помилки/гейм 1,17 0.98

Прогноз

Незважаючи на те, що Путінцева зараз у хорошій формі, вона буде явним андердогом в майбутньому матчі. Причин одразу декілька. По-перше, нова атакувальна Світоліна з непоганою подачею (якщо судити із матчу з Гауфф) на швидкому харді Мельбурна повинна відчувати себе комфортніше. По-друге, практично все найкраще, що є у представниці Казахстану, має і сама Світоліна. Можливо, українка вже не така сильна в роботі на ногах, як це було під час більш захисної гри, але навряд чи навіть в цьому вона буде поступатися суперниці. По-третє, останні п'ять очних зустрічей завершилися на користь Світоліної. Цей факт не повинен розслабити Еліну, тому що вигризати ці перемоги доводилося з м'ясом. На Australian Open дівчата грали шість років тому, українка виграла у двох сетах.

Getty Images/Global Images Ukraine. Юлія Путінцева

Але перед матчем з тією ж Подороскою також все було на користь українки, в результаті ж вона програла через те, що думала про півфінал. Путінцева - це точно не Мугуруса в третьому колі, її потрібно перемагати, інакше не зрозуміють. Для цього є всі передумови, головне не розслабитися завчасно.

Прогноз: перемога Світоліної у двох сетах

 
  • 1,32
  • 3,7
Сделать ставку
 
  • 1,28
  • 3,75
Сделать ставку
 
  • 1,28
  • 3,7
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Путінцева - доволі неприємна за стилем суперниця саме для Еліни. Тому що з нею просто доведеться грати першим номером, навіть, якщо б не хотілося. І тягнути вона буде багато чого. А з останнім завершальним ударом у Еліни проблема всю кар'єру. Мордорка часто буває нестабільною в грі, що можна використовувати. Але своїми криками та матюками вміє себе заводити і несподівано з попелу ставати стіною. Так уже було в першому колі зі Стівенс, коли з 4:6, 0:2 вона повісила американці прихованого бублика і мала відчутну перевагу в третьому сеті.
Нечасто буває в матчах Світоліної, що результат майже в повній мірі буде залежати від її гри. Зараз той самий випадок. Ось де треба проявляти атакуючу гру, на яку українка намагається переходити третій рік із дуже перемінним успіхом. І при цьому бути готовою до несподіваних контратак суперниці. До дропів теж.
Еліна - явний фаворит, статистика це теж підтверджує. Треба зберегти настрій на гру, який був присутній з Гауфф, і все буде в порядку.
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
Отаманша! Вірю в твою виважену гру! Хай щастить!
axylinam
Если Свитолина не завалит свою подачу,то обыграет москвичку из Казахстана
dudigo78
Зазвичай Еліна після вдалої гри, наступну провалює, або грає набагато слабше, і навпаки. І цей турнір поки що не є виключенням. Після зовсім невиразної гри з чешкою вчора була майже топова гра з американкою. Тому в мене є досить значні побоювання. Ну і серія з 5 перемог поспіль в очних протистояннях з іншої сторони також може зіграти злий жарт. Всі серії рано чи пізно закінчуються. Гри дивитися не буду через нічний час, але ранок чекаю з побоюваннями
fifa89
БАЖАЮ ЭЛИНИ ПЕРЕМОГИ!!! ДУМАЮ МАТЧ БУДЕ ВАШКИМ ДЛЯ ЭЛИНЫ БО ПУТИВЦИВА ГРАВЕЦЬ НЕПАГАНОГО МИРОВОГО РИВНЯ И ШОБ ВЫГРАТЬ ЭЛИНИ ПОТРИБНО НАЛАГОДЫТЫ ПЕРШУ ПОДАЧУ И РОБЫТЬ МЕНЬШЕ НЕ ВЫМУШИНЫХ ПОМЫЛОК
24forever
продвинутая какая статистика, кхм... Хай щастить нашій красуні))
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tеllur
Юлия Путинцева теперь пьёт кумыс + психическая атака.
Андердог тут - Элина.