Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 11 лютого 2021, 01:05
33614
48

ЧС-2021 з біатлону. Україна програла боротьбу за бронзу в міксті

Перша гонка чемпіонату світу не принесла збірній України медаль

| Оновлено 11 лютого 2021, 01:05
33614
48
ЧС-2021 з біатлону. Україна програла боротьбу за бронзу в міксті
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 10 лютого, в словенській Поклюці відбулася змішана естафета в рамках чемпіонату світу-2021 з біатлону.

Збірну України представляли Артем Прима, Дмитро Підручний, Юлія Джима і Олена Підгрушна. На чотирьох українці використали вісім запасних патронів і посіли четверте місце.

Практично протягом всієї гонки українці були в числі претендентів на медалі. Особливо добре проявила себе на третьому етапі Юлія Джима, для якої траса в Поклюці вже стала майже рідною, оскільки спортсменка в міжсезоння довго тренувалася на ній разом зі збірною Словенії.

Прийнявши естафету від Підручного (Дмитро, до речі, теж дуже навіть непогано пробіг своєї етап) третьою, Юлія використала лише один запасний патрон на двох вогневих рубежах, а на третьому колі пробігла на одному рівні з лідерами світового біатлону і передала естафету Олені Підгрушній другою, з відривом в 18 секунд від збірних Швеції та Австрії.

Фатальною стала остання стрільба. Підгрушна уникла штрафного кола, але втратила багато часу на три перезарядки, що дозволило австрійці Гаузер і шведці Ганні Еберг випередити її. Протягом усього останнього кола капітан жіночої збірної України переслідувала шведку, але випередити молодшу суперницю все ж не змогла. До бронзової медалі не вистачило всього півсекунди.

Допусти Олена на один промах менше, і були б шанси навіть на срібло, адже австрійка на останньому колі була не дуже швидкою (хоча, можливо, Гаузер все контролювала і просто приберегла сили на решту гонок). Четверте місце, на жаль, не може радувати, але в цілому виступ вийшов дуже навіть непоганим.

Чемпіонами світу в класичній змішаній естафеті третій рік поспіль стали норвежці, яким в черговий раз не було рівних в цій дисципліні. Австрійці використали всього два додаткові патрони і стали найкращими снайперами гонки.

Результати гонки:

1. Норвегия Норвегія (0+11)  1:20:19,3
2. Австрия Австрія (0+2)  +27,0
3. Швеция Швеція (0+8)  +30,6
4. Украина Україна (0+8)  +31,1
5. Франция Франція (1+10)  +46,2
6. Италия Італія (0+6)  +58,9

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(127)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 48
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mishka_Tayson
Молодці! Особливо Ю.Джима і А.Прима. Трішки не вистачило холоднокровності на стрільбі. Головне - не розкисати та боротися і надалі з таким же завзяттям - тоді медалі обов'язково будуть.
Grigorio666
Нічого Підгрушна скільки разів виривала медаль для України, на цей раз можна її пробачити, сильна шведка попалася
euro2012_za_2012euro
Только вдумайтесь: по чистой скорости наша команда стала третьей, отстав от вторых в этом компоненте французов всего на пять секунд!!!
Владислав Антонов
Ходом все хороши, а промахов все же было многовато.
Ну ничего, 4-е место - очень хороший результат. У буков мы и вовсе были восьмыми.
Віктор Савчук
Сьогодні сама більше порадувало тещо ніколи не радувало в наших це хід, всі Прима, Джима і Підгрушна були практично найкращими нарівні з самими норвежцями Такого я давно не було. Зазвичай ми або всередині або вкінці за цим показником. ХІд для мене більш важливий компонент в гонці ніж стрільба.
pricolist
Лену не хочется сильно хейтит, но будем честны медаль она у нашей сборной отобрала. Ветра не было на стрельбище и такой опытный боец должен стрелять лучше.
Александр Ад
молодці!Я не очікував,яка швідкість!Боролись на ЧС за медалі всю гонку!Трохі не вийшло,но нічого є ще гонкі!Удачі нашим біатлоністам!
umnuy2
Молодцы,боролись.
Приятно смотреть когда есть шансы а не как в начале сезона
Виктор Андрущик
Обойти Италию,Германию,Францию,и это так себе,просто,да молодцы наши.Теперь они точно знают на что способны.Нехватило чуть-чуть удачи,не беда,зато есть уверенность что могут на большее и они добьются.Молодцы.
buldozer
Шкода, а щастя ( 2 місце ) було на відстані 1 додаткового патрона
DKTheBest2
Трошки не вистачило Підгрушноі. Шкода.
dudigo78
Цей результат і так феноменальний, хоч і гіркий осад залишився, бо могли бути навіть другими. Всеодно стрибнули вище голови. Молодці
euro2012_za_2012euro
Обидно , меньше на 1 доп. И мы были бы 3.
Пидгрушна не отдала бы...
Все равно молодцы!
Andrian Harandzha
Спершу було розчарування, але потім ввімкнув розум. Ми боролись з кращими країнами світу в головному старті сезону! Ми обійшли недавно оспівану Білорусь і ХЗШ, які 14 і 9 відповідно. Програли, через повільну швидкострільність та роботу на рубежі. Покращення одного завжди впливає на погіршення іншого. І норвежці за швидкістю не були вже такі й недосяжні. Що не казати - Санітра вносить якісні зміни, виходячи з того, що є!
Tеllur
Отличный результат! И не в наградах дела.
Обошли немцев и россиян с беларусами.
А Литва и Польша замкнули таблицу на 23 и 24.)))
Петя Рудик
Якраз переживав за стрільбу Підгрушної, останнім часом в естафетах у неї забагато дод. патронів, нажаль мої побоювання збулися(((
axylinam
Молодцы,отличная гонка,эх на один дополнительный патрон меньше и была бы медалька
sres2016
Еще вчера, особенно на фоне инфы о проблемах Пидручного, мы за счастье мечтали о шестом - цветочном - месте. А после гонки четвертое расцениваем, как трагедию. Да, медали были близко, тем более серебряные... И все же спасибо, Команда, за сегодняшнюю гонку, за то, что реально боролись за пьедестал. Впереди следующие эстафеты — надеемся и верим!
Inka Dinka
Так просрать медаль на последней стрельбе. Но все одно молодцы.
Stelios Komnin
Джима порадовала ходом. Пидгрушная могла догнать Эберг, но надо было делать раньше, а не на финише. Если бы не лежка Джимы и стойка Пидгрушной - гонка отличная.