Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 09 лютого 2021, 03:01
1918
2

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «У п'ятому сеті волочив ноги по корту»

Український тенісист - про матч проти Душана Лайовича

| Оновлено 09 лютого 2021, 03:01
1918
2
Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «У п'ятому сеті волочив ноги по корту»
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Стаховський

Український тенісист Сергій Стаховський прокоментував свою поразку від Душана Лайовича в драматичному п'ятисетовому матчі першого раунду Australian Open:

«Матч був невдалим. Я грав дуже посередньо, а в порівнянні з тим, як я грав минулі два матчі, то грав погано. Я вважаю, що це нормально після такої підготовки. Нереально було наздогнати за 7 днів два тижні пропуску.

Я допускав просто смішні помилки, яких в принципі не повинно було бути. Кожен по-різному адаптується до умов. Те, що я допускав таку кількість невимушених помилок, це було дуже погано. Приємно, що в нерівних умовах підготовки я зумів протриматися 5 сетів з суперником з топ-30, в якісь моменти навіть був близький до перемоги в п'ятому сеті.

А давати оцінку матчу, який я програв... Ми всі знаємо, що рівень між гравцями з 50 і 200 не надто сильно відрізняється, умови ігрові різні. Я усвідомлюю, що я можу грати з такими суперниками, але до цих матчів ще треба добиратися... А наступний великий турнір - це тільки Париж.

Втома? Було дві стадії. Після першого сету, коли я розумів, що мені буде дуже важко виграти ще 2 сети в такому ж темпі. Після цього посипався дуже сильно. Після третього сету взяв паузу, пішов з корту і потім намагався чіплятися за всі шанси, які є. Можливо, Лайовіч теж десь запанікував, хотів закінчити швидше, що йому не вдалося.

У п'ятому сеті, якщо чесно, вже спини не було, я просто волочив по корту ноги. Кожен гейм, який я виходив подавати, кожен перший м'яч в цих геймах я не міг подати, тому що не було того діапазону руху спини, щоб подати.

Нагадаю, що гравцям, які сиділи в карантині, обіцяли, що не ставитимуть їхні матчі в спеку. Сьогодні, наприклад, було весь день прохолодно. З одного боку, добре, що не було ніякого теплового шоку. З іншого боку, як би все сповільнюється: м'ячі, корти. Є й ризики протягнути спину. Мені не продуло спину сьогодні, просто вона вже не витримала навантаження».

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
В споте возраст-это многое-серб на 10 лет моложе и в таком тяжеленном матче естественно что молодому организму легче восстанавливаться
Turnok
Неужели Сергей собирается скоро завершать карьеру? Не хотелось-бы.