Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 08 лютого 2021, 17:28
12417
26

Australian Open. Костюк знову програла Кудерметовій

Українка завершила боротьбу в одиночному розряді Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу

| Оновлено 08 лютого 2021, 17:28
12417
26
Australian Open. Костюк знову програла Кудерметовій
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Третя ракетка України Марта Костюк (№78 WTA) завершила боротьбу в одиночному розряді Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

У першому колі 18-річна українка поступилася 32-й сіяній росіянці Вероніці Кудерметовій (№36 WTA).

Australian Open. Перше коло
Марта Костюк (Україна) - Вероніка Кудерметова (Росія) - 2:6, 6:7(5)

Обидві тенісистки жахливо розпочали матч. Рівень тенісу був максимально низьким, попередній очний матч в Абу-Дабі не йде ні в яке порівняння. Але якщо Кудерметова з кожним ударом набиралася упевненості і додавала, то у Костюк прогресу не було дуже довго. Гра в першому сеті перетворилася на страждання для уболівальників, у Марти не виходило практично нічого (наприклад, 0-7 віннерси/невимушені з форхенду). Навіть фірмових виходів до сітки було небагато, та й вони часто закінчувалися невластивими для українки помилками.

Ситуація на корті змінилася лише через кілька геймів другого сету. Росіянка трохи дала слабину, ведучи з брейком, і Марта зрівнялася на трьох. Далі пішла зовсім інша гра. Костюк стала більш впевненою у собі, з'явилися стабільність з виграними очками на своїй подачі. Все це матеріалізувалося в те, що Марта першою дійшла до сетболів у десятому геймі, але, зігравши відверто пасивно, реалізувати їх не змогла.

Партія дійшла до тай-брейка, на якому росіянка повела з міні-брейком. Українка зуміла зрівняти рахунок перед переходом, гра йшла на рівних, але нерви виявилися міцнішими у Кудерметової. За рахунку 5:5 Костюк під час затяжного розіграшу не зуміла реалізувати вихід до сітки і на цьому все закінчилося.

Сьогодні ми побачили, наскільки жорсткий карантин може вплинути на гру тенісисток. Обидві безвилазно сиділи в готелі два тижні і мали лише одну тиждень на підготовку. Різниця між двома матчами в 2021-му році в наявності. Що стосується Марти, то прикро, що вона вже другий раз не реалізовує сетболи проти Кудерметової, в третьому сеті сьогодні вже вона була б фавориткою.

Відзначимо, що Костюк програла обидва очних матчі росіянці. Це була восьма поспіль перемога Кудерметової над українками.

У наступному раунді Вероніка зіграє проти Варвари Грачової (№95 WTA). Обидві представляють Росію.

Марта продовжить боротьбу на турнірі в парному розряді.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дубль і два асисти Мессі. Інтер Майамі без Кривцова виграв матч у MLS
Футбол | 28 квітня 2024, 10:47 3
Дубль і два асисти Мессі. Інтер Майамі без Кривцова виграв матч у MLS

У ніч на 28 квітня «чаплі» обіграли «Нью-Інгленд Революшн» з рахунком 4:1

Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 17:15 0
Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25

Динамо гарантовано не опуститься нижче 4-го місця у таблиці УПЛ 2023/24

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Reddit Video
А чего сразу так не играть как во втором сете? Вышла на матч в каком то образе. До мячей не доходила, без энергии. Уже подумал травма не дает играть. Да нет же, во втором включилась и увидел обычную Марту) Да поздно. К чему это позерство? Ты же так тяжело тренировалась, ну так и выдай это все на корте, без остатка.
Странный все таки она персонаж. Жаль её болельщиков, а особенно маму) Тараканы в голове пока не дают ей использовать свой талант. А он огромный. Тренера-наставника бы её АВТОРИТЕТНОГО.
Elis
Після 2-тижневого карантину багато від Марти не очікувала. Хоч, правда, очікувала трішечки більшого.
Цей рік буде перехідний - Марта поки вчиться грати з гравчинями першої сотні. І якщо вона зрозуміє, що ніхто просто так там нічого не роздає, а все треба створювати самій, а подеколи і вигризати зубами, і максимально нічого свого не віддавати, то буде з неї толк. А ні, то буде бовтатись десь наприкінці першої сотні.
olegg1261
На жаль Марта"проспала" перший сет
euro2012_za_2012euro
Ничего 77000 долл. подсластят горечь поражения..
Да чтоб мы все так проигрывали!
axylinam
Ничего страшного,Марта ещё очень сырая теннисистка,работы непочатый край
vital
Суперниця може відігрувати сетболи, а Марта одразу ж вирішальний м'яч програла. Чесно, коли справа дійшла до тайбрейку, то не вірилось що Марта в змозі його виграти. Здивувася коли рахунок став 5-4 на користь українки, але знову серія з 3-х поспіль програних очок, як і на старті таю, і все стало на свої місця.
Якийсь у наших дівчат комплекс меншовартості на тай-брейках. А без успішної гри на таях, годі й мріяти про великі успіхи.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
anachar
Да, татарка для наших непроходима!!!
AleksMih
Нечего на Марту нападать, надо влепить большую жирную двойку прогульщику-болельщику за первый сет
Sashamar
Скажімо так: вже на рівних, але ще програє (маю на увазі взагалі проти гравчинь другого, третього, четвертого десятків). Резерв є у витримці на початку зустрічи, коли суперниці починають тиснути. Часто-густо це приводить до 0:6, 1:6, 2:6, тобто на адаптацію йде цілий сет. Можливо, щоб позбутися цієї вади буде потрібен весь сезон, не треба робити трагедії.
Ну не вийшло стрімкого злету як у Швьонтек чи Анісімовій, два сезона (18 та 19 роки) змарновано. Значить, буде поступово.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Denmark1107
І як же "вміло" заліська наволоч вуалює або переформатовує будь-яке прізвище... ПЗДЦь З Карамурза роблять карамзіна; з Айвазяна айвазовського; з Лейб Бронштейн стає троцьким; з Кучки "переробляють" в романових...
Прізвище, ой.. фАмілія цієї чувіхи КАЙДИРметова, а не КУДЕР****
olya403
шкода. Для Марти вирішальним став розіграш при 5-5 на таї, який вона завершила помилкою біля сітки. Далі - не залишилось емоцій на свою подачу. Про перший сет мовчу, там все препаршиво було
Trollface
Перемоги ще попереду.
AleksMih
На постоянной основе можно получить обратку в виде эффекта Кырсти , а вот на встречи с татаркой для нейтрализации аудиогрязи подловастенького ватненького муженька такой болельщик по крайней мере сейчас Марте критически необходим. А Демехин очень удивляет, почти десять лет жил в Европе, работал в приличных фирмах, а все равно ведет себя как типичное русское б@дло, в крови у них это что ли
kollekciy
Як, я і очікував, такої якості гри як в ОАЕ не показали обидві. Ізоляція дається в знаки у всіх. Та ще й у Марти після хорошого турніру завжди йде спад, таке вже було, і не раз. Будемо чикати наступного піднесення. В парі може вийти, Сосновіч мабуть також завтра звільниться від одиночки.
Марта щось другу гру в підряд пізно починає грати.
mykola
В парі з Соснович заграє в повну силу, надіюсь.
Al Zolo
обе были посредственны..... больше своих ошибок наделала Марта.... Думаю для Вероники тож вариантов мало-мож еще пару кругов пройдет
Kle
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
garik_trinity
Ей россиянин какой-то травму психологическую в детстве нанес? Иначе как объяснить постоянные её проигрыши представительницам РФ?