Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 12 сiчня 2021, 14:36
18051
33

Костюк не зуміла вийти до фіналу турніру в Абу-Дабі, програвши Кудерметовій

Українка мала сетбол в першій партії, але програла у двох сетах

| Оновлено 12 сiчня 2021, 14:36
18051
33
Костюк не зуміла вийти до фіналу турніру в Абу-Дабі, програвши Кудерметовій
Jimmie48 Photography. Марта Костюк

Третя ракетка України Марта Костюк (№99 WTA) завершила виступи на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.
 
У півфіналі 18-річна українка поступилася Вероніці Кудерметовій з Росії (№46 WTA).
 
Абу Дабі. Півфінал
Марта Костюк (Україна) - Вероніка Кудерметова (Росія) - 6:7(8), 4:6

Матч розпочався для Костюк дуже непогано. Суперниця не могла знайти свою гру, з точністю були проблеми. У четвертому геймі у росіянки пропала перша подача і Марта оформила брейк під нуль. Після цього ініціативу перехопила вже росіянка, скориставшись затяжним провалом у грі українки. Кудерметова виграла чотири гейми з п'яти і виходила подавати на сет.
 
Але Марта сьогодні моментами грала дуже непогано, так просто віддавати партію вона не збиралася. Доля сету вирішувалася на тай-брейку, який вийшов дуже рівним. Тенісистки йшли на перехід за рахунку 3-3 і 6-6. Українка першою заробила сетбол, але реалізувати його не змогла, в результаті поступившись. Варто відзначити дві подвійні помилки на тай-брейку, для перемог на такому рівні це занадто.


 
Маючи психологічну перевагу, Кудерметова повела у другому сеті і практично весь час була попереду. Костюк жодного разу не вдалося зробити рахунок рівним, хоча було дуже багато хороших моментів. У підсумку українка відіграла чотири матчболи, мала брейкпойнт, щоб зробити рахунок 5:5, але дотиснути Кудерметову не вийшло.
 
Варто подякувати Марті за чудовий турнір, не так часто після вильоту Світоліної інші українки грають на пізніх стадіях турнірів такого рівня. Марта вже побачила, що вона може на рівних грати проти будь-яких суперниць, але щоб ще і перемагати, потрібно працювати над стабільністю. Для цього потрібна практика і злагоджена робота тренувальної команди. Перспективи відмінні, потрібно запастися терпінням і старанно працювати.
 
Участь у півфіналі дозволить Костюк піднятися на 78-у позицію в світовому рейтингу, оновивши особистий рекорд.
 
Відзначимо, що росіянка в чвертьфіналі обіграла Еліну Світоліну. На даний момент вона виграла шість останніх зустрічей з українками.
 
У фіналі Кудерметова змагатиметься з Аріною Соболенко з Білорусі (№10 WTA).

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Минай – Динамо 1:3. Тріумф киян у перенесеному матчі. Відео голів та огляд
Футбол | 17 квітня 2024, 18:16 6
Минай – Динамо 1:3. Тріумф киян у перенесеному матчі. Відео голів та огляд

Дивіться найцікавіші моменти перенесеного матчу 16-го туру УПЛ

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 1
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
olegg1261
Марта дякую за технічну різнобарвну гру,за подаровані емоції!Вірю в твої майбутні перемоги!
relax-1984
Да молодчинка, хоть и расстроился, но сразу попустило.... Марте просто от души удачи... И если она хочет достичь теннисных вершин, то надо сконцентрироваться именно на теннисе... Здесь все просто: в её руках её признание...
Александр Ад
сражалась до конца молодец!На АО выйдет уже прошедший горнило полуфинала ВТА игрок.Марте удачи,всё придёт!
Stanislav Matusevych
У першій партії Марта часом починала грати головою, змінювала ритм, кидала напівгорки, про які я казав учора. І дійсно, суперниця нерідко після них викидала м'ячі на хавкорт під атаку Марти. Але в другому сеті такі спроби зникли, на жаль. Не треба заряджатися на один удар, маючи прекрасну техніку та тенісний інтелект. Поки Марта вмикає голову тільки епізодично. Але раніше і того не було, тобто, прогрес є.
Oleksandr Taktaiev
Як би там не було, це один з найкращий, якщо не найкращий турнір в кар’єрі Костюк.
Сфокусованість і подача - ось над чим Марті треба починати працювати вже зараз, не відкладаючи на потім.
captain2009
Нічого страшного не трапилося сьогодні. Хотілося б, звичайно, щоб Марта вийшла в фінал, та помстилася мордорці, але брак досвіду своє взяв. Тем не менш, дякую Марті за цей турнір, за її перемоги, за її характер, за її волю. Та й що сказати - епізодами в цій грі у неї був фантастичний теніс. Жаль, що не спіймала кураж! Але не має бути їй соромно за цю поразку! Набереться досвіду - буде рвати таких кудерметових аж на раз. Чекаємо на Марту в Австралії.
vital
Марті за турнір тверда четвірка.
Ще є вдосталь часу для покращення подач у українки і кращій грі на власній подачі. Якщо буде прогрес і в цьому компоненті, тоді й можна чекати справжніх успіхів.
Віктор Савчук
Достойна гра Марти, за яку не соромно, так трохи не справилась з нервами, якби не це могла б зробити камбек. Дякую Марті та Еліні за хорошу гру, старались і це було видно
dudigo78
По суті цілком рівна гра. Досвід і витримка психологічна відіграли вирішальну роль
Stanislav Matusevych
Краща стабільність гри мордорки вирішила все. Як, власне, і прогнозувалося до матчу. Хоч таких величезних провалів, як проти Се та іспанки, в грі Марти не спостерігалося, але простих помилок, особливо у важливі моменти, було забагато. І це ще за жахливого відсотка першої подачі у Кудерметової. За її подачі чіплятися більш-менш вдавалося, але на своїх - біда.
Тим не менше, турнір для Марти виявився дуже вдалим, навіть враховуючи класну сітку. Піднялася на 21 місце за тиждень. Можна спокійно летіти готуватися в Австралію. І постійно працювати над ментальністю.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vital
На жаль через робочий час не зміг побачити матчі наших дівчат проти Кудерметової.Можливо, просто незручна суперниця для наших, бо якихось серйозних досягнень до цього турніру в неї не було.
Еля загалом рівень ТОП-гравця тримає, про що свідчить її серія з 40 поспіль перемог після виграного першого сету українкою.
Щодо Марти, то навіть суто статистично видно її ментальний прогрес. Раніше тай-брейк це були гарантовані набрані 1...2 очки проти 7 у суперниці. Сьогодні відіграла Марта 2 сетболи та 4 матчболи суперниці, не опускала рук і продовжувалася боротися навіть за рахунку 2-5 в 2-му сеті.
Павел СН
поднялась на 77место в рейтинге(красивое число)
kollekciy
Велика подяка Марті за такий неочікуваний новий стрибок в якості гри та рейтингу. Після US open Марта бала притихла, зараз головне перенести цю якість гри на наступні турніри, щоб знову не втратити рух.
Сьогодні в Марти були всі шанси перемогти, просто не витримали нерви на подачах. Але, в славетної Еліни таж проблема, тому нічого страшного.
Александр Шевченко
Нічого, Марта ще порве їм дупу на онучі!
axylinam
Очень достойно Марта выступила на этом турнире,но срочно нужен хороший тренер,иначе прогресс во взрослом теннисе будет медленным
znak51
Кому це тренер-мама заважає? Спитайте в Альони Остапенко, чи знову хтось з доброзичливців хоче Брічека повернути? Достатньо й двох атрачених років. Марто, так тримати!
sv_2000
По игре ничего не могу сказать, не видел, просто хочется поблагодарить Марту за подаренные эмоции. То ли еще будет!
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ilya
Марта молодец.
Что я заметил, психологически она слабая, быстро руки опускает.
Думаю, я не один, кто слышал ее спич к маме :" Ну підтримай мене вже".
Ей не хватает поддержки и с этим тоже нужно что-то придумывать.