Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 листопада 2022, 05:19
3116
2

Фінляндія – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Доля нашої збірної буде вирішуватися в інших зустрічах

| Оновлено 30 листопада 2022, 05:19
3116
2
Фінляндія – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
ФБУ

Поєдинок Фінляндія – Україна відбудеться в суботу, 6 лютого, в португальскому місті Матозінюш. Початок поєдинку о 17.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Сьогоднішнім поєдинком проти збірної Фінляндії наша жіноча національна збірна завершує відбір на Євробаскет-2021. Після великої перемоги над Португалією в минулий четвер Україна дещо поліпшила свої шанси на прохід на континентальну першість з другого місця, але, не настільки, щоб сьогодні відчувати себе впевнено.

Розклад для нашої збірної дійсно дуже непростий. І справа тут зовсім не в грі проти Фінляндії, в ній нас влаштує перемога з будь-яким рахунком. На аутсайдера нашої групи сил у баскетболісток збірної України повинно вистачити. Куди більш томливими і хвилюючими будуть хвилини очікування новин з усієї Європи, де протягом суботнього дня будуть зіграні матчі в інших відбіркових групах.

Україна вже зіграла всі матчі, які йдуть в залік рейтингу других місць (звичайно, якщо відкинути можливу сенсацію зі знаком мінус від нашої команди і відштовхуватися від того, що в нашому квартеті фінки фінішують четвертими) і за їх підсумками має не саму приємну картину. Дві перемоги і дві поразки виглядають не критичним результатом, але, підсумкова різниця м'ячів +2 (290:288) дуже сильно зменшує наші шанси на прохід на континентальну першість. Детальніше про турнірні розклади для нашої збірної можна прочитати в цьому матеріалі.

Як тут не згадати про дві розгромні поразки від бельгійської збірної, які на даний момент і залишають нам мінімум шансів на вдале закінчення відбіркового турніру. Особливо прикро за нещодавнє фіаско, коли в листопаді минулого року наші тодішні суперниці не дорахувалися двох основних гравців і всі вболівальники збірної України цілком могли розраховувати на перемогу, а найбільш негативним розкладом вбачалася мінімальна поразка. Замість цього ми отримали в тій грі - 18 (65:87) і дуже сильний удар по турнірним позиціям нашої команди.

У тому ж листопаді минулого року, а саме 12 числа, Україна провела першу зустріч проти збірної Фінляндії. Тоді наша збірна впевнено обіграла своїх сьогоднішніх опоненток - 84:66. Найрезультативнішими серед наших дівчат стали Аліна Ягупова, яка завершила гру з тріпл-даблом (22 очки + 12 підбирань + 10 передач) і Вероніка Любінець (19 очок + 6 підбирань).

Позиції України в рейтингу других місць дуже хиткі. Але, в історії нашого баскетболу зовсім нещодавно вже був випадок, коли фортуна нам відверто посміхалася. У відборі на чоловічий Євробаскет-2017 наша збірна в останньому турі багато програла словенцям, і шанси на прохід в схожому за своїми принципами формування рейтингу других місць були мінімальні. Але, по всій Європі один за одним матчі завершувалися з потрібними нам результатами і в підсумку ми поїхали на континентальну першість.

Після того, як на минулих Євробаскетах Україна була реальним претендентом на найвищі місця, ми взагалі можемо не потрапити на наступний турнір. Буде дуже прикро пролетіти повз Чемпіонат Європи, коли в складі української збірної грає одна з кращих баскетболісток континенту, але, така сьогоднішня реальність. Нашим дівчатам залишається обіграти Фінляндію і очікувати. Вдача посміхається тим, хто в неї вірить.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Бельгія

5

5

0

396:285

+111

10

2.Україна

5

3

2

374:354

+20

8

3.Португалія

5

1

4

300:336

-36

6

4.Финляндія

5

1

4

289:384

-95

6

6 лютого

Фінляндія – Україна

Бельгія – Португалія

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
к сожалению даже 2 разгрома соперниц практчески не выводят украинок на Евро-слишком крупно мы проиграли бельгийкам но завершать турнир надо все равно ярко
Tеllur
Надеюсь на победу наших девчат.