Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 03 лютого 2021, 14:13
1955
5

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «Трансфер Коваленка вдалий для всіх»

Український тренер - про перехід Віктора Коваленка в «Аталанту»

| Оновлено 03 лютого 2021, 14:13
1955
5
В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «Трансфер Коваленка вдалий для всіх»
Твіттер Аталанти. Віктор Коваленко

Відомий український тренер висловився про трансфер півзахисника збірної України Віктора Коваленка з «Шахтаря» в «Аталанту».

«Зараз багато пишуть про те, що у Віктора Коваленка найбільша зарплата в «Аталанті». Багато хто дивується, чому так. Але ніхто не хоче пов'язувати певні речі. Гравець збірної України практично безкоштовно дістався «Аталанті». Всі сторони поступили нормально по відношенню один до одного. Клуб із Бергамо повинен заплатити певну суму «Шахтарю» за Віктора. Якщо Коваленко став би вільним агентом, «Шахтар» за нього не отримав би нічого.

Італійцям гравець такого рівня дістався практично безкоштовно. Він в розквіті сил, через два тижні йому виповниться 25 років. На придбанні Коваленка «Аталанта» заощадила гроші. І тому якісь кошти підуть на підвищення зарплати гравцеві.

Також не всі знають, що в Італії є певні нюанси, пов'язані з легіонерами. Гравці з Євросоюзу - це одна ситуація. Футболістів не з Євросоюзу має бути певна кількість. І там є один підпункт, про який ніхто не говорить. Це підпункт про футболістів, які грають в збірних останні кілька років. Коваленко підходить під цей пункт і це дуже важливий момент. У нас мало, хто про це говорить, але Віктор фактично не буде вважатися легіонером в Італії. Якби він не був збірником, то була б інша ситуація. Але, з огляду на те, що Коваленко збірник, «Аталанта» все правильно зробила, підписавши з ним контракт.

Трансфер для всіх вдалий. Для «Шахтаря» він хороший, так як покращує імідж клубу. «Гірники» віддали молодого гарного гравця в команду, яка грає в Лізі чемпіонів. Віктор і сам цього хотів. Для нього цей трансфер - це супер. Італія - ​​країна, яка дасть йому можливість в тактичному плані розвиватися. Він весь час буде грати проти топ-команд і проти топ-гравців. Там не буде жодної прохідної гри. Там кожен матч буде, як Ліга чемпіонів!

Також Коваленко вивчить італійську мову. А італійська дуже багато дає. Багато футбольної літератури італійською. Віктор буде адаптований до світового футболу. Якщо він в якусь країну буде переходити, вже володіючи італійською та англійською, йому буде комфортно спілкуватися з гравцями і тренерами. Як мінімум десять років Коваленко ще буде грати і це великий плюс для нього. Це позитив для України, для збірної України. Це добре, що українські футболісти затребувані, в тому числі і в Італії! У всіх відношеннях це хороший трансфер. Сподіваюся, наші гравці і далі будуть затребувані в Італії, Англії та інших країнах», - сказав Грозний.

«Аталанта» заплатила за трансфер Віктора Коваленка 700 тисяч євро.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
hanter567
Лично я не считаю,что Шахтер рад от того что таким образом (безплатно практически,даром)они повысили себе имидж.Скорее наоборот продав Тейшейру,Виллиана,Фернандиньо и т.далее ВОТ ГДЕ ОНИ ПОВЫСИЛИ ИМИДЖ В ГЛАЗАХ болельщиков,футбольных експертов,даже КОНКУРЕНТОВ.
Віталій Ткачук
Цей трансфер найбільш вдалий для Аталанти ( взяли не найгіршого гравця за копійки, заграє - наварять, не заграє - відіб'ють гроші на орендах ). Для Коваленка - 50/50, але все буде залежати від нього. А шахта лоханулася конкретно: віддали гравця в розквіті сил майже за дарма, та ще й українця. Хто далі на натуралізацію? Чи шахраї в кишеньковій АФУ порішають щодо ліміту на легіонерів?
Dina Dubniarskaia
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dina Dubniarskaia
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил