Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 01 лютого 2021, 01:58
1918
1

Богдан ЦИМБАЛ: «Не боявся брати на себе ініціативу в роботі на трасі»

Український біатлоніст – про третє місце в змішаній естафеті

| Оновлено 01 лютого 2021, 01:58
1918
1
Богдан ЦИМБАЛ: «Не боявся брати на себе ініціативу в роботі на трасі»
Instagram. Богдан Цимбал

23-річний біатлоніст збірної України Богдан Цимбал прокоментував третє місце в змішаній естафеті на чемпіонаті Європи-2021 в польському Душники-Здруй.

– Богдан, другу естафету поспіль ти проводиш на найвищому рівні! З кожною гонкою з’являється більша впевненість у собі та своїх силах?
– Я дуже задоволений своїм етапом. Приємно розуміти, що друга естафета в цьому 2021 році в мене на високому рівні. Мені сподобалися ці естафети. Я себе добре почував, впевнено. Не боявся брати на себе ініціативу в роботі на рубежі чи на трасі. Мені дуже сподобалося. І так, я був налаштований на цю естафету доволі солідно, тому що розумів, що наша команда дуже сильна, і ми можем боротися як за подіум, так і за перемогу.

– Як сьогодні почував себе  перед гонкою? З огляду на минулі старти відчував, що можеш боротися?
– Так, були сили боротися, але зважаючи на те, що це був третій змагальний день поспіль, і те, що коло не з найлегших… важкувато було. Перша половина траси – все у підйом, а друга – все зі спуску. І саме перша половина давалася важче. Великі швидкості, і потрібно було зразу включатися в роботу на дистанції: або зараз, або ніколи. З першого кола мені вдалося непогано йти, але на останньому цей невеличкий просвіт у 2,5 секунди між Б’єнтеґором і Шмуком… Мені цих секунд не вистачило, щоб вчепитися за ними. У підсумку, вони почали додавати і стало важко тримати ту дистанцію між ними, яка була.

– На стійці суперники знову для тебе "готували подаруночки". Наскільки тебе самого здивувала позиція після стрільби?
– Ну сьогодні, звичайно, їх було менше (посміхається). Але в той самий момент, коли я тільки заїжджав на рубіж, я побачив, що лідери стоять, і розумів, що якщо відстріляюся на «нуль», то буду виходити на гарних позиціях з хорошою перспективою. Так все і сталося (посміхається). Я встав і виконав свою роботу. Можливо, десь і ризикував, але цей ризик був виправданий, і у підсумку я вийшов з вогневого рубежу третім. Цю ж позицію я привіз на передачу. Так, трішки відстав, але попри це я задоволений тим, що у мене вийшла стійка, тому що останніх три-чотири старти мій останній постріл «шкутильгав», але сьогодні, дякувати Богу, я з цим впорався.

– Щодо останнього пострілу…. Психологія?
– Точну відповідь я не дам. Я б не сказав, що це психологія. Це були швидше дрібні недопрацювання, які вилилися у промахи.  На стійці це стосується дихання – задихнувся перший та другий рази. На лежці, можливо, хотів вже втікати з рубежу, щоб швидше кинутися у боротьбу. Єдиний раз, коли спрацювала психологія, – це було у пасьюті, де я затримав постріл, бо цілеспрямовано хотів влучити, але все ж ним схибив. Було дуже прикро. В естафеті я такого не припустився, тому став і зробив свою роботу.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін йде до півфіналу. Реал вибив Манчестер Сіті з Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 00:51 76
Лунін йде до півфіналу. Реал вибив Манчестер Сіті з Ліги чемпіонів

Переможця визначила серія пенальті

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 0
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Grigorio666
Молодець, якщо додасть на лижні в швидкості, то цілком може претендувати на місце в збірній, і навіть на медалі