Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 31 сiчня 2021, 23:18
18980
6

Орлам підрізали крила. Збірна України на виїзді розбила Албанію

Команда Олександра Косенка вдало стартувала в кваліфікації чемпіонату Європи

| Оновлено 31 сiчня 2021, 23:18
18980
6
Орлам підрізали крила. Збірна України на виїзді розбила Албанію
facebook.com/UKRAINEFUTSAL

Стартувати в груповому раунді відбіркового турніру Євро-2022 наша національна команда повинна була декількома днями раніше. Але команді Данії влада цієї країни не дозволила відправитися в Україну (винен все той же горезвісний коронавірус). Ситуація дуже схожа з тією, в якій опинилася футбольна збірна Норвегії, яка восени минулого року не змогла відправитися на матч Ліги націй в Румунію. Тоді норвежцям присудили технічну поразку. Тепер же УЄФА подобрішала і вирішила таки зіграти обидві зустрічі між Україною та Данією без застосування штрафних санкцій до вікінгів. Суперники зійдуться на майданчику в квітні, а обидва матчі пройдуть на території нашої країни.

Але повернемося до сьогоднішнього протистояння. Збірна Албанії, на відміну від України, свій поєдинок 1-го туру провела, програвши на виїзді хорватам з рахунком 1:4. В цілому, «орли» в нашій групі є «темною конячкою», яку можна було вважати небезпечною своєю непередбачуваністю. Але перед командою Олександра Косенка стоїть амбітне завдання виходу на Євро. До того ж, потрібно реабілітуватися за провалений відбір на чемпіонат світу 2020 (в минулому році мундіаль, до слова, так і не відбувся). Тому суперники рівня Албанії не повинні ставати для «синьо-жовтих» каменем спотикання.

Зустріч в Тирані почалася з взяття воріт господарів майданчика. Вже через 40 секунд після старту поєдинку Михайло Зварич точним ударом замкнув передачу з кутового. Албанці відразу ледь не зрівняли рахунок, коли Мейзіні із забійної позиції пробив поруч зі штангою. Незабаром у наших воріт загострив гру А.Брахімі, який розібрався з Микитюком і з гострого кута не влучив у ціль.

Українці на таку сміливість суперників відповіли контролем м'яча і активним пресингом. А подвоїли свою перевагу «синьо-жовті» в ході контратаки. Шотурма перехопив м'яч на нашій половині і свій індивідуальний прохід завершив точним ударом. Незабаром тільки реакція Да Сілви завадила відзначитися результативним ударом Королишину.

Албанцям вдалося розмочити рахунок, коли Мейзіні з гострого кута переграв Ципуна. Втім, вже через дві хвилини Микола Білоцерківець замкнув простріл з ауту і відновив статус-кво. «Орли» знову скоротили різницю до мінімуму, але в подальшому «синьо-жовті» впевнено почали знищувати інтригу в матчі. До перерви м'яч ще двічі опинився в сітці воріт господарів майданчика. А після відновлення поєдинку підопічні Косенка холоднокровно вели гру, періодично примушуючи суперників розігрувати м'яч у центрі майданчика. Окремо відзначимо ефектний гол у виконанні Миколи Грицини, який п'ятою переправив м'яч у ціль.

Албанці намагалися атакувати з п'ятим польовим, але їхні атаки виглядали приречено. Правда, ще на один гол «орли» все ж награли. А крапку в матчі на останній хвилині поставив Сергій Малишко, який з нашого воротарського майданчика відправив м'яч у порожні ворота суперників, перекинувши при цьому гравця збірної Албанії.

Збірна України стартувала з впевненої перемоги. Наступні матчі «синьо-жовті» проведуть 3-го і 7-го березня проти команди Хорватії.

Відбірковий турнір Євро-2022. Група 1.

Албанія - Україна - 3:10

Мейзіні (10), А.Брахімі (13), Карая (34) - Зварич (1, 15, 27), Шотурма (6), Білоцерківець (12), Фаренюк (19, 26), Микола Грицина (23), Єрьомін (36), Малишко (40)

Микитюк (38)

Албанія: Да Сілва - А. Брахімі, Мейзіні, Селманай, Крюезіу - Ррапі, Гаши, А. Шкодра, Карая, Рамадані, Незірі, Реджепай, Каца, Шк. Брахімі

Україна: Ципун (Савенко, Сухов) - Микитюк, Шотурма, Білоцерківець, Зварич - Малишко, Єрьомін, Микола Грицина, Королишин, Журба, Фаренюк, Кузь

Арбітри: Озан Сойкан, Мурат Чолак (обидва - Туреччина)

Олімпійський парк (Тирана, Албанія)

АЛБАНИЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Збірна України U-19 обіграла Угорщину в другому товариському матчі
Футзал | 21 квітня 2024, 22:38 0
Збірна України U-19 обіграла Угорщину в другому товариському матчі

Українці завершили виїзд до Угорщини зі 100% результатом

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tymchuk Andriy
З Хорватами завжди складні матчі.
Al Zolo
в нашей группе есть ток один соперник-хорваты остальные ниже классом на 3 уровня
Віталій Ткачук
Повеселив заговолок статті: "орлам підрізали крила..." Ніби Албанія нам конкурент.
Вова Чертрогатый
зачем передний ряд ракует как петушки? что присесть нельзя культурно?