Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 31 сiчня 2021, 19:00
5207
1

Албанія – Україна. Прогноз і анонс на матч групового етапу кваліфікації ЧЄ

«Синьо-жовті» стартують у відборі на Євро-2022

| Оновлено 31 сiчня 2021, 19:00
5207
1
Албанія – Україна. Прогноз і анонс на матч групового етапу кваліфікації ЧЄ
facebook.com/UKRAINEFUTSAL

У неділю, 31 січня, в «Олімпійському парку» в Тирані відбудеться поєдинок 2-го туру кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи 2022 року з футзалу в групі 1 Албанія - Україна.

Для команди Олександра Косенка це буде лише стартовий матч на цій стадії турніру. Запланована на 27 січня гра 1-го туру проти збірної Данії так і не відбулася - скандинавам на гру з українцями полетіти заборонив данський уряд, аргументувавши своє рішення посиленням обмежень, викликаних пандемією коронавірусу в цій країні. Тож тепер обидва поєдинки з вікінгами пройдуть в Запоріжжі 7 і 8 квітня.

Втім, такі обставини не повинні бентежити і дезорієнтувати нашу команду. Збірна України - досвідчена і титулована. У 2001 і 2003 роках «синьо-жовті» ставали віце-чемпіонами Європи. А після 2007-го п'ять разів поспіль виходили зі своєї відбіркової групи. На останньому чемпіонаті Європи, який проходив у Словенії, наша команда закінчила свої виступи в чвертьфіналі, мінімально поступившись майбутньому віце-чемпіону - команді Іспанії.

Команда Олександра Косенка має монолітний склад, який вже давно грає разом. У гравців збірної прекрасний рівень взаєморозуміння. Про це перед матчем говорили і самі футзалісти. До Албанії вони готувалися в Запоріжжі в режимі щоденних дворазових тренувань.

До групового етапу кваліфікації на Євро-2022 Україна потрапила автоматично як одна з 16-ти команд, які брали участь в елітному раунді кваліфікації чемпіонату світу-2020 року. Ось тільки той виступ успішним назвати ніяк не можна, адже пробитися на чемпіонат світу не вийшло. Еліт-раунд відбору завершився для нас з одним набраним очком у трьох матчах. У заключному поєдинку «синьо-жовті» зіграли внічию з Францією - 2:2, а до цього зазнали двох поразок - 2:5 від Сербії і 1:2 - від Іспанії. У підсумку - останнє місце в групі.

Станом на кінець січня «синьо-жовті» розташувалися на 12-й позиції у світовому рейтингу.

Наш майбутній суперник - «темна конячка» у футзальному світі. «Червоно-чорні» - 64-ті у світовому футзальному рейтингу, відразу за данцями. В історії цієї команди немає великих перемог, але і недооцінювати «орлів» не варто. У груповий етап кваліфікації команда Ерінда Ресулі пробилася, вигравши свою групу у відбірковому раунді. З рахунком 4:1 Албанія переграла Сан-Марино і Болгарію, а також поступилася Андоррі - 0:1. Цього цілком вистачило, щоб посісти перше місце в квартеті.

Кістяк команди - гравці косовського ФК «Лібурн». Також у складі є 5 легіонерів, 4 з яких представляють не найвідоміші італійські та один чеський клуби.

Поки Україна чекала новин з Данії, албанці провели свій стартовий поєдинок, в якому поступилися Хорватії - 1:4. Голом за «червоно-чорних» відзначився Халім Сельманай.

У неділю на боці албанців буде гарний ігровий тонус і рідні стіни в Тирані (хоч і без глядачів). До того ж, вже давно відомо як непросто грати з балканськими командами на виїзді. Втім, це не відміняє того факту, що саме підопічні Олександра Косенка - очевидний фаворит найближчого протистояння.

Збірна України: Юрій Савенко, Кирило Ципун (обидва - «Продексим»), Сергій Малишко, Тарас Королишин, Микола Грицина (усі - «Сталіца», Білорусь), Олег Єрьомін («Вітен», Білорусь), Михайло Зварич, Микола Білоцерківець, Петро Шотурма (усі - «Продексім»), Олександр Педяш, Сергій Журба (обидва - «ХІТ»), Микола Микитюк, Артем Фаренюк (обидва - «Ураган»), Тарас Кузь («Енергія»).

Збірна Албанії: Крістіано Кардосо да Сілва, Ментор Мейзіні, Халім Сельманай, Ермір Кр’єзіу, Азем Браїмі, Агон Рамадані, Беснік Рексхепай, Алмір Хасай, Арбер Шкодра, Ендріт Кача, Редж Караджа, Ел’єса Незірі, Клодіан Ррапі.

 
  • 10.50
  • 8.20
  • 1.15
Зробити ставку

31 січня, неділя

Албанія – Україна
Тірана. «Олімпійський парк». 19:00
Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1»
АЛБАНІЯ – УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:5
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 9
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Должны с десяток забить, команда Албании - уровня нашей 2 лиги.