Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 сiчня 2021, 19:19
2150
0

Артем ПРИМА: «Шостим місцям я не був радий»

Український біатлоніст – про особисті гонки чемпіонату Європи

| Оновлено 30 сiчня 2021, 19:19
2150
0
Артем ПРИМА: «Шостим місцям я не був радий»
Xsport. Артем Прима

33-річний біатлоніст збірної України Артем Прима прокоментував перемогу в гонці переслідування на чемпіонаті Європи-2021 в польському Душники-Здруй.

«Так, я стартував 6-м, але початок гонки був дуже щільним - всього 32 секунди відставання від лідера. Це контактна гонка і круто, що можна бачити свого суперника на трасі і працювати з ним разом. Не зовсім задоволений сьогодні стрільбою - три промахи все-таки забагато, але радий, що були гарні лижі і самопочуття. Я міг тримати хорошу швидкість на трасі і конкурувати з суперниками. Вийшло сьогодні перемогти і я цим, дійсно, дуже задоволений.

У гонці я весь час наздоганяв суперників на трасі. Так, на вогневих допускав промахи, але підтягувався на колах за рахунок швидкості. Розумів, що якщо добре і швидко стріляти, будуть шанси на п'єдестал. На останньому вогневому швидко відпрацював з одним промахом, але суперники теж помилялися. Зі штрафного кола я вийшов слідом за чехом. По гонці було зрозуміло, що сил у мене трохи більше, адже я постійно підтягувався до суперників, тому і намагався на останньому колі викластися на повну, працював до самого кінця.

Попередні гонки я фінішував в топ-6. Не скажу, що це погано, але і радий я не був. У мене були хороші показники, але весь час трохи не вистачало. Зроби я на один промах менше, був би другим. У спринті не зовсім добре працювали лижі, хоча промахів було не так вже й багато - можна було працювати. Скрізь не вистачало 6-7-ми секунд. Радий, що в гонці переслідування все склалося і вийшло виграти.

Я сам захотів поїхати на чемпіонат Європи. Мені простіше стартувати, тримати себе в бойовій готовності, ніж робити якийсь хороший підготовчий збір перед важливими змаганнями. Потім все одно під час першого-другого старту доведеться втягуватися, не можу я відразу побігти і вийти на якийсь хороший рівень. Та й хотілося піднятися в своїх очах, реабілітуватися за початок сезону. Потрібно було спробувати тут свої сили і потім йти на чемпіонат світу впевненим. Хороший результат завжди дає мотивацію для подальших стартів. У мене ще буде трохи часу на відновлення після чемпіонату Європи. Сподіваюся, до чемпіонату світу я підійду в хорошій формі», - сказав Прима.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі
Футбол | 18 квітня 2024, 13:54 2
Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі

Український воротар думає лише про «королівський клуб»

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.