Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 28 сiчня 2021, 19:47
1394
2

Прометей – Рілскі Спортіст. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

На кам´янчан чекає зустріч із представником болгарської першості

| Оновлено 28 сiчня 2021, 19:47
1394
2
Прометей – Рілскі Спортіст. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
fiba.basketball

Поєдинок «Прометей» - «Рілскі Спортіст» відбудеться у четвер, 28 січня, в Болгарії. Початок зустрічі о 18.00 за київським часом.

У другому турі групового етапу Кубка Європи ФІБА «Прометею» протистоятиме болгарський клуб «Рілскі Спортіст». Саме болгари є господарями баббла для команд групи В. Варто відзначити, що колектив з Самокова стане для молодого українського клубу першим суперником в офіційних зустрічах, який не представляє Україну.

«Рілскі Спортіст» не відноситься до грандів болгарського баскетболу, але в останні сезони клуб з Самокова заробив у себе в країні реноме міцної і непоступливої команди. П'ять останніх повністю зіграних чемпіонатів Болгарії (починаючи з сезону 2014/2015 і по сезон 2018/2019) суперники «Прометея» завершували на стадії півфіналу внутрішньої першості. В цілому, клуб ще жодного разу в своїй історії не виходив у фінал чемпіонату Болгарії, але проте має в своєму клубному музеї два Кубка країни. Їхнім володарем «Рілскі Спортіст» став у сезонах 2015/2016 та 2017/2018. Останні внутрішні успіхи суперників «Прометея» нерозривно пов'язані з ім'ям їх головного тренера Людомила Хаджісотірова, який тренує «Рілскі Спортіст» аж з 2012 року.

У нинішньому ростері болгарського клуба числяться чотири легіонери, причому всі вони приїхали в команду з-за океану. До речі, українським клубам в нинішньому Кубку Європи ФІБА щастить на лідерів команд-суперниць з екзотичних для наших широт країн. Якщо в складі «Анвіла» дніпровському «Дніпру» протистояв лідер польського колективу Іван Алмейда з Кабо-Верде, то оборону «Прометея» буде випробовувати на міцність основний бігмен «Рілскі Спортіста» Нікола Карвачо, який є чилійцем за національністю. Латиноамериканець в середньому за поєдинок болгарської першості набирає 14,1 очок і додає до них 9,1 підбирань, середній рейтинг ефективності - 16,6. За кількістю зібраних відскоків і рейтингом ефективності чилієць є лідером свого клубу. Іншим помітним варягом в складі клубу з Самокова є американський захисник Брендон Браун. В середньому за матч внутрішнього чемпіонату він приносить своєму клубу 14,1 очок + 5,9 передач, середній рейтинг ефективності - 14,9.

Але не легіонерами єдиними. Дуже важливими елементами в системі гри «Рілскі Спортіста» є болгари Павлін Іванов і Алекс Сімеонов. Захисник Іванов за гру заробляє 15,1 очок (рейтинг ефективності - 14,7 балів), а форвард Сімеонов поповнює скарбничку клубу на 11,4 очок за гру (рейтинг ефективності - 10,6 балів).

У матчі стартового туру нинішнього Кубка Європи ФІБА болгарський клуб мінімально поступився австрійському «Капфенбергу» - 67:69. Команди показали рівну гру, і перемога могла дістатися будь-якому із суперників, але вирішальні хвилини більш якісно провели австрійці.

В цілому, болгари на старті домашнього баббла відверто не вразили. Якщо «Рілскі Спортіст» за день відпочинку не зумів знайти додаткових резервів для посилення гри, то навіть далеко недосконалого баскетболу, який «Прометей» показав у грі проти «Київ-Баскета» має бути досить для перемоги. Можлива вікторія максимально наблизить клуб з Кам'янського до виходу до плей-оф, а якщо в іншому матчі групи «Капфенберг» обіграє «Київ-Баскет», то і зовсім забезпечить «Прометею» ігри на виліт. Втім, для «Рілскі Спортіста» майбутній поєдинок також буде дуже важливим, тому підопічні Віталія Чернія повинні підійти до протистояння з господарями міхура з максимальним рівнем відповідальності.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея».

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. «Прометей»

1

1

0

72:66

+6

2

2. «Капфенберг»

1

1

0

69:67

+2

2

3. «Рілскі Спортіст»

1

0

1

67:69

-2

1

4. «Київ-Баскет»

1

0

1

66:72

-6

1

Кубок Європи ФІБА. Група Е

28 січня

«Капфенберг» – «Київ-Баскет»

«Прометей» – «Рілскі Спортіст»

 
  • 1.47
  • -
  • 2.68
Сделать ставку
 
  • 1.51
  • 12.0
  • 2.70
Сделать ставку

 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

КЛОПП: Нам потрібно, щоб МанСіті програвав. Арсенал виглядав не дуже слабко
Футбол | 25 квітня 2024, 01:55 2
КЛОПП: Нам потрібно, щоб МанСіті програвав. Арсенал виглядав не дуже слабко

Головний тренер «Ліверпуля» прокоментував поразку від «Евертона» (0:2)

Дніпро вдруге обіграв Рівне і став чемпіоном України з баскетболу
Баскетбол | 24 квітня 2024, 21:05 8
Дніпро вдруге обіграв Рівне і став чемпіоном України з баскетболу

Команда Володимира Коваля виграла чемпіонську серію Суперліги

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
Причем желательно громануть соперника по максимуму тоб на последнюю игру болгары вышли деморализованными
Al Zolo
Проми играет не ток за себя-если проиграет то возможен вариант непопадания одной из украинских в плейофф-что будет страшенным позором