Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 28 сiчня 2021, 16:34
1790
3

Капфенберг – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Другий сезон поспіль команди зустрічаються у єврокубках

| Оновлено 28 сiчня 2021, 16:34
1790
3
Капфенберг – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Київ-Баскет

Поєдинок «Капфенберг» - «Київ-Баскет» відбудеться у четвер, 28 січня, в Болгарії. Початок зустрічі о 15.00 за київським часом.

Австрійський «Капфенберг» є знаковим суперником для «Київ-Баскета». Саме проти цього колективу в минулому сезоні в рамках кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА український клуб провів свій перший єврокубковий матч в історії. Тоді підопічним Айнарса Багатскіса вдалося зломити опір австрійців, для початку зігравши внічию в гостях – 66:66, а після обігравши суперника в київському Палаці Спорту – 73:63. І ось, жереб знову звів суперників разом.

Австрійський баскетбол ніколи не був на провідних ролях в Європі, а всі досягнення місцевих клубів в європейських клубних турнірах зводилися до локальних успіхів. Але, виграти окремо взятий поєдинок або ж пройти одну-дві ранніх стадій єврокубків клуби з Австрії цілком здатні. Так що, «Київ-Баскету» належить серйозно налаштуватися на майбутню дуель, тим більше в суперниках у киян буде один з лідерів місцевого баскетболу, який виграв три останніх офіційно завершених національних чемпіонати (в минулому сезоні 2019/2020 чемпіонат було перервано через коронавірус і переможець не був офіційно визначений).

У сезоні нинішньому підопічні Майкла Коффіна, який тренує «Капфенберг» з 2017 року, на даний момент йдуть в турнірній таблиці на другому місці. Опоненти українського клубу провели у внутрішній першості шістнадцять поєдинків і здобули в них одинадцять перемог.

З одного боку, команда знайома киянам, а з іншого - так і не скажеш, адже від торішнього складу в австрійському клубі залишилися далеко не всі гравці. Відразу кидається в очі відсутність у складі «Капфенберга» Богіча Вуйошевіча. Натуралізований австрієць з сербським корінням у 2019 році попив багато крові у нашого клубу і був лідером суперників «Київ-Баскета».

Лідерами у фронткорті австрійського клубу є американський бігмен Алекс Еррера і сербський форвард Неманья Крстіч. Американець в матчах австрійської першості в середньому набирає 16,7 очок + 10,4 підбирання, середній рейтинг ефективності становить дуже потужні 21,8 балів, а його сербський одноклубник поповнює скарбничку команди на 14,9 очок в середньому за гру, рейтинг ефективності - 9,9. У задній ліній «Капфенберга» дуже небезпечний Ерік МакКлін, який в середньому за гру чемпіонату Австрії набирає 15 очок і додає до них дуже непогані як для захисника 5,8 підбирань. Середній рейтинг ефективності американця становить 12,3 бали.

Окремо варто виділити підписання «Капфенбергом» в нинішнє міжсезоння тридцятичотирирічного захисника Томаса Шрайнера. Досвідчений австрієць кілька років провів в Іспанії і повернувся догравати в домашній чемпіонат. Але, досвід, отриманий в найсильнішій внутрішній першості Європи, дозволяє Шрайнеру бути просто топом за мірками чемпіонату Австрії. Усереднена статистика Томаса становить 10,4 очки + 8,8 передач + 4,4 підбирання, рейтинг ефективності гравця становить 15,8 балів.

У першому турі нинішнього Кубка Європи ФІБА австрійці у впертій боротьбі обіграли болгарський «Рілскі Спортіст» – 69:67 і на пару з «Прометеєм» очолили групу В. Переможний результат в даному поєдинку принесло вже згадане вище тріо Еррера-Крстіч-МакКлін, які на трьох набрали 46 очок з 69 загальнокомандних.

Поєдинок проти «Капфенберга» стає для «Київ-Баскета» ключовим на груповому етапі. Перемога відкриває для підопічних Айнарса Багатскіса відмінні перспективи на одне з двох перших прохідних місць в групі, а поразка, навпаки, ставить киян в дуже непросте турнірне становище. Втім, український клуб має всі необхідні ресурси для вікторії над непоступливим австрійським опонентом.

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета».

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. «Прометей»

1

1

0

72:66

+6

2

2. «Капфенберг»

1

1

0

69:67

+2

2

3. «Рілскі Спортіст»

1

0

1

67:69

-2

1

4. «Київ-Баскет»

1

0

1

66:72

-6

1

Кубок Європи ФІБА. Група Е.

28 січня

«Капфенберг» – «Київ-Баскет»

«Прометей» – «Рілскі Спортіст»

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів
Футбол | 25 квітня 2024, 11:44 11
Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» не планує залишатися у Бразилії

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
коб мог подумать что у КБ могут вознкнуть проблемы в такой слабой группе..... теперь -решающий матч-адо выигрывать и решать вопрос выхода из группы и никак не оставлять его на последний матч с хозяевами
Tеllur
Главное что бы Мишула хорошо пообедал