Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 сiчня 2021, 07:26
5288
9

СУРКІС: «Ми з братом просто врятували Динамо, якого вже не було б»

Президент згадав, як в 1996 році в клуб прийшов Валерій Лобановський

| Оновлено 27 сiчня 2021, 07:26
5288
9
СУРКІС: «Ми з братом просто врятували Динамо, якого вже не було б»
ФК Динамо Київ

Президент «Динамо» Ігор Суркіс в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону розповів, що прийняти керівництво київським клубом йому допомогло знайомство з легендарним наставником Валерієм Лобановським:

«Спочатку я всіляко опирався очолити «Динамо», тому що розумів, яка це відповідальність. Це не менш відповідально, ніж бути одним з 450 депутатів. Якби якийсь клуб довелося піднімати з низів, не вийшло–- ну і не вийшло. Але «Динамо» – це легендарний клуб, візитна картка України. Від цього клубу і до цього дня вимагають тільки перемог.

Це було дуже важке рішення. Коли мій брат пішов в політику, в парламент, він на той момент був президентом клубу. Він сказав мені: слухай, якщо не ти, то хто? Ми за це взялися. Ми свого часу просто врятували «Динамо», якого вже не було б. Кажу з повною відповідальністю.

Ні, може, і існувало б «Динамо». Може, прийшли б інші люди. але на той момент «Динамо» фактично не було. Ви не розумієте, в якому стані була база. До мене приїжджав Йожеф Сабо, які б у мене не були з ним стосунки, але він стояв біля витоків. Він приїжджав і просив, щоб я дав на воду гроші для комерційних цілей, для футболістів.

У мене була цікава робота, я займався бізнесом. Брат прийняв рішення, правильне чи ні, піти в політику. Потихеньку він сказав, щоб я став контролювати, дивився. Я втягнувся з однієї причини – в 1996 році був запрошений Лобановський. Якби не Лобановський, я був би поруч, допомагав фінансувати команду, але не кинув би все і не поглинув би в цю справу повністю. Тому що він справив на мене велике враження».

Джерело Гордон
Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Орлов Михаил
Аж слезы на глазах! Шедевр жанра! Особенно улыбнуло: Это не менее ответственно, чем быть одним из 450 депутатов! Я в ауте!
Ёкарный Бабай
Не бережешь ты себя Игорь Рахмильевич, отдохнуть тебе надо
tima fialko
Ідеальна опція братів,і славу мати,і гроші відмивати
euro2012_za_2012euro
А также спасли много-много Облэнерго.
К началу 1999 года под контролем Суркиса-старшего и его компаньонов оказались практически все энергетические предприятия Западной Украины, Черниговской и Сумской областей. По данным украинских газет, Суркис контролирует 58% акций Сумыоблэнерго, 59% Прикарпатоблэнерго, 51% Черниговоблэнерго, а также владеет контрольными пакетами акций региональных энергетических компаний Херсонской, Полтавской, Львовской, Тернопольской и Кировоградской областей.
Причём, по свидетельству украинской прессы, в госбюджет от приватизации этих Облэнерго не поступило практически ни гроша. Дело в том, что новые обладатели госсобственности в энергетике предпочли рассчитаться за более чем удачное приобретение взаимозачётами с оптовым рынком. Что же до их обещаний вложить в модернизацию порядком обветшавших Облэнерго крупные инвестиции, то про них уже давно забыли. Дальше – больше. Теперь выясняется, что приватизированные за бесценок Облэнерго резко снизили уровень оплаты полученной электроэнергии “живыми” деньгами, предпочитая запутанные и выгодные для их новых владельцев бартерные схемы.
///
Правда до нынешних времён осталось Запорожоблэнерго и немного акций других Облэнерго
ffff
Суркис: Мы с братом "отжали" клуб у МВД при помоши тогдашнего руководства МВД.
Kevko
Пора памятник ставить.
Богдан Саженко
краще б у руля залишився саме Григорій,молодший більш добряк ,але старший брат більш правильні рішення приймав і практично не помилявся.У Ігоря більшє ляпів