Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 23 сiчня 2021, 10:11
28237
32

Антхольц-2021. Дудченку не вистачило три десятих секунди до бронзи

24-річний український біатлоніст показав найкращий результат в кар'єрі

| Оновлено 23 сiчня 2021, 10:11
28237
32
Антхольц-2021. Дудченку не вистачило три десятих секунди до бронзи
Український біатлон. Антон Дудченко

У п'ятницю, 22 січня, в італійському Антгольці відбулася чоловіча індивідуальна гонка в рамках сьомого етапу Кубка світу.

Антон Дудченко подарував українським уболівальникам емоції навіть яскравіші, ніж днем ​​раніше Юлія Джима в жіночій індивідуальній гонці. 24-річний біатлоніст теж закрив всі 20 мішеней і відправився на останнє коло з третім часом, маючи гандикап всього в 13 секунд над французом Фійоном Майє, який замикав топ-3 в проміжному фінішному протоколі.

Здавалося, що Дудченко не зможе витримати темпу найсильніших біатлоністів планети, тому багато хто був готовий просто спокійно спостерігати, як Антон покаже найкращий результат в кар'єрі. Але не тут-то було! Дудченко навіть не думав змиритися з ярликом аутсайдера, і чіплявся буквально в кожен метр дистанції. За 300 метрів до фінішу українець вигравав 3,8 секунди у Фійона Майє, і ось в цей момент з'явилася справжня віра в медаль! Аж до перетину фінішної межі не було зрозуміло, кому ж все-таки дістанеться бронза, але хепі-енду, як не прикро, не відбулося.

На фініші Дудченко показав п'ятий підсумковий час, поступившись італійцеві Хоферу всього одну десяту секунди, а бронзовому призеру Фійону Майє – три десятих. Для Антона це у всіх сенсах найкраща гонка в кар'єрі. Раніше він жодного разу не забігав в очкову зону в гонці на 20 кілометрів, а також не фінішував вище 20 місця в особистих гонках Кубка світу. Антон отримав безцінний досвід і в майбутньому, сподіваємося, все ж підкорить особистий п'єдестал пошани не тільки на Кубку світу, але і на Олімпійських іграх.

Перемогу в гонці здобув росіянин Олександр Логінов, який, як і Дудченко, обійшовся без штрафних хвилин. Норвежець Стурла Легрейд з двома промахами в пасиві завоював срібну медаль, а його зірковий співвітчизник, лідер загального заліку Кубка світу Йоганнес Бьо замкнув десятку найсильніших. Для Бьо-молодшого, як не дивно, це найгірша гонка в сезоні, хоч він і показав феноменальну швидкість на лижні.

Непогану гонку провели також Артем Прима та Артем Тищенко. Прима з трьома штрафними хвилинами в пасиві зайняв 23 місце, а Тищенко не закрив тільки одну мішень і вперше в сезоні забіг в очки – 34-й результат. Завдяки цьому Україна закріпилася в топ-10 загального заліку Кубка націй. Невдалі виступи Руслана Ткаленка і Дмитра Підручного на боротьбу за квоти майже не вплинули.

Результати гонки:

1.  Олександр Логінов (0+0+0+0)  48:41,8
2.  Стурла Легрейд (0+1+1+0)  +58,5
3.  Кантен Фійон Майє (0+0+1+1)  +1:10,6
...
5.  Антон Дудченко (0+0+0+0)  +1:10,9
23.  Артем Прима (2+0+0+1)  +3:12,1
34.  Артем Тищенко (0+1+0+0)  +3:47,8
69.  Руслан Ткаленко (3+0+0+1)  +6:31,4
74.  Дмитро Підручний (1+1+3+1)  +6:46,3

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(116)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ilya
Ему наверное очень обидно, но есть к чему стремиться.
Молодец)
pricolist
Была б сказка, если б второй день подряд наши заработали медали) Джима и Дудченко умнички
axylinam
Дудченко отлично пробежал,прыгнул почти выше головы,в целом наши хорошо пробежали достаточно очков набрали в кубке наций
A.V.
Антоне! Вітаємо з перемогою над усіма недоброзичливцями. В тебе сьогодні надзвичайний результат. Для нас усіх (УКРАЇНЦІВ) - ти сьогодні бронзовий призер. Сподіваємось ЧС - віддасть тобі бонуси в повній мірі. Щасти.
Persian
Дудченко будущее украинского биатлона
Александр Ад
Молодець Антон .Думаю тепер він повіріть в свої можливості ів наступних гонках буде намагатися завоювати медаль. Успіхів и удачі!
Віктор Савчук
сьогодні бронзова медаль на трьох, так як у француза, італійця і у нашого практично однаковий час. Молодець Антон порадував
vital
Були всі шанси в Антона на медаль, українець ще за 300 м до фінішу мав перевагу в 3,5 секунди над італійцем. Жаль , що досвіду фінішних спуртів не вистачило. Але все одно результат Дудченка дуже класний. Сьогодні гонка для наших те що треба в кубок націй.
Michael Savchyn
незважаючи на невдачу Підручного, це один із найсильніших виступів у цьому сезоні на етапі КС.
а Дудченко якщо спокійно і послідовно працюватиме, буде крутим
euro2012_za_2012euro
Не думай о секундах свысока.
Наступит время, сам поймешь, наверное,-
свистят они,
как пули у виска,
мгновения,
мгновения,
мгновения...
/
Антон! Пусть это будет сакральная жертва.
Потом привезёшь медаль с чемпионата мира, может даже золотую.
Карьера только начинается.
Завтра эстафета.
Послезавтра Масс-старт - вот это Лига Чемпионов понимаешь!
Владислав Антонов
Дудченко большой молодец, не хватило совсем чуть-чуть. Опять Фийон-Майе опередил нашего на доли секунды... Прима - на своем уровне, Тищенко и Ткаленко - явно не в форме. Пидручный - это фиаско. Но посмотрим, ЧМ расставит все по своим местам, а именно на него и делается главный акцент.
Віктор Савчук
Дивно бачити Підручного найгіршого серед всіх учасників нашої команди. Розслабився
PETP0
Будет всю жизнь вспоминать. Второго такого шанса у него может и не быть.
A.V.
Тищенко сьогодні теж сприйнятно по дистанції (не по часу). Взув ПАрашку (латипов, бабиков, стрельцов). Це для нього теж успіх... А ще ж є немельдонієв: Крупчик, Фак, Самуельсон, Лесер, Нелін, Вістнер, Віндіш, Димко...
Xron7777
Москалі теж люди.знаю деяких з них.нормальні люди.путіна теж ненавидять.
euro2012_za_2012euro
Майк сцуко сначала дергнул Хофера на 0,1 с
.
И затем вот такое , именно прям сегодня им надо было в призы попасть
Tеllur
Глупо говорить, что наш спортсмен потерял награду.
Он её не держал в руках.
Просто не добежал до 3-го места при достойной конкуренции.
А секунда там или доли это уже просто цифры.
Вячеслав Самойлов
Антон молодчина!
Как же жаль, что чуть не хватило для бронзы. Был бы хороший ответ и "пас" девчатам, взявшим вчера бронзу...
П.С. Что сегодня на стрельбах вытворял Пидручный - непонятно. Что-то со стрелковой подготовкой у него не лады. Явно сегодня на индивидуалку он не готовился (такое ощущение, что подошел как к масстарту, где есть доппатроны. И ведь поплатился! Или сам Димон, или его тренеры - тупанули...
lviv-999
Навряд((((. При всій повазі Антон не топ спортсмен.Максимум його на даний час 20-30 ті місця. Такого шансу в житті більше може не бути (((.!!!!. Треба було ногу викидати на фініші.Досвід нулячий на жаль в таких справах .
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил