Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 22 сiчня 2021, 19:47
631
0

Кайсері – Прометей. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Український клуб має лише теоретичні шанси зачепитися за плей-оф

| Оновлено 22 сiчня 2021, 19:47
631
0
Кайсері – Прометей. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
fiba.basketball

Поєдинок «Кайсері» - «Прометей» відбудеться у п’ятницю, 22 січня, в Угорщині. Початок зустрічі о 18.00 за київським часом.

Після двох поразок від угорських клубів «Прометей» нарешті розширить географію суперників і в останньому турі групового етапу Кубка Європи ФІБА зіграє з турецьким «Кайсері». Як не дивно, але два розгроми поспіль не позбавили український клуб всіх шансів на продовження боротьби, але вони залишилися більше з області теорії.

У разі перемоги «Прометея» над туркенями і вікторії «Атомерому» над «Уні Дьєр» в іншому матчі групи А, в турнірній таблиці буде закрутка між трьома командами, які претендують на друге місце («Прометеєм», «Кайсері» та «Уні Дьєр») і тоді необхідно буде рахувати різницю очок в особистих зустрічах. Для того, щоб в цій закрутці обійти обох своїх суперниць підопічним Вікторії Большакової необхідно перемагати «Кайсері» з різницею в +41. Наскільки це реально? Судіть самі.

Здійснювати спортивний подвиг «Прометею» необхідно буде в матчі з середняком чемпіонату Туреччини. У нинішньому сезоні «Кайсері» поки не виблискує і займає 12 місце серед 14 команд в турецькому чемпіонаті з показником в п'ять перемог і дванадцять поразок. Втім, тут необхідно зробити знижку на силу турецького чемпіонату, який є одним з найсильніших в Європі. Не виключено, що клуб рівня «Кайсері» міг спокійно бути на лідируючих місцях у багатьох національних першостях Європи. Варто відзначити, що найкращим результатом суперниць «Прометея» на європейській арені є три виходи у фінал Кубка Європи ФІБА в сезонах 2011/2012, 2012/2013 та 2016/2017.

У нинішньому ростері «Кайсері» присутні відразу п'ять легіонерок, троє з яких є дуже важливими фігурами в команді. Американка Тайаша Харріс грає в задній лінії і є лідером команди за набраними очками і передачами в чемпіонаті Туреччини (20,8 очок + 6,5 передач в середньому за гру, рейтинг ефективності - 17,9). Інша американка Калані Браун є основною центровою команди і першою в клубі за кількістю зібраних підбирань. Її усереднені показники становлять 16,8 очок + 7,4 підбирань, рейтинг ефективності - 18,5. Британка Міка Херберт-Харріган виступає на позиції форварда і також додає своїй команді потужності в боротьбі під кільцем. В середньому за поєдинок в чемпіонаті Туреччини вона набирає 13,3 очка + 6,9 підбирань, середній рейтинг ефективності - 13,7.

З місцевих гравців окремої згадки заслуговує форвард Меліс Гюльчан. Туркеня не соромиться брати на себе гру в компанії статусних легіонерів. Вона є другою за результативністю в своєму клубі і справжньою улюбленицею місцевих уболівальників. В середньому за гру Гюльчан набирає 15,1 очка + 6,9 підбирань, середній рейтинг ефективності - 12,8 балів.

У першому турі нинішнього Кубка Європи ФІБА «Кайсері» сенсаційно обіграв потужний угорський «Уні Дьєр» - 86:72, а через дві доби програв іншому угорському клубу «Атомерому» - 71:88. Туркені в разі перемоги над українським клубом матимуть непогані шанси на вихід з групи, але дуже багато для них буде вирішуватися в особистій зустрічі двох угорських команд.

Про шанси «Прометея» вже було згадано вище, але навіть перемога над сильним турецьким колективом з будь-яким рахунком стане серйозним успіхом для молодого українського клубу. Досвід матчів проти сильних європейських команд дуже важливий для «Прометея», так що баббл в Угорщині вже пройшов не даремно. Саме цей досвід і може сильно допомогти клубу в боротьбі в другому міжнародному турнірі нинішнього сезону - лізі EWBL, де «Прометею» стартувати вже наступного тижня.

Прогноз Sport.ua: перемога «Кайсері»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку Кайсері – Прометей.

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. «Атомерому»

2

2

0

194:151

+43

4

2. «Уні Дьєр»

2

1

1

155:142

+13

3

3. «Кайсері»

2

1

1

157:160

-3

3

4. «Прометей»

2

0

2

136:189

-53

2

Кубок Європи ФІБА. Група А

22 січня

«Кайсері» – «Прометей»
«Атомерому» – «Уні Дьєр»

 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі пари першого раунду плей-оф баскетбольної Євроліги
Баскетбол | 20 квітня 2024, 00:13 0
Стали відомі всі пари першого раунду плей-оф баскетбольної Євроліги

Останню путівку в плей-оф виборола «Басконія»

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.