Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 сiчня 2021, 13:03
5392
3

ШЕВЧЕНКО: «На Євро-2020 для початку наше завдання – вийти з групи»

Головний тренер збірної України підбив підсумки 2020 року та розповів про мету

| Оновлено 20 сiчня 2021, 13:03
5392
3
ШЕВЧЕНКО: «На Євро-2020 для початку наше завдання – вийти з групи»
Instagram. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко підвів підсумки 2020 року, а також розповів, які цілі стоять перед командою на майбутньому чемпіонаті Європи:

«Я думаю, що 2020 рік був позитивним для мене і команди. Він дав нам багато оптимістичних відповідей по нашій грі. Я залишився задоволений, як ми виступили у важкій групі в Лізі націй. Особливо задоволений молодими футболістами, яким ми довірили вихід в складі, і вони виправдали надії.

Нове покоління в команді? Ситуація змушувала мене робити це, йти на ризик. Непідготовлені гравці, які жодного разу не тренувалися з основною командою, виходили та гідно грали на полі. У нас є щільна робота з командою U-21, з Русланом Ротанем. Задоволений тим, що витримується структура гри, якої дотримуємося ми. Молодих гравців легше вводити в такі важкі матчі.

Ми завжди дивимося в майбутнє з оптимізмом. На нас чекає важкий і насичений рік. Сподіваюся, що ми впораємося з коронавірусом, в світі з'явилася вакцина, всі країни намагаються швидко налагодити вакцинацію. Думаю, ближче до літа питання проведення Євро відпаде одразу ж, і турнір відбудеться.

На Євро-2020 ми будемо піднімати планку дуже високо. Спочатку наша задача – вийти з групи. Далі все буде залежати від того, як ми будемо готові. Важливо, щоб наші гравці були готові на 100%. Спостерігаю за Ярмоленком (він щойно віддав гольову передачу), Маліновським, Зінченком, розпочали збори «Динамо» і «Шахтар».

Мої помічники поїдуть в Туреччину на перегляд кандидатів не тільки для національної збірної, а й молоді з 15–16 років. Для цього ми взяли фахівця в штаб, щоб він міг координувати роботу молодіжних та національної команд.

Плани були вже складені давно. Але, як показав минулий рік, навіть якщо ми будуємо плани, то виникають такі ситуації в житті, що ми повинні вміти до всього адаптуватися. Я оптимістично дивлюся вперед. Плани сформовані, ми приблизно знаємо графік роботи. Якщо будуть зміни – не бачу проблем. Для нас найважливіше – здоров'я наших гравців. Якщо вони приїдуть здорові, то часу буде досить, щоб підготуватися. Асоціація зробить все для готовності команди.

Завдання-мінімум на Євро – вихід з групи. У нас хороший, молодий склад. Якщо ми будемо готові добре, гравці будуть в тонусі, без травм – це нам під силу. А далі все буде залежати від нашої готовності.

Ми скучили за вболівальниками, дуже чекаємо і сподіваємося, що в цьому році вони повернуться на стадіони. Нам потрібна підтримка і в кваліфікації ЧС, і на Євро. Чекаю з нетерпінням повернення глядачів на стадіон. Хочу побажати всім удачі і здоров'я».

 
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 0
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tеllur
Так теперь надо называть вещи своими именами .
Это уже Евро-2021.
Да и состоится ли этот чемпионат на фоне новых штаммов Ковид в Британии и ФРГ?
Давайте доживём до весны.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил