Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 16 сiчня 2021, 15:54
13650
2

5 топ-гравців з мінімумом практики в АПЛ, яким потрібен трансфер в січні

Ситуація не дозволяє чекати, час щось змінювати...

| Оновлено 16 сiчня 2021, 15:54
13650
2
5 топ-гравців з мінімумом практики в АПЛ, яким потрібен трансфер в січні
Tвіттер Арсенала. Месут Озіл

У футболі нерідкі випадки, коли гравець був потрібен своєму клубу, а потім в силу певних причин виявлявся незатребуваним. В інших випадках, наприклад, футболіст міг добре проявити себе в оренді, але, повернувшись до рідного клубу, так і не отримувати достатньої кількості ігрового часу...

Загалом, ситуації можуть бути різними, але коли на футболіста не особливо-то й розраховують, в більшості випадків потрібно шукати інші варіанти. Сьогодні ми пропонуємо визначити п'ятірку найбільш відомих гравців клубів англійської Прем'єр-ліги, які в поточному сезоні мають мінімум ігрової практики, а тому в січні просто зобов'язані розглянути можливість зміни команди.

Месут ОЗІЛ

Вік: 32 роки
Клуб: «Арсенал»
Хвилини в АПЛ-20/21: 0

Німецький хавбек турецького походження Месут Озіл перебуває на контракті в «Арсеналі» з літа 2013 року, коли «каноніри» викупили його у «Реала» за 47 мільйонів євро. Але якщо в попередні сім сезонів Озілу вдавалося грати досить важливу роль в команді, то в нинішньому розіграші АПЛ Месут в буквальному сенсі просто перебуває на контракті в клубі, будучи зовсім позбавленим ігрової практики.

В останній раз Озіл виходив на поле за «Арсенал» в матчі АПЛ ще 7 березня 2020 року. Навряд чи хавбеку варто залишатися в стані «канонірів» і чекати сумної річниці без ігрової практики, а тому вже зараз Месуту потрібно підшукувати для себе новий клуб. Його контракт з «Арсеналом» закінчується в червні, а тому лондонці навряд чи будуть чіплятися за шанс що-небудь відбити на відході непотрібного хавбека. Більш того, згідно з останньою інформацією, «каноніри» навіть готові заплатити Озілу решту зарплати за контрактом (хоча сподіваються, що Месут піде на поступки в цьому питанні), щоб футболіст в січні міг завершити свій перехід в інший клуб на правах вільного агента. Подейкують, що Озіл вже має принципову домовленість про трансфер у «Фенербахче».

Дівок ОРІГІ

Вік: 25 років
Клуб: «Ліверпуль»
Хвилини в АПЛ-20/21: 7

Мабуть, жоден розсудливий шанувальник англійського футболу не стане стверджувати, що Дівок Орігі заслуговує місця в основному складі «Ліверпуля», де балом правлять такі зірки, як Мохаммед Салах, Садіо Мане та Роберто Фірміно. Посунути когось із цього блискучого тріо 25-річний бельгієць теоретично здатен тільки в разі травми ключового гравця. Але з появою в обоймі Юргена Клоппа Діогу Жоти, здається, що часи Орігі в «Ліверпулі» безповоротно пішли.

У нинішньому сезоні АПЛ Орігі опинявся в заявці «червоних» на гру 13 разів, але тільки в 3 випадках з'явився на заміну, та й то - в самих кінцівках. Провівши на полі в цілому всього 7 хвилин, Дівок не зміг чимось себе проявити, у зв'язку з чим йому час задуматися над кар'єрою поза «Енфілдом». Контракт Орігі з «Ліверпулем» розрахований до літа 2024 року, а сам гравець знаходиться в прекрасному віці для продовження кар'єри, тому не дивно, що «червоні» спробують заробити на відході бельгійця. Якщо до нового року в англійській пресі схилялися до того, що «Ліверпуль» спробує віддати Орігі в оренду, то в останні дні ситуація змінилася, і зараз все більше пишуть про готовність мерсисайдців до повноцінного продажу форварда. Серед претендентів називаються «Вулверхемптон» та міланський «Інтер», але де опиниться Орігі, і чи залишить він «Ліверпуль» в січні, ми остаточно дізнаємося в найближчі пару тижнів.

Найочікуваніші трансфери зими-2021: Гомес, Аллі, Еріксен та інші

Деле АЛЛІ

Вік: 24 роки
Клуб: «Тоттенхем»
Хвилини в АПЛ-20/21: 75

Півзахисник, якому багато хто пророкував кар'єру, як у Стівена Джеррарда або Френка Лемпарда, в поточному сезоні переживає серйозну кризу. Жозе Моуріньо категорично не бачить 24-річного Аллі в своїх тактичних побудовах, та й чисто по-людськи, здається, не збирається будувати з футболістом нормальні відносини. Деле банально не потрібен португальцю, і той, надаючи хавбеку крихти ігрового часу, відкрито дає це зрозуміти.

В останній раз в стартовому складі «Тоттенхема» на матч АПЛ Деле Аллі з'являвся 13 вересня минулого року, після чого лише тричі виходив на заміну. 75 хвилин чистого ігрового часу в 17 проведених командою поєдинках - це все, чим може похвалитися англійський хавбек до нинішнього моменту. Очевидно, що в січні йому варто кардинально змінити кар'єру, а зробити це можливо в існуючих реаліях виключно за рахунок зміни клубу. Подейкують, що Аллі пристрасно бажає бачити серед своїх підопічних новоспечений наставник «Парі Сен-Жермен» Маурісіо Почеттіно, і боси парижан, здається, постараються догодити аргентинцеві в цьому питанні.

Антоніо РЮДІГЕР

Вік: 27 років
Клуб: «Челсі»
Хвилини в АПЛ-20/21: 180

У липні 2017 року «Челсі» розщедрився на 35 мільйонів євро заради підписання центрбека «Роми» та збірної Німеччини Антоніо Рюдігера. У перші два сезони в Лондоні захисник був однією з ключових фігур в командах Антоніо Конте та Мауріціо Саррі, проте у Френка Лемпарда раптово випав з основи, хоча в минулому сезоні провів 19 ігор у стартовому складі.

В АПЛ-2020/21 на рахунку Рюдігера всього 2 поєдинки, які він провів від свистка до свистка. Ще в 11 випадках Антоніо потрапляв до заявки, але просто відсидів на лаві запасних, так і не отримавши шансу з'явитися на полі, хоча б на заміну. На публіці відносини між Рюдігером та Лемпардом виглядають, як досить спокійні, але в жовтій британській пресі проскакували повідомлення про те, що футболіст і тренер далекі від взаєморозуміння, через що, власне, німець і животіє на «банці». Залишатися в запасі центрбеку в свої 27 років - далеко не кращий вибір, а тому в січні Рюдігеру варто пошукати інші варіанти, тим паче, що претендентів на нього, за чутками, вистачає - це і «Парі Сен-Жермен», і «Барселона», і «Рома», і «Ліверпуль», де з центральними захисниками ситуація склалася досить непроста.

Джессі ЛІНГАРД

Вік: 28 років
Клуб: «Манчестер Юнайтед»
Хвилини в АПЛ-20/21: 0

Ще якихось два-три роки тому вихованець академії «Манчестер Юнайтед» Джессі Лінгард був основним гравцем «червоних дияволів», а багато хто з аналітиків та експертів відзначали суттєвий прогрес цього хавбека, який зумів через ряд оренд дістатися до першої команди. Однак Уле Гуннар Сульшер, опинившись на посаді головного тренера МЮ, досить швидко усвідомив, що майбутнє цієї команди розходиться з подальшою долею Лінгарда. Через це в минулому сезоні Джессі перетворився на футболіста ротації, а в нинішньому не провів в АПЛ жодної хвилини на полі.

Лінгард 4 рази потрапляв до заявки «Манчестер Юнайтед» на матчі АПЛ-2020/21, але кожного разу тренерський штаб вважав за краще використати на полі інших футболістів. Контракт півзахисника закінчувався в червні 2021 року, але в кінці грудня 2020-го клуб активував наявну у нього опцію продовження ще на один сезон, щоб не втратити гравця без отримання відступних. Нині контракт Лінгарда оцінюється в 10 мільйонів євро, і на футболіста, за чутками, є чимало претендентів, але ось до конкретики в питанні трансферу справа у «Манчестер Юнайтед» чомусь все ніяк не доходить. З останніх чуток: в когорту бажаючих підписати Лінгарда додалася «Ніцца», але французький клуб нібито готовий вести переговори лише по оренді хавбека на півроку, що не дуже влаштовує «червоних дияволів», які налаштовуються на повноцінний продаж. Чи зуміє 28-річний Джессі вже в січні знайти новий клуб? Сумніви в цьому присутні чималі, але в футболі все здатне змінюватися і відбуватися дуже швидко...

Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maximus
Все перечисленные очень сильные футболисты, по сути топы. Но не всем хочется покидать насиженное место. Кроме действующих контрактов есть ещё семьи и бытовые факторы + высокий уровень зарплат, который не все потенциальные покупатели вытягивают
_ENJOY
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил