Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 сiчня 2021, 10:45
22240
3

Найочікуваніші трансфери зими-2021: Гомес, Аллі, Еріксен та інші

Sport.ua - про резонансні переходи, які можуть відбутися вже в найближчі дні

| Оновлено 10 сiчня 2021, 10:45
22240
3
Найочікуваніші трансфери зими-2021: Гомес, Аллі, Еріксен та інші
Твіттер Аталанти. Алехандро Гомес

З початком нового року в топ-лігах Європи відчинилося трансферне вікно. Традиційно на зимовий футбольний «Юріїв день» гучних переходів трапляється не так вже й багато, до того ж, континентальний ринок все ще не дуже активний через тривалу епідемію коронавірусу. Швидше за все, найбільш знакові переходи відбутися влітку. Але і цієї зими теж можливі резонансні трансфери. Ми зібрали топ-сім можливих переходів, які можуть відбутися вже зовсім скоро.

Алехандро ГОМЕС, «Аталанта»
Куди: «Інтер», «Рома»

Після переходу з «Металіста» в «Аталанту» аргентинський півзахисник розцвів. Гомес став і капітаном команди з Бергамо, і дуже важливим гравцем в структурних побудовах Гасперіні. Здавалося, без цього півзахисника складно уявити бергамаський колектив. Але в кінці минулого року все радикально змінилося. Алехандро не тільки втратив місце в складі, а й змушений тренуватися окремо від усіх.

Причина - конфлікт з Гасперіні. Причиною розбіжностей між вчора ще друзями стало, нібито, невдоволення аргентинця тактикою керманича «Аталанти». Більш того, як стверджують італійські ЗМІ, в перерві матчу групового етапу Ліги чемпіонів «Аталанта» - «Мідтьюлланд» футболіст і тренер навіть побилися в роздягальні. Клубне керівництво в конфлікті прогнозовано зайняло бік тренера, і тепер Гомесу доведеться шукати нову команду. Фаворитом в боротьбі за 32-річного аргентинця довго вважався «Інтер», але начебто міланці відхрестилися від ідеї придбати опального «фантазісту». А ось «Рома» не приховує свого інтересу до півзахисника.

Деле АЛЛІ, «Тоттенхем»
Куди: «ПСЖ»

Практично з першої появи Моурінью в «Тоттенхемі» відносини з уже колишнім одним з лідерів команди Аллі у «Особливого» не склалися. Португалець дуже оперативно відрядив футболіста збірної Англії в глибокий запас, а коли і давав шанс, випускаючи на поле, після не гребував публічною критикою. Компромісу в даному протистоянні навряд чи варто чекати - в першу чергу, через однозначну позицію сеу Жозе, який не бачить Аллі в основному складі.

Головним претендентом на атакуючого півзахисника вважається «ПСЖ». Точніше, новий тренер парижан Почеттіно, який свого часу довго і успішно працював з Аллі в «Тоттенхемі». Керівництво «шпор» не проти відпустити 24-річного футболіста, правда, за хороші гроші. З цим проблем бути не повинно, адже у власників «Парі Сен-Жермен» гаманець фактично бездонний, так що вже в найближчому майбутньому Деле опиниться на «Парк де Пренс».

Крістіан ЕРІКСЕН, «Інтер»
Куди: «Тоттенхем», «ПСЖ»

А замінити Аллі в «Тоттенхемі» може колишній футболіст команди Еріксен. Кар'єра данця на «Джузеппе Меацца» не склалася з першого дня. Конте бачив в цьому півзахиснику головну сполучну ланку між півзахистом і атакою. Зокрема, Крістіан повинен був стати персональним «диспетчером» для лідера нападу «синьо-чорних» Лукаку. Не став. Стиль гри «Інтера», тактична схема Конте виявилися для Еріксена великою проблемою. Лідер півзахисту «Тоттенхема» просто не вписався в нове життя, в нову команду. І «Інтер» хоче вже в нинішнє трансферне вікно позбутися цього дорогого «вантажу».

Цілком можливо, що Еріксен відправиться назад, в «Тоттенхем». Але лише в тому випадку, якщо лондонський клуб продасть Аллі. Крім «шпор», претендентами на данського плеймейкера називають «ПСЖ». І не випадково, оскільки можливості Крістіана добре знайомі наставнику парижан Почеттіно, який плідно працював з Еріксеном в «Хотспур».

Аркадіуш МІЛІК, «Наполі»
Куди: «Ювентус», «Атлетіко»

Начебто Мілік повинен був відчувати себе цілком комфортно в Неаполі: був основним гравцем, мав кредит довіри від тренерів і любов уболівальників. Але ще минулого літа польський форвард заявив, що контракт з «Партенопеї» продовжувати не має наміру (договір з клубом закінчується влітку цього року). Причиною такого різкого рішення Міліка багато хто назвав тоді інтерес до футболіста з боку «Ювентуса». Але на той момент інтерес незмінного чемпіона Італії так і залишився лише інтересом. Більш того, на позицію Міліка «стара синьйора» придбала Морату. Проте, Аркадіуш знову відмовився продовжувати термін угоди з «Наполі». Чутка знову відправляє поляка в туринський клуб. Однак, крім інтересу команди Пірло, зацікавленість у Міліку проявляє і «Атлетіко», якому оперативно потрібна заміна Дієго Кості.

Дієго КОСТА, «Атлетіко»
Куди: «Вулверхемптон»

Колись зв'язка тренер - футболіст Дієго Сімеоне – Дієго Коста здавалася ідеальною, але наразі розпалася. На цей рахунок існує багато думок - від звичайного конфлікту, який переріс у протистояння, до регулярного порушення гравцем спортивного режиму. Але найчастіше в пресі фігурує версія, що натуралізований бразилець просто вже не тягне рівень однієї з кращих команд Іспанії, чому і не ладнає з «Ель Чоло». Так це чи ні, в принципі, вже і не важливо. Факт в тому, що Коста заявив керівництву «матрацників», що тренуватися з командою не буде і самовільно відбув до Бразилії, де і чекає своєї долі. Якби подібне сталося років п'ять тому, напевно за «бутсою» бунтівного форварда вишикувалася б черга бажаючих топ-клубів, яких би не злякав поганий характер бешкетника. Але зараз від колишнього топ-форварда залишився лише той самий поганий характер. Головним претендентом на Дієго Косту називають англійський «Вулверхемптон» - справжній Клондайк для португаломовних.

Олів'є ЖИРУ, «Челсі»
Куди: «Інтер», «Вест Хем», «Марсель», МЛС

Ось іронія долі: Жиру після переходу з «Арсеналу» в «Челсі» завжди вважався «першим на підхваті», але це не заважало французу регулярно забивати голи в важливих матчах. Проте, за ці три неповні роки основним на «Стемфорд Брідж» головний форвард збірної Франції останніх років так і не став. Нинішній тренер «аристократів» Лемпард продовжує робити ставку на Вернера. А Жиру дуже хоче зіграти на Євро-2021, тому кров з носу потребує ігрової практики.

Швидше за все, вже в січні 34-річний нападник покине «Челсі». Незважаючи на солідний футбольний вік, на Жиру досить претендентів. Подейкують про інтерес «Інтера» і «Вест Хема», хоча сам Жиру нібито хотів би вішати бутси на цвях на Батьківщині. Є висока ймовірність так само його переходу за Океан.

Лука ЙОВИЧ, «Реал»
Куди: «Мілан»

Влітку 2019-го за 60 мільйонів євро «Реал» придбав «другого Бензема». Саме так на «Сантьяго Бернабеу» обставили покупку молодого сербського форварда. Але Йович і близько не став заміною старіючому французькому нападаючому. Більш того, можна вже стверджувати, що трансфер Йовича в «Мадрид» - одне з найбільш провальних придбань «вершкових» за останні роки. Зідан давав шанс Луці, але той його не використав. В Іспанії впевнені, що «перевиховувати» Йовича «королівський клуб» не буде. Більш того, нібито мадридці вже звикли до думки, що толку з серба не буде, і щоб хоч якось покрити витрати на його підписання, від нього потрібно позбавлятися якомога швидше.

Головним претендентом на придбання 23-річного форварда називають «Мілан», що бореться за скудетто в нинішньому сезоні серії А. За твердженнями італійської преси, Йович в «россо-нері» повинен стати заміною легендарному Ібрагімовичу, який в кінці сезону залишить команду.

Оцініть матеріал
(136)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Голяченко
Опять без Коваленко. Sport.ua где наш ТОПИЩЕ Витька ?
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил