Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 14 сiчня 2021, 02:40
1607
0

КОЛЕСНІКОВ: «Зібрати шведів, фінів і вигравати по 30:0 – це не наш шлях»

Президент ХК «Донбас» розповів про ситуацію в клубі та бюджет

| Оновлено 14 сiчня 2021, 02:40
1607
0
КОЛЕСНІКОВ: «Зібрати шведів, фінів і вигравати по 30:0 – це не наш шлях»
ХК Донбас. Борис Колесніков

Президент ХК «Донбас» Борис Колесніков розповів про ситуацію в клубі і бюджет:

– Минулого року «Донбас» вперше за багато років не виграв чемпіонат України...

– До минулого року ми виграли всі чемпіонати, в яких брали участь, починаючи з 2010/11 року. Так що, якщо ми в восьмий раз не виграли, це погано, тому що ми завжди прагнемо до перемоги. Але є і позитивний момент: це змусило більш детально подивитися на команду. Минуло 30-40-50 років, всі вболівальники, які живуть хокеєм, можуть назвати п'ятірку Михайлов, Петров, Харламов, Васильєв, Гусєв. Або Ларіонов, Макаров, Крутов, Фетисов, Касатонов. Хотілося б, щоб всі вболівальники могли називати 3–4 п'ятірки «Донбасу» по пам'яті. А в цьому все закладено. Хокеїстів, яких я вам назвав, знає весь світ. І вони до цього дня всюди викликають повагу, і будуть ще десятиліттями викликати.

Хотілося б більш якісну команду. Але для цього мало зусиль «Донбасу». Просто зібрати шведів і фінів можна, але їх треба ще залучити в Україну. Зібрати їх і вигравати по 30:0, це ж не той шлях. Якщо є Ліга з восьми клубів, то шість повинні боротися за плей-оф і золото. Поки таких клубів чотири, але я б не скидав з рахунків Краматорськ. Маріуполь – клуб з чистого аркуша. «Крижані Вовки» ще не знайшли свою гру, в Білому Барсі теж хотілося б побачити більшого. Костя Буценко – чудовий фахівець, заслужений хокеїст і тренер, тому, очевидно, там потрібна фінансова ін'єкція. А так, у нас хороший чемпіонат.

Взагалі, я вже говорив, що мрію, щоб у нас було дві конференції та не менше восьми клубів у кожній. Це чисто в цілях економії коштів клубів, щоб вони могли більше витратити на хокеїстів, ніж на логістику.

– А не як у КХЛ.

– Так, КХЛ – це хороший приклад. Сьогодні у них бюджет – 500 мільйонів російських рублів. У мінського Динамо – 11 мільйонів доларів, якщо брати інформацію з публічних джерел. 6 мільйонів – бюджет у «Фрелунди». У ЦСКА і СКА – в рази більше, ніж у «Фрелунди». Але я не впевнений, що ЦСКА або СКА легко обіграють «Фрелунду».

А що таке для українського клубу КХЛ? Якщо відкинути політику: ось у нас один матч у Владивостоку, а наступний – у Празі. Або в Загребі, або в Братиславі. Ми летимо 10 годин з Донецька до Владивостока, а звідти летимо 12 годин на Братиславу. Це 250 тисяч доларів. Два виїзди. А це бюджет хорошої, повномасштабної школи на рік. Логістика неправильна. Мені здається, що до чвертьфіналів повинні грати Схід – в Сході, а Захід – в Заході. Сьогодні бюджет найбідніших клубів – 3,5–4 мільйони доларів на зарплату. Там є не тільки стеля, але і нижній поріг зарплати. При цьому середня зарплата шведських хокеїстів –11,5 тисяч доларів. Тобто, в Швеції клуби мають бюджет від 3 до 7 мільйонів. Але за п'ять років це можливі для України цифри.

Борис КОЛЕСНІКОВ: «Три українські клуби можуть виграти Континентальний Кубок»

 
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 06:15 7
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 18
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.