Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Іспанії
13.01.2021 22:00 – FT 1 : 1
2 : 3 Серія пенальті Серія пенальті
Суперкубок Іспанії
| Оновлено 14 сiчня 2021, 12:49
5800
7

Без Мессі було важко. Барселона вирвала путівку в фінал Суперкубка Іспанії

«Реал Сосьєдад» поступився каталонцям в серії післяматчевих пенальті

| Оновлено 14 сiчня 2021, 12:49
5800
7
Без Мессі було важко. Барселона вирвала путівку в фінал Суперкубка Іспанії
twitter.com/FCBarcelona

У першому півфінальному поєдинку Суперкубка Іспанії зустрічалися «Реал Сосьєдад» і «Барселона».

Спочатку каталонці не могли підступитися до штрафного суперників і створити гостроту біля воріт «Сосьєдаду». А ось випади номінальних господарів поля виглядали досить перспективно. Хороший момент був у Порту, котрий з меж штрафного не влучив у ворота. Загрожував воротам «блаугранас» Ісак, нанести удар якому завадив тер Штеген, що вчасно вийшов з воріт.

У середині першої половини зустрічі підопічні Рональда Кумана намацали свою гру і почали тиснути на штрафну «біло-блакитних». Постійно тримали в напрузі оборонні побудови суперників активні Брайтвайт і Дембеле. Саме датчанин взяв участь у гольовій атаці під кінець тайму. Брайтвайт зробив передачу на хід Грізманну, і після навісу француза Де Йонг точно пробив під поперечину. Забивши гол, каталонці віддали м'яч опонентам, але до перерви рахунок більше не змінився.

Другий тайм почався з неприємностей для «блаугранас». М'яч влучив у руку де Йонгу, а оскільки це сталося в штрафному «Барселони», арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Оярсабаль холоднокровно реалізував пенальті і зрівняв рахунок. Де Йонг відразу міг реабілітуватися, але все той же Оярсабаль встиг перешкодити пробити нідерландцеві з меж штрафного.

Надалі на полі точилася рівна гра з невеликою кількістю небезпечних моментів. Таким чином, гра логічно перетекла в додатковий час. Незабаром після його початку класний удар вийшов у Сальдуа, і тер Штеген в блискучому стрибку відбив м'яч з-під поперечини. Каталонці відповіли виходом 4 в 2, який завершував Дембеле, що не зумів пробити голкіпера. Вирвати перемогу для «Сосьєдаду» міг Янузай. Спочатку після його удару з гострого кута свою команду виручив тер Штеген, а потім Янузай зі штрафного влучив у штангу.

Долю путівки у фінал вирішувала серія пенальті, і тут у «біло-блакитних» справа не пішла. Футболісти «Сосьєдаду» реалізували лише два удари з 11-тиметрової позначки, а каталонці зробили на один точний удар більше. У підсумку, «Барселона» стала першим фіналістом Суперкубку Іспанії.

Суперкубок Іспанії. Півфінал.

«Реал Сосьєдад» - «Барселона» - 1:1 (по пенальті - 2:3)

Мікель Оярсабаль (51, пенальті) - Френкі де Йонг (39)

Серія пенальті: 0:0 Орхільєс (воротар), 0:0 Де Йонг (штанга), 0:0 Оярсабаль (воротар), 0:1 Дембеле, 0:1 Вілліан Жозе (штанга), 0:2 П'янич, 1:2 Меріно, 1:2 Грізманн (мимо), 2:2 Янузай, 2:3 Пуч.

Робен Ле Норман (58), Оскар Мінгеса (97) - Усман Дембеле (54)

«Реал Сосьєдад»: Алекс Реміро, Начо Монреаль, Робен Ле Норман, Андоні Горосабель (Хосеба Сальдуа, 91; Хон Орхільєс, 120), Ігор Субельдія, Мікель Меріно, Андер Гевара (Мартін Субіменді, 106), Хон Альдалур (Андер Барренечеа, 81), Александер Ісак (Вілліан Жозе, 91), Мікель Оярсабаль, Порту (Аднан Янузай, 103)

«Барселона»: Марк-Андре тер Штеген, Рональд Араухо, Оскар Мінгеса (Хуніор Фірпо, 114), Жорді Альба, Клеман Лангле, Серхіо Бускетс (Рікі Пуч, 91), Френкі де Йонг, Усман Дембеле, Педрі (Міралем П'янич, 91), Антуан Грізманн, Мартін Брайтвайт (Франсіску Трінкан, 78)

Автор: Хосе Мунуера Монтера

Стадіон «Нуево Арканхель» (Кордова, Іспанія)

РЕАЛ СОСЬЄДАД - БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Cruijff
Знову Грізманн не проявив себе в відсутність Мессі!
Що ж таке ..
Barsa_che
Поздравляю Барселону с победой над Реал Сосьедатом! Желаю Барселоне победы в финале!
Алексей Голяченко
Как же сейчас плохо быть тренером Барселоны . И без Месси. Хотя я фанат творчества другого гения нашего времени, трудно смотреть на такую Барсу