Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 14 сiчня 2021, 03:04
3550
3

КОЛЕСНІКОВ: «Ось ці мухомори вже 14 років ховають український хокей»

Якщо ФХУ не буде реорганізована, чемпіонат України буде зупинено

| Оновлено 14 сiчня 2021, 03:04
3550
3
КОЛЕСНІКОВ: «Ось ці мухомори вже 14 років ховають український хокей»
Канал 24. Борис Колесніков

Президент ХК «Донбас» Борис Колесніков розповів про ситуацію в українському хокеї:

– У грудні клуби УХЛ зробили заяву: якщо ФХУ не буде реорганізована, чемпіонат України з хокею буде зупинений. Чи почула ФХУ вимоги клубів?

– 7 з 8 клубів до цього готові. З об'єктивних причин не брав участі в цьому «Дніпро». Я не знаю, чи почула Федерація клуби. Ми побачимо це в кінці сезону.

– Ваш прогноз: на ФХУ чекають радикальні зміни або Зубко продовжить справу Брезвіна?

– Я вважаю, що у Георгія Зубка є всі інструменти для змін. І клуби готові йому допомогти. Але спостерігати як ось ці «мухомори», які вже 14 років ховають український хокей, ніхто не буде. Клуби – найбільші інвестори українського хокею. Сумарно, клуби витрачають значно більше 100 мільйонів гривень на рік. Ніколи в житті Мінспорту не дало Федерації більше 30 мільйонів. Вони обіцяли включити клуби в Виконком, але це тимчасове явище. Клуби не хочуть набридати Федерації і заважати їй працювати, клуби хочуть допомагати. Тому, вони повинні входити в Раду Федерації хокею України, а не до Виконкому. Це перше.

Друге: найголовніше завдання ФХУ – це МХЛ України. Україні потрібна МХЛ з бюджетом 25-30 мільйонів гривень, за принципом USHL – найсильнішої молодіжної ліги Америки, де батьки вже нічого не платять. Якщо у нас буде 8 клубів 17–20-річних гравців, то немає сумнівів, що через 5 років у нас буде дуже сильна збірна. Якщо не буде такої ліги, то це чиста утопія. Злі язики розповідають казки, що з 20 топових форвардів в Україні, 17 – іноземці. Так це говорить саме про рівень українського хокею. Якщо вони не можуть пробитися, так що, з ними треба підписувати контракти за паспорти? Такого не буде. Так професійні ліги не будуються. Це ж ганьба для українського хокею, а не для клубів.

Яка ідеологія цих псевдопатріотів? Візьміть гравця з українським паспортом будь-яку ціну. І що робити далі? Вони стануть краще? Ні, не стануть. В ідеалі, якщо б людей 5 грало в НХЛ, людей 10 – в КХЛ та решта – в чемпіонаті України, тоді ми збираємо 22–25 чоловік найкращих. Тоді немає сумнівів в еліті світового хокею. А в елітній лізі, крім того, що всі патріотичні почуття українських уболівальників будуть спрямовані на чемпіонат світу, де грають ще й Канада, США, Росія, Швеція, Фінляндія, для клубів тут подвійна користь. Адже крім патріотичних почуттів, хокей стає цікавим для всіх українців. Все одно, збірна України з футболу, беручи участь на чемпіонатах світу і Європи, нехай і не часто, на жаль, але грає з найсильнішими збірними в Європі. А збірна України з хокею, перебуваючи в третій лізі, не зустрічається з сильними суперниками. Якщо зараз почати зустрічатися з Канадою і США, то для нас це буде моральний удар. Тому, немає і інтересу до українського хокею.

Збірна України в еліті – це пріоритет. Але для цього потрібно пройти шлях, а не ставити за паспорт до складу. У нас є хороші гравці. Зараз в Лізі грає 8 клубів. У збірній виступає 22 людини. Якщо взяти по п'ять топових українців, то збірна повинна отримати 40 гравців. А де вони, ці хокеїсти? А якщо вони не можуть знайти роботу за межами України, тобто питання в їхній кваліфікації. І як вони поведуть збірну в еліту, якщо вони до жодного клубу не можуть потрапити? Ні до польського, ні до румунського, не кажучи вже про чеські.

Борис КОЛЕСНІКОВ: «Три українські клуби можуть виграти Континентальний Кубок»

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tеllur
Колесников молодец. Завязал с политикой и занялся спортом в стране. Спасибо ему за Евро 2012!
За его деньги провели реконструкцию в ДС Юность Запорожье. Там теперь и сборные играют!
Терминалы в Дружковке и Мариуполе, + ХК Краматорск всё равно не привлекут уже интереса к хоккею. Нужны громкие победы сборной. Но поезд ушёл, а момент упущен.
Artyom_I
В слове мухххоморы пропущены 2 буквы х
Andy Chak
ну и нафига с целой статьи делать статейки по пару вопросов, писать не о чем, спорт.юа???