Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 14 сiчня 2021, 03:01
4021
2

ПІДРУЧНИЙ: «Намагаюся не думати про те, що сьогодні могла бути медаль»

Українець здорово виступив у спринтерській гонці

| Оновлено 14 сiчня 2021, 03:01
4021
2
ПІДРУЧНИЙ: «Намагаюся не думати про те, що сьогодні могла бути медаль»
biathlon.com.ua

У спринтерській гонці на етапі Кубка світу в Оберхофі український біатлоніст Дмитро Підручний показав 7-й результат з одним промахом. З огляду на швидкість на трасі, спортсмен міг претендувати на медаль.

- Діма, чудова швидкість протягом всієї гонки і фантастичне останнє коло у твоєму виконанні. На скільки важко тобі далося сьогоднішня дистанція?

- Справді, сьогодні була чудова швидкість. Дуже класно їхали лижі. Зараз я у чудовій формі. Перше коло я їхав сам, через це і більший програш на дистанції. Хоча, зазвичай, його я стараюся почати із невеликим запасом для того, щоб на наступних колах можна було б викластися краще. На другому колі, в деякій мірі, пощастило, адже все коло їхав разом із Понсілуомою. Ми гарно попрацювали у тандемі: частину кола я їхав попереду, а частину він. Мені комфортно було з ним триматися на колі, показав непоганий час. А на останньому колі видав максимум, але тут також попалися гарні спаринг партнери (посміхається). Попереду мене їхала група спортсменів, яких я хотів наздогнати. Це було моєю цілю. Потім їхав Філіпп Хорн, який їхав перше або друге коло, на якому також показав досить хорошу швидкість, тому частину дистанції я за ним протримався. Це дало змогу відпочити на спусках, оскільки їхав за ним у спині, а на деяких підйомах потриматися за ним і не відпускати. Вже ближче до фінішу обійшов його. Коло далося важко, але з огляду на те, що я в хорошій формі, то  задоволений тим, що вдалося потерпіти і показати гарний результат.   

- Чи заважав сьогодні вітер на стрільбі?

- Була дуже важка пристрілка, тому що вітер весь час змінював свій напрямок: дув то праворуч, то ліворуч, то взагалі в обличчя. Стрільба була важкою. Не всім на лежці пощастило попасти в стабільний вітер, але мені повезло у тому плані, що він дув з одного боку. Я старався швидко відстрілятися, поки він не змінився. На стрільбі стоячи вітер вже більше давався взнаки, але промах більше мій. Занадто акуратно підійшов до першого пострілу, треба було раніше починати стріляти, адже коли я натиснув – мушка пішла з мішені і габарит на вісім годин не закрився.

- Один промах залишив тебе без медалі. Тебе це засмутило чи, навпаки, додало спортивної злості перед мас-стартом?

- Звичайно що я засмутився, але радий, що вдалося показати високий результат: сьоме місце у такій компанії і в такій щільній боротьбі, де все визначалося в секундах, - хороший результат. Особливо я стараюсь не задумуватися над тим, що ось, могла бути медаль. Назад вже нічого не зміниш (посміхається). Радію сьомому місцю, тим більше, що це сьоме місце з одним промахом.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Будник
Луч света в темном царстве
mah
""Учитывая скорость на трассе, спортсмен мог претендовать на медаль."" Так ведь и Ткаленко мог претендовать на медаль, ЕСЛИ БЫ быстрее бежал и точнее стрелял...