Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 13 сiчня 2021, 09:13
12750
8

Перші мас-старти 2021 року: де українці, де?

Денис Шаховець анонсує черговий етап Кубка світу

| Оновлено 13 сiчня 2021, 09:13
12750
8
Перші мас-старти 2021 року: де українці, де?
Global Look Press. Йоганнес Бьо

Шостий етап Кубка світу з біатлону в нинішньому сезоні мав прийняти німецький Рупольдинг, але пандемія коронавірусу внесла корективи в календар змагань, а тому майбутні гонки, як і попередні, прийматиме сусідній Обергоф.

З огляду на те, що на п'ятому етапі відразу в декількох збірних були зафіксовані спалахи коронавірусу, рішення мінімізувати пересування біатлоністів по Європі виявилося правильним. На щастя, в українській команді усі здорові, а тому, як і планувалося, склад основної збірної трохи зменшився.

Збірна України

Чоловіки: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Руслан Ткаленко, Артем Тищенко.

Жінки: Дар'я Блашко, Юлія Джима, Олена Підгрушна, Валя Семеренко, Віта Семеренко.

Якщо на п'ятому етапі Кубка світу в Обергофі знаходилися відразу 14 українських біатлоністів, то тепер їхню кількість скоротили до десяти – по п'ять чоловіків і жінок. Пов'язано це з тим, що деяких спортсменів відправили до Арбера, де на цьому тижні все-таки стартує сезон Кубка IBU.

Не знайшлося місця в основній команді Богдану Цимбалу, Тарасу Лесюку, Катерині Бех та Анастасії Меркушиній. За словами головного тренера Юрая Санітри, Цимбалу і Бех тренерський штаб вирішив надати більше стартів, щоб вони змогли розбігтися.

Лесюк і Меркушина функціонально зараз виглядають не кращим чином. З батьком Анастасії наставник домовився, що вона поки буде набирати форму на Кубку IBU і постарається вийти на пік до чемпіонату світу, який пройде в лютому. Ймовірно, в Антхольці її повернення на Кубок світу чекати не варто.


Анастасія Меркушина

А от всі інші, судячи з усього, можуть незабаром отримати ще один шанс. Юрай Санітра не виключив можливість нової ротації спортсменів. Ткаленко і Тищенко в попередньому спринті не зуміли кваліфікуватися у гонку переслідування. Якщо цього разу їм знову не вдасться проявити себе, то саме вони можуть відправитися на Кубок IBU. А замінити їх, крім уже згаданих біатлоністів, можуть й інші резервісти. Звичайно, якщо зможуть себе добре зарекомендувати в Арбері.

В основній жіночій команді, як не дивно, продовжує залишатися Віта Семеренко, яка в цьому сезоні ще жодного разу не забігла в очкову зону. Було б логічним перевести в команду Б і її, але, ймовірно, без кількох днів 35-річній спортсменці вдається залишатися в основі завдяки старим заслугам. Якщо когось із нинішнього складу жінок і відправлять в Арбер, то це повинна бути саме вона.

Наша збірна запасних цього разу не має, а тому кожен спортсмен має можливість довести свою профпридатність у спринті. Та й в естафети потраплять 80% складу. А ось остання дисципліна може пройти без українців, оскільки мас-старт біжать біатлоністи з топ-25 загального заліку Кубка світу, куди ніхто з наших не входить.

Але є ще можливість пройти в елітну гонку за другою квотою. Для цього в спринті потрібно буде потрапити до п'ятірки кращих серед тих, хто не входить у топ-25 тоталу. Шансів насправді не так вже й багато, враховуючи нестабільні виступи підопічних Санітри. Так що будьте готові до того, що в неділю гонки доведеться дивитися без особливого ентузіазму.

Решта світу

Провела точкову ротацію чоловіча збірна Німеччини. Чотириразовому чемпіону світу Сімону Шемппу цього разу не знайшлося місця в складі, як і 26-річному Лукасу Фрацшеру. Їх замінять Йоханнес Кюн і Роман Реєс.

Фрацшер в минулому спринті зупинився в одній позиції від кваліфікації в гонку переслідування, а Шемпп в персьют кваліфікувався, але очок в загальний залік набрати не зміг. Тепер на них, судячи з усього, чекають гонки Кубка IBU.


Сімон Шемпп

А ось вся збірна Болгарії взагалі залишиться без змагальної практики, бо вирушила повним складом на карантин після позитивних тестів на COVID-19. У неділю стало відомо, що заразилися коронавірусом відразу шість болгарських біатлоністів.

Чеській і японській збірним трохи пощастило, їм вдалося уникнути командної самоізоляції, бо у них знайшли лише по одному зараженому. Одиночну змішану естафету збірна Чехії пропускала, так що можна сміливо припустити, що COVID-19 у когось з пари Єви Пушкарчикової та Томаша Мікіски.

На попередньому етапі вболівальники спостерігали тотальне домінування норвезьких біатлоністів. Ймовірно, щось подібне можна буде бачити і на цьому тижні, але все ж будемо сподіватися, що прийдешній етап трохи поверне інтригу в боротьбі за Великі кришталеві глобуси. У чоловічому загальному заліку Кубка світу норвежці займають перші чотири місця, а в жіночому – перші два.

Програма етапу

13.01.2021 - 15:30 - Спринт, чоловіки
14.01.2021 - 15:30 - Спринт, жінки
15.01.2021 - 15:30 - Естафета, чоловіки
16.01.2021 - 15:45 - Естафета, жінки
17.01.2021 - 13:30 - Мас-старт, чоловіки
17.01.2021 - 16:00 - Мас-старт, жінки

Майбутній етап включає в себе три дисципліни: спринти, естафети і мас-старти. Персьютів за підсумками спринтів цього разу не буде.

У чоловіків між гонками буде по одному вихідному дню, а жінки перед масовим стартом відпочити не зможуть. Якщо пройдуть кваліфікацію, звичайно.

Транслювати гонки в Україні буде телеканал «UA:Перший», а оперативно стежити за новинами, як завжди, найкраще на Sport.ua.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 10
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
brutal2015
Непонятный и очень печальный регресс наблюдаю у Насти Мекрушиной. Завтра ей исполняется 26 лет - самый сок для биатлонистки, она должна была быть лидером нынешней сборной Украины. Но сейчас она едет на второсортный турнир с вызывающей насмешку формулировкой.
alekos59
Ну что ссуки, доруководили биатлоном, как и шестовиками, бубка, где твои ученики??? брынзак, куда просадил бабки??? Але, гараж! Бесконтрольность-рай для воров!!!
MαҜS7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tеllur
Берегут силы на Зимнюю Олимпиаду, которая аж 4 февраля 2022...
trotckij1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Василий Будник
Шансы есть. В т.ч. и на масс-старт.