Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 сiчня 2021, 15:39
99709
11

З речами на вихід. 5 футболістів Шахтаря, чий відхід з клубу ви не помітите

Sport.ua – про гравців, які можуть безболісно піти з команди Каштру нинішньою зимою

| Оновлено 08 сiчня 2021, 15:39
99709
11
З речами на вихід. 5 футболістів Шахтаря, чий відхід з клубу ви не помітите
ФК Шахтар Донецьк. Дентіньйо

Гравці, які засиділися або пересиділи, є і в «Шахтарі». Частину таких «гірники» оперативно віддають по орендах, в першу чергу в «Маріуполь». Однак і в нинішньому складі чемпіонів країни є футболісти, яким, на наш погляд, пора йти. До вашої уваги - п'ятірка гравців «оранжево-чорних», які вже (або ще) навряд чи чимось зможуть допомогти своїй команді і можуть «пакувати валізи».

Читайте також: З речами на вихід. 5 футболістів «Динамо», чий відхід з клубу ви не помітите

Олексій ШЕВЧЕНКО, голкіпер


ФК Шахтар

Бути за спиною у Андрія Пятова - не найприємніша місія. Досвідчений воротар «гірників», а останнім часом і капітан колективу, своєю впевненою грою не давав приводу тим, хто перебував у нього за спиною. Але все змінилося в нинішньому сезоні. Потихеньку, а місцями і швидко, Андрія витісняє з основного складу дуже честолюбний дублер - Трубін. А якщо так, то Олексій Шевченко відтепер лише третій голкіпер «Шахтаря», хоч і заявлений під першим номером. У заявці команди Каштру на сезон є ще відразу кілька молодих і перспективних воротарів, так що Олексію в найближчому майбутньому навряд чи світить місце в основі донеччан. Шевченку - 28 років, розквіт для голкіпера. Так що, якщо він все ще хоче грати, мати практику, потрібно шукати собі новий клуб.

Сергій КРИВЦОВ, центральний захисник


Футбол 1/2/3

Не так давно пара центральних захисників «Шахтаря» Кривцов - Матвієнко здавалася майже що ідеальною. Повільного Сергія, який відмінно грає на «другому поверсі», чудово доповнював молодий і швидкий Микола. Але в нинішньому сезоні сталося багато змін. Через травми і особливо коронавірусну хворобу пара центрбеків «гірників» постійно зазнавала змін. Матвієнко залишався і надалі провідним виконавцем захисту донеччан, будь то в центрі чи на лівому фланзі, а ось Сергій місце в основі втратив. Спочатку здавалося, що ненадовго, але після того, як на авансцену вийшов Вітао, стало остаточно ясно, що Кривцов вже навряд чи зможе пробитися в стартовий склад, адже є більш молоді Бондар, Хочолава і той же Вітао, та й Матвієнко поки що на місці. Так що Кривцов, якщо, звичайно, він хоче мати постійне місце в основі, може підшукувати собі новий колектив.

ДЕНТІНЬЙО, фланговий півзахисник


ФК Шахтар

Дифірамби йому співав сам Пеле, на Батьківщині він вважався спадкоємцем слави Роналдо, але виправдати щедрі аванси Дентіньйо в «Шахтарі» так і не зміг. Йому давали шанс і Луческу, і Фонсека, і Каштру, але бразилець максимум був лише гравцем ротації. Випадок у вигляді коронавірусної епідемії допоміг Дентіньйо опинитися в заявці відразу на два матчі проти «Реала» на груповій стадії цьогорічної Ліги чемпіонів, і зігравший у нападі 31-річний футболіст не підвів. Схоже, матчі проти «королівського клубу» стали для Дентіньйо справжньою лебединою піснею в складі донецького клубу. Прийдешньої осені у нього закінчується контракт з донеччанами, так що, якщо «Шахтар» хоче виручити за цього гравця хоч якісь кошти, його потрібно обов'язково продавати вже взимку.

Євген КОНОПЛЯНКА, фланговий півзахисник


ФК Шахтар

Свого часу «Шахтар» дуже хотів придбати цього стрімкого крайка «Дніпра». Але в підсумку віддав перевагу Тайсону. Проте, від долі не втечеш: Коноплянка з другої спроби все одно опинився в «Шахтарі». Правда, переходив в донецький клуб Євген вже в якості не висхідної зірки, а скоріше тієї, що заходить (був гравцем глибокого запасу німецького «Шальке»). По-справжньому конкурувати з Тайсоном за місце в основі нинішній Коноплянка не міг: швидкість вже не та, та й не відпрацьовує він в обороні, як того вимагає Каштру. На відміну від бразильця. Проте, таку собі, але все ж ігрову практику в складі «гірників» Коноплянка отримував. Поки не зазнав серйозного ушкодження - в матчі проти «Руху» 31-річний півзахисник пошкодив стегно і вибув до кінця першого кола. На другу частину сезону Євген вже повинен бути в строю. Але місце в основі йому навряд чи уготовано: крім Тайсона, там є ще Манор. Так що заради ігрової практики Євгену варто було б знову змінити команду...

Владислав ВАКУЛА, нападник


ФК Шахтар

Дуже талановитий футболіст, але в «тому» місці він, здається, опинився не в «той» час. Влад розкрився в складі «Маріуполя»: і нестандартною технікою, і хорошою швидкістю, і вмінням зіграти в атаці практично на будь-якій позиції. Його ангажував «Шахтар» влітку 2019-го. Першу частину сезону Вакула відіграв в оренді в тому ж «Маріуполі», а ось у другій частині чемпіонату був уже повноцінним гравцем «гірників». Але Каштру награвав його на проблемній тоді позиції правого захисника. Начебто виходило, але гравець отримав травму і вибув на тривалий час. У нинішньому сезоні Вакула провів лише два поєдинки за «Шахтар» - проти «Львова» і «Маріуполя». Результативними діями не відзначився. У Лізі чемпіонів Владислав поки що не дебютував. Схоже, Каштру поки що не бачить в цьому хлопцеві гравця основи. З огляду на те, що Вакулі тільки 21 рік, за ігровою практикою йому можна відправитися в оренду.

Оцініть матеріал
(643)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
А еще Болбат,Фернандо,Сиприано ,Хочолава!
Alex86 1
В таком стиле вполне можно было в обеих наших командах и по 1О подборку делать
tsidyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mr.Budd
Зашёл на сайт, увидел эту новость на главной и понял, что ленту новостей можно не листать))
Servicant
Может всё-таки предоставить право тренерам и хозяевам наших клубов право решать, кого им отпускать, а кого нет? Напишите лучше статью о 5 журналистах Спорт.ЮА, уход которых никто не заметит.
Robert Monroe
Сколько таких вакул Шахтер уже перемолол) Очередной молодой и талантливый, который слил карьеру, не получив и шанса.
Павлеша Павлеша
Как по мне,то пиздоватая статья. "Те кто могут уйти"!!! Бред!!!
guardian47
.Жаль Дентиньо.
Pavel Yakimovich
каштру себя пепом возомнил? как то охренел слегка от "может сыграть на любой позиции в атаке", а этот гений его правым защем наигрывает Т_Т
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил