Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 сiчня 2021, 16:57
177163
53

З речами на вихід. 5 футболістів Динамо, чий відхід з клубу ви не помітите

Sport.ua - про гравців, які можуть безболісно піти з команди Луческу нинішньою зимою

| Оновлено 06 сiчня 2021, 16:57
177163
53
З речами на вихід. 5 футболістів Динамо, чий відхід з клубу ви не помітите
ФК Динамо. Артем Шабанов

Заявочна «відомість» двох наших грандів явно перевантажена. В умовах коронавірусного футболу це позитивний момент, але для клубного бюджету - навряд чи. До того ж, деякі гравці що в «Динамо», що в «Шахтарі» явно засиділися. На наш погляд, їм пора змінити клуб, щоб отримувати більше ігрової практики.

Сьогодні - про гравців, які, на наш погляд, можуть без особливих проблем піти з «Динамо» вже в нинішнє трансферне вікно, і їхній можливий відхід не стане для команди проблемою.

Денис БОЙКО, голкіпер


ФК Динамо. Денис Бойко зіграв за «Динамо» в цьому сезоні всього один матч

Досвідчений воротар ще в минулому сезоні програв конкуренцію Бущану, і в нинішньому він не відвоював позиції. Новий динамівський тренер Мірча Луческу продовжив довіряти Георгію, і той не підвів. Крім того, вже зміцнів юний Нещерет, якого можна вважати другим голкіпером «біло-синіх». У всякому разі, в першому колі Руслан провів за першу команду більше матчів, ніж Бойко. На рахунку Дениса - лише один поєдинок в осінній частині сезону - в матчі другого туру Ліги чемпіонів проти «Ференцвароша» (2:2), який навряд чи можна вважати його бенефісом. В УПЛ в поточній першості 32-річний воротар поки не грав. І навряд чи зіграє, якщо Бущан і Нещерет будуть в порядку. Якщо Бойко влаштовує статус третього голкіпера «Динамо», то можна і далі залишатися в команді гріти лаву для запасних та лаятися з суддями і суперниками. Але якщо він все ще амбітний і «голодний» до гри, потрібно міняти команду.

Артем ШАБАНОВ, центральний захисник


ФК Динамо. Артем Шабанов провів сильний матч проти «Барселони»

Мірча Луческу в якості центрального захисника на Шабанова не розраховує. Опріч того, що на цій, «рідний» позиції можуть зіграти Попов, Забарний і Сирота (є ще і травмований Бурда), динамівський тренер задіє на центральному плацдармі швидше Миколенка, Кендзьору і навіть Караваєва, ніж Шабанова. У поточному сезоні Шабанов провів лише два поєдинки. І обидва - через відсутність через травми і хвороби гравців основи. Одну гру 28-річний захисник провів в Лізі чемпіонів - проти «Барселони» на виїзді, зігравши на лівому фланзі, другу - проти «Шахтаря» в рамках УПЛ. І якщо за перший матч Шабанов отримав схвальні відгуки, то другий провів невдало. Швидше за все, і в другій частині сезону Артем не потраплятиме в динамівську основу - Луческу і далі буде довіряти на цій позиції молодшим. Так що, якщо Артем хоче грати, йому доведеться міняти клубну прописку.

Богдан ЛЕДНЄВ, фланговий півзахисник

У «Зорі» Богдан грав важливу, якщо не ключову роль. Він міг діяти на обох флангах атаки, грати і центрального півзахисника. Також в його «відомстві» перебували практично всі «стандарти». Після повернення в рідний клуб Леднєв втратив і колишній статус, і колишні статистичні показники. Причому, що цікаво, це не той випадок, коли можна говорити, що тренер не довіряє або не дає шансу проявити себе. Шанс Леднєву Луческу давав. Але поки що молодий півзахисник не знаходить себе в «Динамо».


ФК Динамо. Богдан Леднєв (праворуч) і Георгій Цітаішвілі

В осінній частині чемпіонату України Леднєв провів шість матчів, результативними діями не відзначився. Правда, виходив виключно на заміну. Найдовше - цілий тайм - зіграв проти «Львова», в інших матчах мав в своєму розпорядженні менше часу. Грав і в матчах Ліги чемпіонів - як кваліфікації, так і на груповому етапі, але особливих дивідендів теж не здобув. Відверто кажучи, йому дійсно складно пробитися в основу, адже що на флангах півзахисту, що в центрі грають виконавці, які на даний момент сильніші. З огляду на, що Леднєву всього 22 роки, йому можна спробувати ще раз піти в оренду.

Міккель ДУЕЛУНД, центральний півзахисник

Талант з Данії переходив в «Динамо» з претензією, як мінімум, на основний склад. За словами динамівського президента Ігоря Суркіса, київський клуб «довго боровся за Дуелунда». Однак часті травми, причому дуже серйозні, фактично загубили київську кар'єру півзахисника. У нинішньому сезоні він теж частіше знаходився в клубному лазареті, ніж на футбольному полі. На його рахунку в першій частині чемпіонату України - лише два матчі з сумарним ігровим часом 53 хвилини. У поєдинках Ліги чемпіонів Луческу Міккеля не задіяв. Хоча, відверто кажучи, проблема данця не тільки в травмах - він просто не сильніше за тих гравців, які на даний момент є основними.


Динамо від Шурика

З огляду на, що Дуелунд є, за чутками, одним з трьох найбільш високооплачуваних гравців команди (поряд з Циганковим і Сидорчуком), але не підтверджує свій статус, «Динамо» доцільно продати цього гравця зараз, якщо є хоча б якісь пропозиції, поки він не піде безкоштовно після закінчення терміну угоди.

Назарій РУСИН, форвард

Що таке не щастить, і як з цим боротися - цю сентенцію якнайкраще можна перевірити на прикладі Русина. Динамівський форвард після повернення з оренди в «Зорі» нечасто, але все-таки з'являвся у складі «біло-блакитних» у минулому сезоні (відіграв 12 матчів в УПЛ, забив два м'ячі). Однак з приходом в команду Луческу Русин міцно і ґрунтовно сів на лаву для запасних. Більш того, часто навіть не потрапляв в заявку на матч. Київський Містер вперто робив ставку в якості єдиного форварда на Супрягу, а коли розчарувався в ньому, пішов уторованим шляхом Хацкевича, перекваліфікувавши в нападники Вербича. Назарія румунський тренер вперто не помічав. До всього іншого, в листопаді Русин під час двусторонки травмував ключицю і вибув на три місяці. До тренувань 22-річний футболіст планує приступити в середині лютого.


Динамо от Шурика

Але, як видно, основа «Динамо» Русину все одно не світить. На цей рахунок у Луческу інші переваги. Так що, якщо Назарій хоче отримувати більше ігрової практики (в нинішньому сезоні він провів лише один неповний поєдинок), йому, на наш погляд, знову потрібно йти в оренду.       

Оцініть матеріал
(1033)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 53
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Robert Monroe
Леднев в перспективе топчик. Датчанин тоже интересный игрок. Русин может выстрелить, но в другой команде.
Олександр Жарчинський
список як мінімум можна доповнити Андрієвським...
Ukraine Donetsk
Ну сколько еще игроков Зари должно обжечься, чтоб понять, что успешная игра в Заре =/= основе ДК. Очень жаль, что и дк игроки не нужны и зарю ослабили...
Elblanko
Віддайте русина в бєльгію, побачите що з того вийде.
Ilya
Надеюсь у Леднева есть вариант с другим клубом, игрок то хороший.
Остальные, то даже потерей сложно назвать.
Алексей Голяченко
Статья в стиле: пища для кротов. Вон сколько уже выползло внизу
shoko
Кроме Бойко, всех в Зорьку весной и будет всем хорошо А Бойко куда-нибудь на Кипр доигрівать,в Турцию уже не возьмут..
Sauron
По Ледневу и Дуэлунду не все так однозначно.
Еще могут выстрелить.
roman75zpr
Ни себе, ни людям (Заре)
elfin folomkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Исходя из стиля описания, то так можно 2/3 состава описать запросто
Trasher311987
Шепелев Караваев еще
Viktor Krichevskii
С центр напад трудно....Беседин не знать как сейчас...а Супряга пока разочарование...Ну за Днепр пару раз замкнул...а так не видно прогреса...тупичок
Kevko
С Ледневым не стоит спешить. У него есть потенциал
sanchos78
Наверное согласен,особенно Шабанова гнать ссаными тряпками.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Hemingway
На кожну позицію треба мати по 2-4 футболіста. Якщо вони не грають то це не означає що вони не приносять користі команді.
І між іншим загальна вартість всіх цих футболістів 10 лямів.
polesse2000
Леднев, Андриевский просто разочарование Русин, Шабанов, Кендзьора, Супряга продавать, Дуэлунд дать больше игровой практики и посмотреть, странно почему он такой хрустальный.
axylinam
Пять человек-это очень скромно,даже если уйдёт 15,результат будет тот же,состав нужно менять кардинально
Павел Рева
Согласен с автором, на 80%. Я считаю Дуэлунд из-за травм не раскрылся, в перспективе может быть основным и ведущим игроком. По всем остальным, можно смело избавляться.