Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок англійської ліги
| Оновлено 07 сiчня 2021, 11:15
7601
6

Манчестер знову «блакитний». Сіті обіграв Юнайтед на шляху до фіналу Кубка

У вирішальному поєдинку за трофей на колектив Гвардіоли чекатиме «Тоттенхем».

| Оновлено 07 сiчня 2021, 11:15
7601
6
Манчестер знову «блакитний». Сіті обіграв Юнайтед на шляху до фіналу Кубка
twitter.com/ManCity

Украй важкий відрізок сезону, який в Англії прийнято називати «boxing day», вдалося пройти командам з Англійської Прем'єр-ліги на стику двох років. Хтось впорався з завданнями на високому рівні, хтось провалився, проте, незалежно від досягнутих результатів, кожна з команд отримала можливість взяти невеликий перпочинок в офіційних поєдинках після цього періоду. Стосувався цей приємний бонус далеко не кожного. Із огляду на майбутній чемпіонату Європи-2020, календар у 2021 році буде тільки ущільнюватися, тому утворений проміжок вільного часу для учасників кубкових змагань в англійському футболі швидко втратив цей статус.

Кубок Англійської ліги вже дізнався ім'я свого першого фіналіста напередодні – ним став лондонський «Тоттенхем», який на своєму полі з рахунком 2:0 обіграв представника Чемпіоншипа – «Брентфорд». А ось команду, яка спробує стати на заваді Жозе Моуріньо завоювати свій перший трофей зі «шпорами», ще потрібно було дізнатися по ходу легендарного дербі Манчестера, 183-й епізод якого проходив на полі «Олд Траффорд».

Навіть незважаючи на той факт, що перший тайм звітної зустрічі так і завершився без забитих у рамках правил м'ячів, гра виглядала на зовсім іншому за якістю рівні, у порівнянні з попереднім протистоянням між цими командами (0:0). Лише за перші п'ять хвилин командам вдалося двічі вразити ворота один одного, але у помітному поспіху Рашфорд і Гюндоган потрапляли в офсайд під час своїх ривків у фінальних стадіях атак. На цьому стартові пориви себе не вичерпали, а Бруну Фернандеш і Кевін де Брейне підключили до позиційних атак далекобійну артилерію. Бельгієць до голу був ближчим – влучив різаним ударом із носка в лівий каркас воріт на 13-й хвилині.

Темп поєдинку лише в середині першого тайму поступово почав сходити нанівець. Команди перебудувалися під боротьбу у центральній лінії, але занадто легко погоджувалися з домінуванням однієї зі сторін. Спостерігати за шаховою партією від Сульшера і Гвардіоли ми вже звикли в цьому сезоні, але на цей раз надію давала перспектива гарантованого визначення найсильнішого в момент фінального свистка арбітра Мартіна Аткінсона.

У другому таймі команди не стали обмежувати себе в атакуючих поривах, продовживши загострювати ситуацію вже з перших хвилин. Миттєва неуважність під час штрафного суперників у лівому фланзі обернулася для «Юнайтед» великими проблемами вже на 50-й хвилині. Фоден подав зі стандарту, а Стоунз зумів проштовхнути м'яча під дальню штангу. Гості володіли ситуацією в той момент, тому тиск з їхнього боку призвів до цілком закономірного взяття воріт.

У «Червоних дияволів» із голом у відповідь виникли серйозні труднощі. Прямих погроз воротам Стеффена колектив Сульшера в позиційних атаках практично не створював, а стандартні положення легко перекривалися грамотної опікою з боку опонентів. При цьому, «городяни» на легких ногах спокійно виходили в контратаки, що й привело їх до чергового успіху за сім хвилин до кінця основного часу. Зароблений кутовий у правому фланзі де Брюйне подав на ближню, а Ван-Біссака невдало виніс м'яча прямісінько на ногу Фернандіньо, який стояв у півколі біля штрафного. Бразилець пробив у лівий нижній кут, встановивши кінцевий рахунок у дербі.

Повний ігровий час на футбольному полі в цій грі провів українець Олександр Зінченко, якому, на жаль, не вдалося відзначитися результативними діями, проте в обороні гравець «місячних котів» відіграв без нарікань.

Таким чином, у фінальній грі за право на полі легендарного «Вемблі» підняти над своєю головою Кубок Англійської ліги сезону-2020/21 зіграють лондонський «Тоттенхем» і «Манчестер Сіті». Для «Манчестер Юнайтед» шлях у цьому турнірі підійшов до кінця за крок до вирішального протистояння.

Кубок Англійської ліги. Півфінал.

«Манчестер Юнайтед» – «Манчестер Сіті» - 0:2

 Стоунз, 50, Фернандіньо, 83

 Фред, 70, Шоу, 90+1  – Фернандіньо, 48, Канселу, 78

«Манчестер Юнайтед»: Хендерсон – Шоу, Ліндельоф, Магуайр, Ван-Біссака – Фред (ван де Беек, 87) – Мактоміней (Грінвуд, 75), Погба – Фернандеш – Рашфорд, Мартіаль.

«Манчестер Сіті»: Стеффен – Зінченко, Діаш, Стоунз, Канселу – Гюндоган, Фернандіньо – Фоден, де Брюйне, Марез (Родрі, 79) – Стерлінг.

Арбітр: Мартін Аткінсон (Лідс, Англія).

Стадіон: «Олд Траффорд» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 11 (2) – 12 (4)
Кутові: 4 – 4
Оффсайди: 3 – 3.

МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД-МАНЧЕСТЕР СІТІ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -1°C

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 50
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Реал після гри з Ман Сіті підготував для Луніна контракт з важливою опцією
Футбол | 20 квітня 2024, 00:43 1
Реал після гри з Ман Сіті підготував для Луніна контракт з важливою опцією

В українського воротаря наразі чинна угода до 2025 року

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Орест Орищишин
Круто Ман.Сіті, Зіна молодець хороша гра. Успіхів команді у фінвлі
POWER
МЮ ничего не мог создать! Зина молодец!
Алексей Голяченко
Посмотрим кто сейчас в тренди Маур или Гвардиола
Trollface
Голубые не только Ели но и Пили.