Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 07 сiчня 2021, 04:08
10256
7

Лідер проти чемпіона. Ювентус завдав Мілану першої поразки в чемпіонаті

Туринський клуб здобув перемогу на «Сан-Сіро»

| Оновлено 07 сiчня 2021, 04:08
10256
7
Лідер проти чемпіона. Ювентус завдав Мілану першої поразки в чемпіонаті
twitter.com/juventusfc

До центрального поєдинку 16-го туру «Мілан» підійшов на чолі турнірної таблиці і без поразок. А перемога в протистоянні з «россонері» для підопічних Андреа Пірло була критично важлива, адже туринці відставали від першого місця на цілих десять очок. Таким чином, в поточному турнірі «Ювентус» - аж ніяк не головний претендент на Скудетто.

Відразу після стартового свистка гості почали намагатися встановити контроль над м'ячем, і вже на 2-й хвилині вони створили першу загрозу воротам. Дібала не реалізував відмінний шанс, від лінії воротарського не зумівши завдати сильного удару з льоту. «Россонері» з відповіддю зволікати не стали. Захисники «Юве» у власному штрафному «подарували» м'яч Бентанкуру, після удару якого реакцію продемонстрував Щесни.

Освоївшись на полі і придивившись до суперників, «чорно-білі» різко підвищили темп і змусили футболістів міланського клубу сконцентруватися на захисних діях. Вдосталь проблем обороні «россонері» доставив Федеріко К'єза. Спочатку він з центру штрафного влучив у штангу, а потім скористався ювелірною передачею п'ятою від Дібали і точним ударом в дальній кут відкрив рахунок у матчі.

Надалі суперники проводили обопільні атаки, намагаючись не затримувати м'яч в центрі поля. У «Мілана» двічі на ударній позиції опинявся Леау. У першому епізоді португальцю трохи забракло влучності, а потім свою команду виручив Щесни. Міг ще в першому таймі оформити дубль К'єза, який з-за меж штрафного майданчика пробив нехитро для Доннарумми. А перед перервою господарі зрівняли результат. Леау зробив ривок лівим флангом і поперечною передачею виклав м'яч під удар Калабрії, котрий відправив футбольний снаряд у «дев'ятку».

Друга половина зустрічі почалася з небезпечного удару Далота і чергового сейву у виконанні Щесни. «Чорно-білі» поступово заволоділи територіальною перевагою, і друге взяття воріт «Мілана» спорудили все ті ж Дібала з К'єзою. Пауло знову асистував партнерові, а Федеріко від лінії штрафного майданчика пробив точно в кут.

Крапку в матчі поставили футболісти, що з'явилися на полі з лави запасних. Кулусевскі увірвався в штрафний і відпасував м'яч на Маккенні, який з лінії воротарського не схибив. Після цього питання про переможця протистояння було практично зняте.

«Мілан» програв, але залишається на вершині турнірної таблиці Серії А. «Ювентус» же показав високий клас і значно поліпшив свої позиції.

Чемпіонат Італії. 16-й тур.

«Мілан» - «Ювентус» - 1:3

Давиде Калабрія (41) - Федеріко К'єза (18, 62), Вестон Маккенні (76)

Алессіо Романьолі (90) - Родріго Бентанкур (60), Данило (73)

«Мілан»: Джанлуїджі Доннарумма, Тео Ернандес, Алессіо Романьолі, Симон К'єр (П'єр Калюлю, 81), Діогу Далот (Деніел Мальдіні, 81), Давиде Калабрія (Андреа Конті, 81), Франк Кесс'є, Йенс Хауге (Браім Діас, 67 ), Хакан Чалханоглу, Самуель Кастільєхо (Лоренцо Коломбо, 87), Рафаел Леау

«Ювентус»: Войцех Щесни, Данило, Маттейс де Лігт, Леонардо Бонуччі, Джанлука Фработта (Меріх Демірал, 87), Аарон Ремсі (Федеріко Бернардескі, 74), Родріго Бентанкур (Артур, 74), Адрієн Рабьо, Федеріко К'єза (Деян Кулусевскі, 63), Пауло Дібала (Вестон Маккенні, 64), Кріштіану Роналду

Арбітр: Массіміліано Ірраті

Стадіон «Сан-Сіро» (Мілан, Італія)

МІЛАН - ЮВЕНТУС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Michael Savchyn
Мілан тепер страшно ослаблений - п'ять провідних гравців травмовані або на поновленні
andre_lui
Жаль конечно, но второй тайм за сеньорой однозначно.
Роман Порывай
Кто эту статью писал?) 1) "Защитники «Юве» в собственной штрафной «подарили» мяч Бентанкуру, после удара которого реакцию продемонстрировал Щесны."
2) "Освоившись на поле и присмотревшись к соперникам, «черно-белые»..."
Ощущение, что игроки Юве хорошо погуляли на праздниках. Сперва Бентанкур из Юве лупит по своим воротам...видимо "не присмотрелся") А уж потом только игроки Юве "присмотрелись")
Yura Юрий
Блин, Шахтер в Италии на последнем месте, позор