Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 25 грудня 2020, 17:50
6537
0

8 зірок UFC, тіла яких назавжди змінили травми

Оглядач Sport.ua - про найстрашніші пошкодження, які бійці отримували в промоушенї

| Оновлено 25 грудня 2020, 17:50
6537
0
8 зірок UFC, тіла яких назавжди змінили травми
twitter.com/ufc. Нейт Діас

Сказати, що ММА - це вид спорту, який може привести до травм - буде сильним применшенням. Часті травми притаманні будь-яким єдиноборствам, багато з них заживають без будь-яких наслідків, але є такі пошкодження, які служать постійним нагадуванням про пережиті «війни» в клітці.

Тіла цих восьми хлопців понесли непоправну шкоду в гонитві за славою в змішаних єдиноборствах.

Нейт Діас

Нейт і його старший брат Нік - одні з найбільш пам'ятних бійців в ММА. У Нейта над правим оком давно утворилася рубцева тканина, через що воно кровоточило практично у всіх поєдинках.

Хоча постійний червоний колір обличчя підсилює любов фанатів до Нейта, кров заливає бійцеві очі, тим самим погіршуючи видимість під час бою. Розсічення в останньому бою Діаса на UFC 244 проти Хорхе Масвідаля привели до того, що бійця зі Стоктона зняли з поєдинку, як тільки він почав набирати обертів.

Бас Руттен

У 1999 році Руттен звільнив титул UFC у важкій вазі, щоб опуститися на категорію нижче і стати першим чемпіоном UFC у двох дивізіонах. Однак під час тренувального процесу він травмував шию, і це стало причиною того, що він був змушений зав'язати зі спортом.

У наступні роки защемлення шийного нерва привело до атрофії його правої руки, на протязі довгого часу він не міг підняти цією рукою нічого, що важило понад 3 кг. Але в 2013 році він переніс успішну операцію і з тих пір його рука пішла на поправку. Руттен зумів наростити багато м'язів на правій руці, але до сих пір його верхні кінцівки помітно відрізняються за розміром.

Рорі Макдональд

У 2015 році на UFC 189 Макдональд отримав бій проти чемпіона в напівсередній вазі Роббі Лоулера, що в підсумку вилилося в нещадну бійку епічних масштабів. Перед фінальним раундом канадський претендент вів на суддівських записках, однак Лоулер знайшов в собі сили, щоб фінішувати суперника.

В ході війни ніс Макдональда був повністю роздроблений. Надалі ця частина тіла Рорі неодноразово ламалася, йому знадобився майже рік на те, щоб залікувати травму. Проте, ніс продовжив підводити його в боях.

Андерсон Сілва

У 2013 році на UFC 168 Андерсон Сілва безуспішно намагався повернути титул в середній вазі, програвши Крісу Вайдману в реванші. Якщо у першому бою американець нокаутував «Павука», то цього разу все завершилося для Сілви ще гірше.

У другому раунді один з лоукіків бразильця був заблокований Вайдманом, в результаті чого нога бійця, який бив, зламалася жахливим чином. Сілва в результаті повернувся в октагон, пройшовши довгий реабілітаційний шлях, але він уже ніколи не був чемпіоном, що вселяє страх, і перелом ноги зіграв у цьому не останню роль.

Марк Коулман

Член Залу слави UFC Марк Коулман ставав переможцем двох турнірів-одноденок UFC, завойовував пояс UFC у важкій вазі і вигравав престижну Гран-прі PRIDE у відкритій вазі. Він би міг домогтися більшого, якби не травми, які в кінцевому підсумку змусили його піти зі спорту в 2010 році.

Здоров'я Коулмана продовжить погіршуватися навіть після завершення бійцівської кар'єри, і в 2017 році він перенесе пару операцій з протезування тазостегнового суглоба. На щастя, операції пройшли успішно і дозволили йому повернути мобільність.

Майкл Біспінг

У 2013 році на UFC on FX 7 майбутній чемпіон UFC у середній вазі Біспінг був нокаутований хайкіком у виконанні Вітора Белфорта. Цей удар призведе до відшарування сітківки лівого ока британця, пізніше Біспінг розповість, що з того моменту він майже повністю втратив зір цим оком. Надалі йому доведеться обманювати лікарів під час медоглядів.

Проблеми із зором приведуть до того, що в 2018 році Біспінг піде у відставку. У жовтні 2019 року Біспінг під час свого подкасту Believe You Me шокує всіх, діставши з голови протез лівого ока.

Євангеліста Сантос

У 2016 році колишній чоловік Кріс «Кіборг» Жустіно Євангеліста Сантос - також на прізвисько «Кіборг» - підпише контракт з Bellator, уже будучи далеким від свого піку. Протягом менш ніж двох місяців Сантос проведе три бої під егідою Bellator, і після цього більше вже ніколи не вийде в клітку.

На лондонському івенті Bellator 158 місцевий суперпроспект Майкл Пейдж коліном у стрибку відправить бразильця в один з найжорстокіших нокаутів в ММА. «MVP» зламає череп супернику, прогнувши його лоб всередину. Через страшної травми Сантосу доведеться перенести операцію, і лікарі вставлять йому титановий імплант.

Не дивно, що після такого «Кіборг» Сантос покине змагальний спорт.

Гері Гудридж

Легенда UFC і PRIDE Гудридж за свою спортивну кар'єру зазнав занадто великої шкоди. Переможець турніру UFC 8 в ММА і кікбоксингу в сумі 24 рази програвав нокаутом і ще більше струсів мозку отримав на тренуваннях.

Після відходу зі спорту в 2010 році у Гудриджа діагностували дегенеративне слабоумство, форму хронічної енцефалопатії і з тих пір його стан тільки погіршується.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.