Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 грудня 2020, 18:35
8866
4

Канело прекрасний. Сміт так і не зміг прицілитися, незважаючи на переваги

Сміт розчаровує, Альварес дивує - в рецензії Льва Кравціва

| Оновлено 20 грудня 2020, 18:35
8866
4
Канело прекрасний. Сміт так і не зміг прицілитися, незважаючи на переваги
twitter.com/DAZNBoxing

Сауль Альварес знову переміг. Після поразки Флойду Мейвезеру він і йде без поразок, і майже ніколи не викликає питань з приводу суддівських рішень. Альварес - беззаперечний лідер Р4Р. Приходить у вагу, прибиває там чемпіона, забираючи його пояси, йде по своїх справах.

Ніякої конкуренції і суперництва ми не побачили, не дивлячись на величезну різницю в антропометрії між Канело і Каллумом Смітом.

Альварес чітко знав, що буде відбуватися і як потрібно діяти

Незважаючи ні на різницю в габаритах, ні на те, що ця вага зручна для Сміта, Канело відразу ж пішов вперед. Не понісся, не побіг, а пішов, як господар рингу, який знає, що точно дістане опонента.

Різниця в розмаху рук більше, ніж в десять сантиметрів, абсолютно не бентежила Альвареса. Він якісно джебив і робив це навіть краще за височенного опонента. Точність, холоднокровність і впевненість у своїх силах - основний шлях до перемоги для Канело.

З кожним раундом Сауль включався все більше, а удари проходили дедалі частіше. Взагалі, з перших секунд поєдинку, як і завжди останнім часом, Альварес не намагається перепрацювати суперника у воркрейті або перебомбити на зручній дистанції. Канело спокійно переслідує суперника, роблячи ставку на точність і силу удару. Що з першим, що з другим проблем не буває, а у випадку зі Смітом - тим більше.

Каллум став задкувати, працювати на відходах і приймати. Не можна сказати, що Сміт не намагався. Він працював джебом - в основному, повз. Пробував ловити суперника на відтяжці, пробиваючи після неї правим - мимо (в більшості випадків), а якщо влучав, ніякого ефекту це не мало. Намагався бити лівий боковий - те ж саме, що і з правим прямим. І це ті удари, які валили у цій вазі хлопців, коли Канело лише замислювався про якісь переходи. Трималка у Сауля на якомусь міжгалактичному рівні.


twitter.com/DAZNBoxing

Після середини бою Альварес ще більше перейшов на силові удари. Дистанцію він намацав, у відповідь все летіло або повз, або в блок, або прилітало, але не так, щоб лякатися. Сауль почав працювати серіями, насипати по поверхах, притискати суперника до канатів. З кожною трихвилинкою ставало все більш зрозуміло, що Каллум закінчився в той момент, коли зрозумів, що його удар тут не працює. Чомусь - вміння тримати удари від Сауля, напевно, ніколи не перестане дивувати і викликати у фанатів питання про те, від природи воно чи отримано незаконним способом.

У дев'ятому Канело розійшовся: точні влучання, тиск, ухили практично від усіх контрвипадів. Каллум взагалі не міг влучити. Викидав свої фірмові заготовки - повз. Знову викидав - прилітало по дотичній. Альварес - не найбільш крутий боксер на ногах, але в захисті корпусом і збивами - справжній геній. До кінця раунду у Сміта був розбитий ніс і виглядав він украй непривабливо. Питання про те, що, можливо, варто зняти хлопця з бою, точно повинен був стояти в куті. Але він не піднімався, і британець продовжив.

Чемпіонські раунди - нічим не краще. Альварес насипав, Сміт приймав і теж дивував трималкою. Ковальов після такого розсипався, а британець навіть намагався відбиватися. Нехай все йшло в молоко.

Відмінний бій від Сауля, досить посереднє шоу від Сміта. Ми знову побачили лідера Р4Р в дії і переконалися в мінусах Каллума. Абсолютно заслужена розгромна перемога за очками і відразу два пояси в старій-новій категорії для мексиканця. Хлопець штампує історичні досягнення, але ж йому всього тридцять років.

Хтось взагалі може перемогти Альвареса?

Цілком логічне запитання, враховуючи, що Сауль програвав востаннє в 2013 році. Тоді він ще був молодим і недосвідченим, а Флойд видав чудовий перфоманс, залишивши Альвареса не при справах.


twitter.com/DAZNBoxing

Так, Сауля можна перемагати. Точніше, можна намагатися перемагати, не виглядати так погано, як всі останні опоненти і, можливо, домогтися потрібного собі, а не Альваресу, результату. Але для цього треба не гратися з Канело в бокс. В інтелектуальній боротьбі в рингу він зараз переграє практично будь-кого. Як тільки починаються позиційні війни, суперник відхоплює в десятки разів більше, ніж віддає.

З Альваресом потрібна хороша робота ніг, високий темп і постійні пересування. Уміння протидіяти його методичному тиску за рахунок своєї роботи ніг. Уміння працювати агресивним другим номером. Уміння переносити важкі влучання, які точно будуть в бою з Саулем.

Хто б це міг зробити в суперсередній? Так, мабуть, ніхто. Сміт був одним з найсильніших чемпіонів тут. Біллі Джо Сондерс і Каллум Сміт хороші на ногах, але навряд чи до такого ступеня, щоб ставити Альвареса в глухий кут всі дванадцять раундів. Розраховувати на те, що хтось вимкне Сауля - це сподіватися на те, що за тобою, хто сидить в офісі, все ж прийде Містер Сміт і забере з Матриці.

У напівтяжах кандидатів на перемогу аж двоє - Артур Бетербієв і Дмітрій Бівол. Другий вміє в рингу багато. Він і вдарити може, і порухатися, і взагалі досить технічний боксер на межі з нудьгою для багатьох глядачів. Але це зараз не має ніякого значення.

Бетербієв просто потужний. Він вкрай сильний фізично, вкрай сильно б'є з обох рук. Технічно, звичайно, він не переграє Альвареса, але йому це і не потрібно. Якщо Артур набере обертів, боляче і важко стане кому завгодно. Тим більше, невеликому Канело.

І що далі?

Звичайно, знову в напівважку вагу Сауль не полізе. Принаймні, найближчим часом. А навіщо? Пояс він там отримав, чемпіона нокаутував. Навіть в суперсередній у нього більше сенсу залишатися, ніж йти знову вгору - туди, звідки тільки пішов.


twitter.com/DAZNBoxing

Тут все буде залежати від наступного суперника. І Канело, і Головкін заочно погодилися, що готові побитися і втретє. Поки рахунок на користь Альвареса: нічия і перемога Сауля. Головкін в останньому бою був хороший, хоч і суперник досить посередній. Рухався, думав, підтримував темп, заряджав. Так, не вимкнув Шеремету з удару, але Геннадій взагалі останнім часом не робить ставку на один удар, а свій бокс знову повернув на рівень, за яким приємно спостерігати.

У його перемогу над Саулем поки не дуже віриться, але Головкін рухається в правильному напрямку. Боксер із таким стилем може створити Альваресу безліч проблем. Тим більше, якщо доведеться знову спускатися в середню вагу.

Але, судячи з коментаря після бою, Канело згоден і залишитися в суперсередній. Його цікавлять ще пояси і статус абсолюту, так що все буде залежати від інших чемпіонів. DAZN точно захоче побачити бій з Головкіним, але з огляду на їхні відносини з боксером, вимагати вони вже нічого не зможуть. Доведеться домовлятися.

Але навіть поєдинки зі Смітом або Сондерсом цікаві. Нехай і не є настільки грошовими та захоплюючими, як третя битва проти Головкіна.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yura Юрий
Вот если бы с Мейвезером зарубились опять..а то все не то
RoNIkyo
Так з Матриці забрав не містер Сміт, а Морфеус.
JohnNeuman
Так почему ему с Кроуфордом не подраться или со Спенсом?