Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кроссфіт
| Оновлено 17 грудня 2020, 20:38
846
0

7 причин, чому підприємцю варто займатися системно спортом

Тренування терпіння і очікування результатів

| Оновлено 17 грудня 2020, 20:38
846
0
7 причин, чому підприємцю варто займатися системно спортом
medium

Бізнес - це поєднання війни і спорту
Андре Моруа


Системний підхід - це спосіб правильної і регулярної організації свого часу і діяльності, метою якого є максимум.

Де можна застосувати системний підхід? Практично в будь-якій сфері життєдіяльності людини. Маючи серйозний підхід до проблеми/задачі/цілі, людина доводить почате до кінця, в результаті чого насолоджується плодами свого успіху.

Застосувавши системний підхід в спорті, ви без особливих зусиль зможете домогтися того ж і в бізнесі. Тільки наявність систематизації гарантує встановлення міцного фундаменту майбутнього успіху. Візьмемо школяра: комплексно підходячи до навчання, він отримає оцінку "відмінно", що спричинить гордість за себе, а потім - подальший упор на освіту в цілому.

Привчивши себе до спорту, ви автоматично переключаєте свою продуктивність на бізнес/вивчити щось нове/саморозвиток/звичайні завдання/обов'язки по дому/сім'ї і т.д. Так, виробляється цілеспрямованість дій на конкретно поставлені цілі.

Зі статті ви дізнаєтеся 7 основних причин заняття спортом підприємцю і до чого це призведе; які якості опановує людина в режимі регулярності тренувань; як працює командна тренування в становленні "стійкого" характеру; навчитеся бути конкурентоспроможними і перемагати по життю за допомогою спортивних тренувань.

Тренування самодисципліни
"Володіти собою - найвища влада", - Луцій Анней Сенека "Листи".

Будь-яке досягнення людини вимагає особливих зусиль, а не "помаху чарівної палички". Успіх кожного підприємця залежить від самодисципліни. Виступає це аксіомою або як "Отче наш" - це вибір за кожним. Одне точно - самодисципліна вчить людину доводити почате до кінця, незважаючи ні на що.

Розвиваючи в собі це якість, незабаром вона стане звичною справою. Складні справи не викликатимуть неприємних відчуттів, а рутина не стане причиною закинути мрію.

7 основних причин заняття спортом:

Спорт - це крок назустріч своїм страхам.
Почавши одне тренування, від якого ви отримуєте кайф, ви ніколи вже не зупинитеся на півдорозі в будь-якій життєвій ситуації. Пам'ятаєте фразу: "Апетит приходить під час їжі", тому інтерес і мотивація незабаром тільки зростатимуть з ще більшим запалом.

Спорт вчить не залишати на завтра те, що можна зробити сьогодні.
Мета не досягається від зміни вашого настрою / бажання, і тим більше ліні. Необхідність відповідально підходити до виконання будь-яких завдань сьогодні - основне правило в спорті. Завтра - єдина дата в календарі невдахи.

Спорт не любить виправдань.
Фрази "не вмію", "не виходить", "це не моє" і тд - це відмовки ледарів, які хочуть прийти на все готове (іноді це виглядає як маніпуляція під виглядом заклику про допомогу). Завершіть розпочате зі словами "я зможу", і у вас реально вийде просунутися далі.

Спорт загартовує характер.
Виховуючи в собі "стрижень", ви перестанете звертати увагу на хейтерів або людей, які не вірять в вас. Головне самому вірити в себе, адже оточуючих ви не зможете викреслити зі свого життя (тим більше, якщо це хтось із ваших близьких). Найчастіше люди виявляють скептичне ставлення, коли самі зазнали невдачі. Але не факт, що у вас трапиться те ж саме.

Спорт-це сфера експериментів і спроб.
Як то кажуть: "Не спробувавши - не взнаєш". Відступивши одного разу від мрії, будете життя лікті кусати про втрачену можливість (якщо дістанете).

Спорт не дозволяє витрачати час даремно.
Піддавшись спокусі, ви не доведете справу до кінця, а лише втратите свою цілеспрямованість.

Спорт не дозволяє опускати руки в момент невдачі.
Суть регулярних тренувань в тому, що ви самі виховуєте в собі лідерські якості, терпіння, посидючість. Кожен раз, доводячи тренування до кінця, ви "програмуєте" свою свідомість йти тільки вперед. "Закони" навколишнього світу такі, що невдачі в житті зустрічаються набагато частіше, ніж везіння. Але роль удачі - не є ключовою. Не відступати, намагатися знову і знову - ось, що є головною відмінною рисою підприємця і різноробочого.

Налаштовуйтеся на хвилю позитиву. Якщо сьогодні до вас світ повернувся спиною, не виключено, що завтра він "прогнеться під вас".

Тренування терпіння і очікування результатів
Чому так часто порівнюють успіх в спорті з успіхом в бізнесі? Все просто - ці сфери тотожні в своїй спрямованості. Бізнес запозичує у спорту деякі принципи, і навпаки, спорт адаптує/підлаштовує під себе різні рішення/методи/ідеї для вибудовування внутрішньої моделі управління. В результаті формується логічний ланцюжок: цілі - наполеглива робота - успіх.

"Все людське вміння не що інше, як суміш терпіння і часу", - Оноре де Бальзак

Терпіння - це вміння чекати. І спорт, і бізнес вимагають спокою і самовладання. Адже від вашої витримки і виваженості залежить правильність прийнятих рішень.

Терпляча людина більш адекватно дивиться на себе, навколишній світ і розсудливо може оцінити громадську думку. Такий мудрий і рішучий настрій дозволяє обдумано врахувати всі "за"/"проти", ризики, провести аналіз/тактику дій (своїх і конкурентів).

Тренуватися за програмою або з тренером?
Будь-яку людину можна вивести в лідери або прищепити ці якості. Для цього і потрібен персональний наставник/тренер.

Тренеру важливо зрозуміти цілі, які ви ставите перед собою. Далі він підлаштує програму тренувань під вас, твердо знаючи, яким способом можна її реалізувати.

Професіоналізм вашого наставника має широкий погляд на підбір методики тренувань/внесення коректив так, що ви не відчуєте виснаження//бажання закинути справу, займаючись спортом.

За допомогою тренера ви купуєте такі спортивні навички:

  • постійна взаємодія з людьми, мотивує зробити кожен раз краще або більше;
  • формування і розвиток фізичної підготовки;
  • вироблення навички правильності виконання техніки вправ ...
  • Підвищена увага тренера до фізичного розвитку вашого тіла, поступово підвищує і витривалість.

Успіх залежить від перемог і поразок, при дотриманні відповідальності і балансу в життєвих ритмах.

Командна робота - тренування згуртованості і лідерства
Бути командою - значить спільними зусиллями добиватися успіху. Командний гравець - людина, яка вміє відповідально працювати на загальне благо, вміє взаємодіяти з людьми, взяти на себе частину обов'язків в боротьбі за першість своєї команди.

Команда - це як "п'ять пальців однієї руки": поки вони разом - вони непереможні; кожен гравець відповідає за результат.

Системний підхід команди до виконання завдань, призводить до грамотної побудови і розстановки планів/пріоритетів/стратегій.

Самовіддача, усвідомлення спільної мети і завзятість - складові успіху будь-якого бізнесу; а успіх ще більше об'єднує.

Згуртовану команду не лякають "форс мажорні" обставини, оскільки достатня кількість різних видів рішень і наявність базової самостійності, дає перевагу в грамотному веденні "ділової" гри.

Ніхто з нас так не розумний, як всі ми разом.

Спорт виступає тут як "тренера" ​​цілеспрямованості, наполегливості, сили волі, навичок вирішення проблем і тд.

Тренування - як робота на максимальному навантаженні
"Забійне" тренування перетворює людину на "вичавлений лимон". Тому тренувальний процес повинен бути комфортним. Ніхто не заборонить пробігти/віджати більше, ніж дозволить вам ваш організм. Важливо пам'ятати, що максимально виснажливе тренування призводить до поганого самопочуття і небажання далі займатися спортом.

Краса повинна бути здоровою.

Помірна тренування дає можливість швидше відновити витрачену енергію і сили, підвищить імунітет, подарує гарний настрій.

Все залежить від вашого організму. Те, з чого ми складаємося і як воно функціонує, сприяє зміні наших зовнішніх форм. Розбіжності думки з вашим фізичним нездужанням не приведе до бажаного результату.

Цей момент стосується і підприємницької діяльності. Викладаючись на повну, ви не залишаєте собі шансу на здоров'я.

Тренування режиму і харчування
Кожна людина має свою мету / мрію. Залежно від наших запитів тренувальний процес теж буде відрізнятися.

У будь-якому тренуванні важливий комплексний підхід: дотримання режиму занять спортом та правильного харчування. Чому харчуватися правильно так важливо?

Контролюючи свій щоденний раціон, ваш організм в повній мірі отримає необхідні йому інгредієнти для подальших більш ефективних тренувань.

Правильний різноманітний раціон не набридне, як і оптимально-послідовне збільшення інтенсивності тренування. Харчування і спорт-два елементи, які відповідають за забезпечення життєдіяльності нашого організму.

Оскільки і меню, і режим тренувань залежать від індивідуально-фізіологічних особливостей людини, то консультація персонального тренера необхідна.

Йдучи рука об руку з правильним харчуванням і регулярними фізичними навантаженнями, вибудовуються принципи здорового способу життя. Якщо зі здоров'ям все добре, то дійти до мети не складе особливих труднощів.

Висновок. Здатність перемагати конкурентів
Життя людини - це суцільний змагальний процес: починаючи з дитинства, бігаючи наввипередки з татом до кнопки ліфта, і зрілому віці - конкурентна боротьба в бізнесі за першість на світовому ринку.

Конкуренція - це важлива складова бізнесу / спорту. Її наявність змушує думати, розвиватися, боротися, знаходити вихід там, де здається, що його немає.

Відсутність конкурентів говорить про те, що ви стоїте на місці.

"Без змагань ми були б одноклітинними", - Доктор Грегорі Хаус "Доктор Хаус"

Конкуренція - це гра в шахи. Вона передбачає різні форми і методи вирішення будь-яких завдань, з отриманням вигоди в кінцевому рахунку (на свою користь).

Правильно обрана стратегія і тактика ведення переговорів і внутрішній настрій на перемогу, призведе до бажаного результату. У разі зворотного, здавши свої позиції і опустивши руки у відповідальний момент, даєте перевагу конкуренту вас обігнати. Зв'язавши, таким чином, "себе по руках", ви зраджуєте і свої цілі, і інтереси команди.

Конкуренція - це не тільки боротьба за "місце під сонцем". Вона є стимулом дії.

Автор статті Михалик Марина

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 12
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів
Футбол | 23 квітня 2024, 13:45 31
Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів

Український воротар влітку може перейти в іншу команду

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.