Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Греція
| Оновлено 16 грудня 2020, 15:47
21010
3

Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ: «Гвардіола сказав, що не хоче мене знищувати»

Український захисник згадав свій невдалий досвід в чемпіонаті Іспанії з «Барселоною»

| Оновлено 16 грудня 2020, 15:47
21010
3
Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ: «Гвардіола сказав, що не хоче мене знищувати»
Twitter. Дмитро Чигринський

Центральний захисник грецького клубу АЕК Дмитро Чигринський поспілкувався з пресою, згадавши чимало цікавих деталей свого перебування в «Барселоні».

- Як ви думаєте, «Барселона» трапилася у вашій кар'єрі занадто рано?

- «Барселона» стала великим стрибком в рівні. З «Шахтарем» ми виграли Кубок УЄФА за рік до мого підписання. Але велика різниця з «Барсою» полягала в філософії, ідеях та принципах. Звичайно, мені потрібно було більше часу. Було прикро. Я прибув 29 серпня, а Ла Ліга стартувала 31-го. У мене не було доброї підготовки з командою, щоб зрозуміти ідеї, концепції в атаці і захисті.

- Як на вас вплинув «цінник» в 25 мільйонів?

- Я відчував тиск через ціну, яка була дуже високою. У мене не було часу на адаптацію і навчання. Очікували, що я прийду і відразу ж заграю. Було б набагато простіше, якби за мене заплатили менше грошей. Це дозволило б мені приїхати з меншим тиском, і я був би оцінений як футболіст з потенціалом. Навіть зараз я вважаю, що ринок в футболі виходить за рамки, тому що за гравця платять по 100 мільйонів євро. Але для захисника на той час це були неймовірні гроші. Ціна впливає на футболіста, тому що очікування вболівальників зростають.

- Ви прийшли в команду, яка ледь-ледь виграла требл. Знайти своє місце під сонцем було непросто...

- Та «Барселона» - одна з кращих команд в історії футболу. Вона виграла все. Але я був дуже амбітний і не думав про склади або футболістів, які могли грати на моїй позиції. Я не хочу сказати, що не поважав їх. Пуйоль, Міліто, Маркес, Піке... Але я дуже хотів грати. Я поговорив з Гвардіолою, який пояснив, що я йому подобаюся і що він вважає мене відповідним гравцем для «Барселони».

- Що сталося в матчі проти «Севільї» в Кубку?

- Я добре пам'ятаю ту гру. До того ж, тепер це весело, адже тренером «Севільї» тоді був Маноло Хіменес. Пізніше я працював з ним в Афінах і дуже йому вдячний. У АЕКу він був більше, ніж тренер. Таке життя: він - тренер, який спершу зруйнував мою кар'єру, а потім допоміг мені, а я допоміг йому і команді виграти чемпіонат Греції. Перед тією грою з «Севільєю» я трохи розгубився. Я не грав місяць. Гвардіола сумнівався, поставити мене центральним захисником або півзахисником, хоча на останній позиції я ніколи не грав. Я занадто багато думав про це. Зрештою, туди вийшов Маркес. Перший тайм вийшов непоганим. У другому - пенальті... Це сильно вплинуло на мене. Але не сама помилка, а реакція. Фанати почали мене освистувати. Я не очікував такого. Це засмучувало і засмучувало. Гвардіола поговорив зі мною і сказав, що не хоче мене знищувати, але тепер потрібно дочекатися моменту.

- У 2010 році в «Барселоні» були вибори президента. Після зміни очільника вас продали. Офіційна причина була в тому, що це дозволило закрити борги по зарплаті.

- Не думаю, що я був у центрі війни між президентами. У тій передсезонці команду покинуло багато гравців: Туре, Маркес, Анрі, Ібра... Не знаю чому. Рік в «Барселоні» не був для мене успішним, я мало грав. Це було навіть логічно. У Гвардіоли був кістяк, і він не міг гарантувати мені час на полі. Потім вони отримали пропозицію від «Шахтаря» на 15 мільйонів, і президент побачив шанс повернути гроші. Звичайно, якби я грав частіше, то мене б не продали.

- Гвардіола говорив, що хотів попрацювати з вами довше...

- Я теж. Гра за «Барсу» з Гвардіолою була неймовірним досвідом. Тепер, коли час минув, я розумію, що той досвід був безцінним. Я ні про що не шкодую. Це було не рішення Гвардіоли. Я не був щасливий, і був дуже амбітний. У той рік я не був спокійним і терплячим. Я завжди був у поганому настрої, пригніченим. Це змушувало мене працювати все більше і більше. Але я не аналізував і не замислювався над порадами, які мені давали.

- Ви продовжуєте спілкуватися з Гвардіолою?

- Ми ще раз зустрічалися після того в Мюнхені і проговорили десь півгодини в ресторані. Він був дуже радий мене бачити. Після того ми кілька разів ще говорили. Наприклад, він дзвонив мені, щоб поспілкуватися про Дугласа Косту, коли «Баварія» купувала його. Коли він перебрався в «Манчестер Сіті», ми більше не розмовляли. Але ви повинні розуміти, що він був моїм тренером, а не другом. Це інші відносини.

Джерело La Vanguardia
Оцініть матеріал
(107)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Robert Monroe
Переход в Барсу ошибкой точной не был - Чигринский на тот момент был невероятно хорош. Было бы ошибкой не перейти и не попробовать себя на этом уровне.
BekXan
Ты сам себя уничтожил когда не послушал врачей.В итоге жопа здоровью и стал стеклянным.Только и сидишь на травмах.